Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/3/2024 11:33:14Επισκέπτες Online: 408


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Οριστική η αποκλιμάκωση της πανδημίας - Τα στοιχεία στους 14 δήμους
01-06-2021
Οριστική η αποκλιμάκωση της πανδημίας - Τα στοιχεία στους 14 δήμους
 

Σε οριστική φάση αποκλιμάκωσης έχει μπει το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη.

Οι 14 δήμοι, σύμφωνα με την εβδομαδιαία ενημέρωση του ΕΟΔΥ, μετρούν λίγα ενεργά κρούσματα πλέον και ακόμη λιγότερες νοσηλείες.

Η θετική πορεία της πανδημίας σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης είναι πλέον εμφανής, ενώ τα νοσοκομεία έχουν αποφορτιστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και πάντως, η σημερινή εικόνα δεν έχει καμιά σχέση με τις αρχές του προηγούμενου μήνα ή των πρώτων μηνών του 2021.

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ ανά δήμο γι' αυτή την εβδομάδα είναι τα εξής:

Αμπελοκήπων - Μενεμένης: Σταθερά τα ενεργά κρούσματα στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης (42 από 43) με μείωση των νοσηλευόμενων που ξεπερνά το 50%. Πλέον σε νοσοκομείο είναι μόλις εννέα πολίτες, όταν πριν από μια εβδομάδα ήταν 19.

Βόλβης: Μόλις πέντε ενεργά κρούσματα, από τα οποία το ένα νοσηλεύεται από τον δήμο Βόλβης. Ο δήμος εδώ και δυο μήνες είναι σε εξαιρετικά χαμηλούς επιδημιολογικούς δείκτες και εβδομάδα με την εβδομάδα η κατάσταση βελτιώνεται περαιτέρω. Σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα τόσο τα ενεργά κρούσματα όσο και οι νοσηλείες μειώθηκαν στις μισές (από δέκα κρούσματα τώρα πέντε κι από δυο νοσηλείες τώρα μία).

Δέλτα: Βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα και στον δήμο Δέλτα αυτή την εβδομάδα. Τα ενεργά κρούσματα είναι 47 κι από αυτά σε νοσοκομείο είναι 16. Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 56 τα ενεργά κρούσματα και 24 οι νοσηλείες.

Θερμαϊκού: Σχεδόν σταθερά τα ενεργά κρούσματα στον δήμο Θερμαϊκού, καθώς αυτή την εβδομάδα καταγράφονται 43 (από 38 την προηγούμενη), ενώ μειωμένες είναι οι νοσηλείες, που από 14 περιορίστηκαν πλέον στις οχτώ.

Θέρμης: Μετά τη σημαντική μείωση των ενεργών κρουσμάτων και των νοσηλειών της προηγούμενης εβδομάδας, αυτή την εβδομάδα ο δήμος Θέρμης καταγράφει ακόμη καλύτερη πορεία. Η μείωση στα ενεργά κρούσματα είναι 39,5% (αυτή την εβδομάδα 52 ενεργά κρούσματα, την προηγούμενη 86). Ο νοσηλείες από εννέα περιορίστηκαν στις έξι.

Θεσσαλονίκης: Περιορισμένη μείωση στα ενεργά κρούσματα συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφει ο δήμος Θεσσαλονίκης. Από τα 845 ενεργά της προηγούμενης εβδομάδας, πλέον είναι 815. Μεγάλη είναι η μείωση των νοσηλευόμενων. Από τους 219 της προηγούμενης εβδομάδας, πλέον σε νοσοκομείο είναι 159 άτομα, δείγμα της «ανάσας» που παίρνει συνολικά το σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη.

Καλαμαριάς: Σταθερή είναι η εικόνα κρουσμάτων και νοσηλειών στην Καλαμαριά. Τα ενεργά κρούσματα είναι 68 (από 65 την προηγούμενη εβδομάδα) και οι νοσηλείες παραμένουν σταθερά κοντά στις 20 επί πολύ καιρό τώρα.

Κορδελιού - Ευόσμου: Θεαματική είναι η βελτίωση των επιδημιολογικών δεικτών στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου. Τα ενεργά κρούσματα αυτής της εβδομάδας είναι 84, εξαιρετικά μειωμένα σε σύγκριση με τα 131 της προηγούμενης, ενώ σημαντικά μειωμένες είναι και οι νοσηλείες που πλέον είναι 17 από 26 την προηγούμενη εβδομάδα. Στον δήμο η μείωση είναι σημαντική επί τουλάχιστον δυο εβδομάδες, με αποτέλεσμα να έχει βελτιωθεί συνολικά η εικόνα πολύ.

Λαγκαδά: Περαιτέρω μείωση και στα ενεργά κρούσματα και στις νοσηλείες καταγράφει κι αυτή την εβδομάδα ο δήμος Λαγκαδά. Τα ενεργά κρούσματα πλέον είναι 46 (από 56 την προηγούμενη εβδομάδα) και οι νοσηλείες περιορίστηκαν σημαντικά στις 17 (από 24).

Νεάπολης - Συκεών: Βελτιωμένους επιδημιολογικούς δείκτες εμφανίζει και ο δήμος Νεάπολης – Συκεών. Τα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν σημαντικά αυτή την εβδομάδα, μετά ένα δεκαπενθήμερο σταθερότητας και είναι 71 (τις προηγούμενες δυο εβδομάδες ήταν 92 και 93). Αναλόγως μειωμένες είναι και οι νοσηλείες, οι οποίες πλέον περιορίστηκαν στις 15 (από 22 και 18 τις προηγούμενες δυο εβδομάδες).

Παύλου Μελά: Έσπασε και μάλιστα κατά πολύ το φράγμα των 100 ενεργών κρουσμάτων αυτή την εβδομάδα ο δήμος Παύλου Μελά. Η βελτιωμένη επιδημιολογική κατάσταση στον δήμο είναι εμφανής. Τα ενεργά κρούσματα περιορίστηκαν πλέον στα 89 (από 125 και 161 τις προηγούμενες δυο εβδομάδες). Το ίδιο θεαματικός είναι ο περιορισμός των νοσηλευόμενων, που από 41 και 29 περιορίζονται σήμερα στους 20.

Πυλαίας - Χορτιάτη: Σταθερά τα ενεργά κρούσματα στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, μειωμένες όμως οι νοσηλείες γι' αυτή την εβδομάδα. Τα ενεργά κρούσματα είναι 58 (από 52) και οι νοσηλείες μόλις τέσσερις (από εννέα).

Χαλκηδόνας: Περαιτέρω βελτίωση στα επιδημιολογικά δεδομένα του δήμου Χαλκηδόνας. Τα ενεργά κρούσματα είναι πλέον 30 (από 39 την προηγούμενη εβδομάδα) κι από αυτά σε νοσοκομείο είναι μόλις δέκα άτομα (από 15 την προηγούμενη εβδομάδα).

Ωραιοκάστρου: Βελτιωμένη εικόνα και για τον δήμο Ωραιοκάστρου. Τα ενεργά κρούσματα αυτής της εβδομάδας είναι 55 (από 66 την προηγούμενη εβδομάδα) και οι νοσηλείες είναι 11 (από 18 την προηγούμενη εβδομάδα).

www.voria.gr
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium