Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/5/2024 21:48:27Επισκέπτες Online: 540


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Οσσα: Θεμελιώθηκε το «κονάκι του παπουτσή» (ΦΩΤΟ)
30-05-2021
Οσσα: Θεμελιώθηκε το «κονάκι του παπουτσή» (ΦΩΤΟ)
 

Ο δραστήριος σύλλογος Οσσαίων «Αγία Κυράννα» ξεκίνησε τις κτιριακές εργασίες στο νέο έργο που ξεκίνησε να υλοποιεί και αφορά το «κονάκι του παπουτσή», λόγω της παράδοσης του χωριού κατά το παρελθόν με την τέχνη του τσαγκάρη.

Το έργο αφορά την αποκατάσταση ενός παραδοσιακού κτιρίου της Οσσας και την μετατροπή του σε εκθετήριο σχετικά με την ιστορία της υποδηματοποιίας στον οικισμό, χρηματοδοτημένο από το LEADER με το ποσό των 300.000.00€.

Διαβάστε τη σχετική ανάρτηση του συλλόγου:

Με μια όμορφη και λιτή τελετή, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 29 Μαΐου, ο Αγιασμός του νέου έργου που υλοποιεί ο Σύλλογος Οσσαίων με χρηματοδότηση του προγράμματος LEADER, ενώ ταυτόχρονα ευλογήθηκε και τοποθετήθηκε ο θεμέλιος λίθος στο υπό επέμβαση κτίσμα.Ποιος θα το περίμενε ότι ένας μικρός πολιτιστικός σύλλογος, ενός μικρού ορεινού χωριού, θα καταφέρει να ενταχθεί σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης; Ποιος θα το περίμενε ότι ένα «όνειρο ζωής» για την προβολή και ανάδειξη της τσαγκαρικής παράδοσης του χωριού μας, θα έβρισκε χώρο και τόπο να δημιουργηθεί και να αναδειχθεί κατάλληλα; Κι όμως! Το όνειρο αυτό, αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα...

«ΤΟ ΚΟΝΑΚΙ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΤΣΗ», ένα έργο για το οποίο δούλεψε σκληρά, συστηματικά και επίμονα τα τελευταία 3 χρόνια το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Οσσαίων «Η Αγία Κυράννα», σε αγαστή συνεργασία με τους μελετητές του, προκειμένου να το προετοιμάσει και να το υποβάλλει προς έγκριση και χρηματοδότηση στην προσέγγιση LEADER του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020» (ΕΣΠΑ 2014-2020), είναι ήδη σε εξέλιξη!


Μετά την υπογραφή της Σύμβασης για τις κτιριακές εργασίες, εγκαταστάθηκε ο ανάδοχος για την υλοποίηση των οικοδομικών εργασιών του έργου.

Σε αυτό το σημείο, οφείλουμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας ότι παρόλη την 100% Δημόσια Δαπάνη της Πράξης, ο Σύλλογος Οσσαίων έχει μέχρι τώρα βάλει «βαθιά το χέρι στην τσέπη» για όλες τις προαπαιτούμενες ενέργειες που αφορούσαν μια σειρά ενεργειών και εξόδων που ήταν αναγκαία για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, συνυπολογίζοντας τα περιορισμένα μας οικονομικά μέσα και τη μειωμένη ρευστότητα της τελευταίας χρονιάς λόγω των περιοριστικών μέτρων, που δυσκόλεψαν αρκετά τις ενέργειές μας.

Όμως, τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς κόπο και αγώνα... Εν μέσω πανδημίας και περιορισμών και με τις ευλογίες της Αγίας Κυράννας, συνεχίζουμε τη δράση μας για να παραδώσουμε στον τόπο μας ένα έργο εμβληματικό για την ιστορία και την παράδοση του χωριού μας! Ένα δώρο - στολίδι στους Οσσαίους και στους προγόνους μας! Έχουμε δρόμο ακόμα μπροστά μας... αλλά με θέληση, υπομονή και την πολύτιμη υποστήριξη όλων σας, θα τα καταφέρουμε!!!
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium