Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/5/2024 16:54:54Επισκέπτες Online: 525


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ
28-06-2011
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ

Αίτηση επιχορήγησης κατέθεσε η Μητρόπολη Λαγκαδά προς το Δήμο Λαγκαδά ζητώντας 15.000 ευρώ για αποπεράτωση του έργου της στο κτίριο της Μητρόπολης.


Το πρώτο θέμα εκτός ημερησίας διάταξης που συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρα αφορούσε την αίτηση επιχορήγησης της Ι.Μ.Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης για αποπεράτωση του έργου της, που αφορά την αναδιαμόρφωση του κτιρίου της Μητρόπολης.
Ο κ. Κώστας Πετρίδης ανέφερε -εφόσον διευκρινίστηκε πως τα χρήματα αυτά θα αφαιρεθούν από τον κωδικό που αφορά την επιχορήγηση συλλόγων συνολικού ποσού 150.000 ευρώ- πως οι αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από τα χρήματα αυτά, ενώ ο κ. Μαυρίδης ζήτησε να δοθούν 10.000 ευρώ αντί για 15.000. Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Τουλουπίδης ανέφερε πως η δαπάνη των 15.000 ευρώ θα μπορούσε να καλυφθεί μέσω της τεχνικής υπηρεσίας και να μην δοθούν λεφτά στα χέρια, αλλά να το εντάξουν ως έργο του Δήμου. Όμως ο Αντιδήμαρχος Αναστάσιος Χαριτωνίδης διευκρίνισε πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, καθώς υπάρχει θέμα ιδιοκτησιακό και πρότεινε να δοθούν 5.000 ευρώ για αρχή και αργότερα ανάλογο ποσό.
Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Φίλιππος Γεωργουδάκης ανέφερε πως «η περικοπή εσόδων στο δήμο έφτασε το 40%, ενώ αντίθετα η Εκκλησία δεν πειράχτηκε καθόλου και τα οικονομικά της είναι πολλά». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης» Γιώργος Ρόκος, λέγοντας πως «θεωρώ θράσος την εποχή που τα οικονομικά των δήμων είναι άσχημα να ζητάει ο Μητροπολίτης λεφτά. Θα έπρεπε να δώσει και όχι να πάρει».
Ο επικεφαλής της «Νέας Πορείας» Γιάννης Καραγιάννης ανέφερε πως είναι η πρώτη φορά που η Μητρόπολη ζητάει χρήματα και επειδή το θέμα αφορά παράδοση και πολιτισμό, δεν θα μπορούσε να αρνηθεί. Σύμφωνοι με την άποψη να δοθούν τα χρήματα και οι Μάρκος Δανάς και Νίκος Καλπάκης, όπου ο τελευταίος ενημέρωσε πως σε λίγες μέρες η Μητρόπολη Λαγκαδά θα ξεκινήσει συσσίτιο απόρων. Ο κ. Στέλιος Δεργιανλής συμφώνησε να δοθούν τα χρήματα, αλλά με τη μορφή συνδιοργάνωσης κάποιας εκδήλωσης ή προγραμματικής σύμβασης.

Η πρόταση του κ. Αναστασιάδη
Το λόγο πήρε στο τέλος ο δήμαρχος, που ανέφερε πως η αίτηση επιχορήγησης αφορά την ολοκλήρωση ενός μουσείου, για το οποίο ξοδεύτηκαν πολλά χρήματα για την κατασκευή του από τη Μητρόπολη Λαγκαδά. «Είναι η πρώτη φορά που μας ζητάει η Μητρόπολη Λαγκαδά χρήματα, ας ξεφύγουμε απ’ τη μιζέρια μας και ας βοηθήσουμε στην προσπάθεια του Μητροπολίτη, γιατί το έργο αυτό δεν το κάνει ο Μητροπολίτης για τον εαυτό του, αλλά για όλο το Λαγκαδά και για να μπορούμε εμείς να φέρουμε έναν επισκέπτη στο Λαγκαδά και να τον πάμε να δει κάτι όμορφο» ανέφερε ο κ. Δήμαρχος.
Το θέμα ψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο.


Π.Μ. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium