Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/10/2023 11:19:40


 Επισκέπτες Online: 573


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Μειώνονται συνεχώς τα ενεργά κρούσματα στους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης
08-06-2021
Μειώνονται συνεχώς τα ενεργά κρούσματα στους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης

Θεαματική μείωση εμφανίζουν τόσο τα ενεργά κρούσματα όσο και οι νοσηλείες αυτή την εβδομάδα συγκριτικά με την προηγούμενη στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ προς τους 14 δήμους.

Τα στοιχεία της πανδημίας ανά δήμο, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, είναι τα εξής:

Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Σταθερά καλή εικόνα επί τρεις εβδομάδες εμφανίζει ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Τα ενεργά κρούσματα είναι 42 (όσα και την προηγούμενη εβδομάδα) από τα οποία σε νοσηλεία είναι τα οχτώ (εννέα την προηγούμενη εβδομάδα).

Βόλβης: Συνεχίζει στα σχεδόν μηδενικά νούμερα ο δήμος Βόλβης. Τα ενεργά κρούσματα και οι νοσηλείες είναι ακριβώς ίδιες με την προηγούμενη εβδομάδα. Πέντε ενεργά κρούσματα από τα οποία το ένα είναι σε νοσοκομείο δίνουν την εικόνα ενός covid free δήμου.

Δέλτα: Σταθερά τα επιδημιολογικά δεδομένα γι' αυτή την εβδομάδα στον δήμο Δέλτα, με μια μείωση στις νοσηλείες. Τα ενεργά κρούσματα παρέμειναν στα 47, όσα και την προηγούμενη εβδομάδα κι από αυτά σε νοσηλεία είναι τα 12 (από 16 την προηγούμενη εβδομάδα).

Θερμαϊκού: Σταθερή για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα είναι η επιδημιολογική κατάσταση στον δήμο Θερμαϊκού. Τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν ελάχιστα στα 47 από 43, ενώ σταθερός είναι ο αριθμός των νοσηλειών (οχτώ).

Θέρμης: Νέα μείωση αυτή την εβδομάδα στα ενεργά κρούσματα στον δήμο Θέρμης. Οι νοσηλευόμενοι έμειναν σταθεροί στους έξι, ενώ τα κρούσματα μειώθηκαν στα 47 από 52 την προηγούμενη εβδομάδα.

Θεσσαλονίκης: Θεαματική μείωση των επιδημιολογικών δεδομένων εμφανίζει αυτή την εβδομάδα ο κεντρικός δήμος. Τα ενεργά κρούσματα είναι 533 και από αυτά νοσηλεύονται τα 113. Την προηγούμενη εβδομάδα η μείωση των ενεργών κρουσμάτων ήταν περιορισμένη (από 845 στα 815). Αυτή την εβδομάδα όμως καταγράφηκαν 280 λιγότερα κρούσματα, γεγονός που συνιστά εκπληκτική μείωση. Ανάλογη είναι η εικόνα και στις νοσηλείες. Από 159 άτομα που ήταν στο νοσοκομείο την προηγούμενη εβδομάδα, σήμερα είναι 46 λιγότερα, με την αποφόρτιση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης να είναι μεγάλη.

Καλαμαριάς: Σταθερή είναι η πορεία της πανδημίας αυτή την εβδομάδα στον δήμο Καλαμαριάς. Από 68 τα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν στα 60, ενώ οι νοσηλείες είναι στις 20.

Κορδελιού – Ευόσμου: Σταθερή είναι αυτή την εβδομάδα η επιδημιολογική εικόνα και στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου. Τα ενεργά κρούσματα είναι 85 και οι νοσηλείες μειωμένες κατά τρεις, στις 14.

Λαγκαδά: Σημαντικότατη βελτίωση εμφανίζουν οι δείκτες της πανδημίας στον δήμο Λαγκαδά. Τα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν σε μόλις 28, με τις νοσηλείες να είναι στις εννέα. Η αποκλιμάκωση έχει διάρκεια πλέον στον Λαγκαδά, αφού και οι δυο δείκτες βελτιώνονται εδώ και ένα μήνα συνεχώς. Την προηγούμενη εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα ήταν 46 και δυο εβδομάδες πριν 56, ενώ αντιστοίχως οι νοσηλευόμενοι ήταν 17 και δυο εβδομάδες πριν 24.

Νεάπολης – Συκεών: Αύξηση εμφανίζουν τα ενεργά κρούσματα αυτή την εβδομάδα στον δήμο Νεάπολης – Συκεών, μειώθηκαν όμως ελάχιστα οι νοσηλείες. Από τα 71 ενεργά κρούσματα και τη σημαντική μείωση της προηγούμενης εβδομάδας, πλέον τα ενεργά κρούσματα είναι 82 από τα οποία σε νοσοκομείο είναι 13 πολίτες (15 την προηγούμενη εβδομάδα).

Παύλου Μελά: Σταθερά πτωτικοί οι δείκτες και περαιτέρω βελτίωση της πορείας της πανδημίας στον δήμο Παύλου Μελά. Στις τελευταίες τρεις εβδομάδες, ο δήμος έχει καταφέρει να αποκλιμακώσει την κατάσταση σημαντικά. Έτσι, από τα 89 ενεργά κρούσματα της προηγούμενης εβδομάδας πλέον καταγράφονται 62, ενώ οι νοσηλευόμενοι έπεσαν στους μισούς (από είκοσι στους δέκα).

Πυλαίας – Χορτιάτη: Βελτιωμένα είναι τα ενεργά κρούσματα και σταθερά χαμηλός ο αριθμός των νοσηλευομένων στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη. Τα ενεργά κρούσματα είναι 49 (από 52 την προηγούμενη εβδομάδα), ενώ από αυτά σε νοσοκομείο είναι τέσσερα άτομα.

Χαλκηδόνας: Σε σταθερό αριθμό ενεργών κρουσμάτων, με μειωμένες νοσηλείες ο δήμος Χαλκηδόνας. Τα ενεργά κρούσματα είναι 35 κι από αυτά σε νοσοκομείο επτά. Τα ενεργά κρούσματα παραμένουν στο μέσο όρο των προηγούμενων δυο εβδομάδων και οι νοσηλείες εμφανίζουν σταθερή μείωση.

Ωραιοκάστρου: Νέα βελτίωση και μάλιστα σημαντική στα επιδημιολογικά δεδομένα καταγράφεται αυτή την εβδομάδα στον δήμο Ωραιοκάστρου. Θεαματικά μειωμένα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα είναι τόσο τα ενεργά κρούσματα (έπεσαν κάτω από τα μισά), όσο και οι νοσηλείες. Τα ενεργά κρούσματα είναι 28 (από 55 την προηγούμενη εβδομάδα) κι από αυτά σε νοσοκομείο είναι τα πέντε (από 11 την προηγούμενη εβδομάδα).
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium