Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/5/2024 02:08:32Επισκέπτες Online: 418


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ο ΧΥΤΑ ΜΑΥΡΟΡΑΧΗΣ
11-05-2010
ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ο ΧΥΤΑ ΜΑΥΡΟΡΑΧΗΣ

Οι δήμαρχοι Ασσήρου, Λαχανά και Μυγδονίας θα περιμένουν ως την Πέμπτη την τελική απόφαση για τη μεταξύ τους συνένωση ή οχι.

Τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή θα μείνει ανοιχτός ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης. Αυτό προέκυψε απο την  συνάντηση που είχε η υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Θεοδώρα Τζάκρη με δημάρχους της επαρχίας Λαγκαδά που διαφωνούν με τον σχεδιασμό του «Καλλικράτη».

«Οι ακραίες ενέργειες δεν έχουν χώρο στη διαβούλευση», τόνισε σε δηλώσεις της η υφυπουργός, αναφερόμενη στο πρόσφατο κλείσιμο του ΧΥΤΑ Μαυροράχης από κατοίκους όμορων δήμων και στον σημερινό αποκλεισμό της εξόδου στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, από δημότες της Πυλαίας.

Η υφυπουργός έθεσε ιδιαίτερα το ζήτημα της απρόσκοπτης λειτουργίας του ΧΥΤΑ, εστιάζοντας στο ζήτημα της δημόσιας υγείας, κατά τη συνάντησή της με τους τρεις δημάρχους της επαρχίας Λαγκαδά, δημότες των οποίων είχαν αποκλείσει το χώρο του ΧΥΤΑ μέχρι το Σάββατο, ζητώντας να μην υπαχθούν η Μυγδονία, η Ασσηρος και ο Λαχανάς, στους δήμους Ωραιοκάστρου (ο πρώτος) και Λαγκαδά (οι δύο άλλοι).

Η κ. Τζάκρη παρέλαβε από τους δημάρχους των τριών δήμων Α. Γαβότση, Δ. Ράβναλη και Π.Πάσχο υπομνήματα, αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων και τοπικό δημοψήφισμα που έγινε στη Μυγδονία, υπέρ της συνένωσης των τριών δήμων μεταξύ τους, σε έναν ανεξάρτητο νέο δήμο. Η υφυπουργός απάντησε ότι θα προωθήσει το αίτημα και τα έγγραφα στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και θα τους απαντήσει έως την Πέμπτη.

Οι τρεις δήμαρχοι από την πλευρά τους δεσμεύτηκαν ότι ο ΧΥΤΑ θα παραμείνει ανοιχτός όσο διαρκεί η διαβούλευση, αλλά τόνισαν ότι η περαιτέρω στάση τους θα καθοριστεί «από τους ίδιους τους δημότες», ανάλογα με την απάντηση του υπουργείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απόψε στις εννιά το βράδυ προγραμματίζεται κοινή συνάντηση των δεκατεσσάρων δημάρχων της επαρχίας Λαγκαδά, προκειμένου να επιδιωχθεί κοινή συμφωνία και να προωθηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών.ΠΗΓΗ:www.aftodioikisi.gr. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium