Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/12/2022 18:23:26

 Επισκέπτες Online: 456


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Αναστάστωση προκάλεσε ιερέας στο Δρυμό που δεν τηρούσε μέτρα για τον κορωνοϊό
05-05-2021
Αναστάστωση προκάλεσε ιερέας στο Δρυμό που δεν τηρούσε μέτρα για τον κορωνοϊό
 

Μπορεί η Εβδομάδα των Παθών να ολοκληρώθηκε με την Ανάσταση του Κυρίου που γιορτάστηκε φέτος στους ναούς της χώρας παρουσία πιστών, ωστόσο οι κάτοικοι του Δρυμού Θεσσαλονίκης φοβούνται ότι είναι πιθανό να «ανέβουν» έναν διαφορετικό Γολγοθά, αυτόν της διασποράς του κορωνοϊου στον οικισμό.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον εφημέριο του Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Δρυμό, που αγνόησε προκλητικά τα μέτρα προφύλαξης για τον θανατηφόρο ιο και τέλεσε τις Ακολουθίες σαν να μην υπάρχει πανδημία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lagadas.net, ο νεότατος ιερέας έδειξε από νωρίς τη διάθεση του να επιτρέπει σε πιστούς να προσέρχονται στο ναό χωρίς καμία προφύλαξη. Το γεγονός αυτό διαδόθηκε ταχύτατα μεταξύ αρνητών της μάσκας απ’ όλο το νομό Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας να συρρέουν από τα γύρω χωριά και τη Θεσσαλονίκη πιστοί που δεν τηρούσαν τα μέτρα εναντίον του κορωνοϊου.
Όπως αναφέρουν κάτοικοι, ο ιερέας πολύ συχνά τελούσε αγρυπνίες με παρουσία πιστών, κάτι που δεν επιτρεπόταν, ενώ σε ένα περιστατικό που αναμένονταν η επίσκεψη εκπροσώπου της Μητροπόλεως Λαγκαδά στο ναό, ενημέρωσε τους πιστούς πως όσοι δεν φορούν μάσκες θα πρέπει να ανέβουν στο γυναικωνίτη για να μην τους δει.

 

Περιφορά Επιταφίου... σαν να μη συμβαίνει τίποτα

Μιλώντας στο lagadas.net ο πρόεδρος της Κοινότητας Δρυμού Κωνσταντίνος Πατσαλάς, αναφέρει πως ο εφημέριος τέλεσε κανονικά την λειτουργία του Επιταφίου, όπως και την λειτουργία της Αναστάσεως τα μεσάνυχτα, σε αντίθεση με τις σχετικές οδηγίες.  

«Διαπίστωσα πως μέσα στον ναό δεν τηρούνταν αποστάσεις, πιστοί δεν φορούσαν μάσκες και γενικώς δεν τηρούνταν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται για τους ναούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πατσαλάς.

Παράλληλα, ο συνωστισμός που παρατηρήθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή, όπου πραγματοποιήθηκε κανονικά η λειτουργία του Επιταφίου με περιφορά σε όλο το χωριό, ανησύχησε ιδιαίτερα τον κ. Πατσαλά. 

«Περισσότεροι από πεντακόσιοι πιστοί συμμετείχαν στην περιφορά του Επιταφίου, γεγονός που με ανησυχεί ιδιαίτερα για την εξάπλωση του κορωνοιου» αναφέρει ο κ. Πατσαλάς.

Και ενώ τα μέτρα από προχθές έχουν χαλαρώσει για τα καλά, αφού υπήρξε και επαναλειτουργία της εστίασης, ο φόβος για ευρεία διασπορά έχει αναστατώσει τους κατοίκους του Δρυμού. Μάλιστα στο τραπέζι έχει πέσει η πρόταση για διενέργεια rapid test στους κατοίκους από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ώστε να διασαφηνιστεί επί του πρακτέου εάν υπήρξε διασπορά του ιού στην περιοχή από το... αντάρτικο που έστησε ο ιερέας.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium