Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/7/2021 03:09:38
  


 
Επισκέπτες Online: 264


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Την Τετάρτη η εκδίκαση της προσφυγής στο ΣτΕ ενάντια στη ΜΕΑ Μαυροράχης
14-06-2021
Την Τετάρτη η εκδίκαση της προσφυγής στο ΣτΕ ενάντια στη ΜΕΑ Μαυροράχης
 

Η προσφυγή Περιβαλλοντικών Συλλόγων και του δήμου Λαγκαδά στο ΣτΕ ενάντια στη χωροθέτηση ΜΕΑ στη Μαυροράχη Λαγκαδά εκδικάζεται την Τετάρτη.

Την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής Περιβαλλοντικών Συλλόγων και του δήμου Λαγκαδά ενάντια στη χωροθέτηση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) στην περιοχή Μαυροράχης Λαγκαδά, σύμφωνα με ανακοίνωση της επιτροπής αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην καύση απορριμμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr η εκδίκαση θα πραγματοποιηθεί από την πενταμελή συνθέση του E' τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας

«Τα παραπάνω χαρακτηριστικά της Μ.Ε.Α. Μαυροράχης ταυτόχρονα με τις φαραωνικές διαστάσεις της (επεξεργασία 300.000 τόνων σύμμεικτων απορριμμάτων) αλλά και το ότι κατασκευάζεται για να παράγει απορριμματογενές καύσιμο SRF-RDF, που θα καίγεται στο ΤΙΤΑΝ και άλλες ενεργοβόρες βιομηχανίες της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών, είναι που οδηγούν σε ένα τεράστιο κύμα αντιδράσεων και συνεχείς κινητοποιήσεις των κατοίκων όλο το τελευταίο διάστημα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής, που προσθέτει ότι:

«Η περιβαλλοντική καταστροφή και οι κίνδυνοι για την υγεία και τη ζωή των κατοίκων φαίνεται πως αφήνουν αδιάφορους κυβέρνηση, Περιφέρεια και ΦΟΔΣΑ Κεντ. Μακεδονίας καθώς το μόνο για το οποίο μοιάζει να ενδιαφέρονται είναι τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από την καύση και γενικά την διαχείριση των απορριμμάτων. Αφού όλο το προηγούμενο διάστημα, παραβλέποντας την καθολική αντίθεση κατοίκων, φορέων της περιοχής αλλά και κρατικών φορέων (Διεύθυνση Δασών, Φορέας Διαχείρισης Λιμνών) προχώρησαν με αδιαφανείς διαδικασίες στην έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, πριν λίγες μέρες, χωρίς και πάλι να περιμένουν την εκδίκαση και την απόφαση του Σ.Τ.Ε. ως προς την νομιμότητα του “έργου”, προχώρησαν στην προκήρυξη διαγωνισμού για την κατασκευή του. Και χωρίς ντροπή οργάνωσαν και φιέστες όπου μαζί με γνωστούς “λαγούς της καύσης” Δημάρχους και άλλους τοπικούς παράγοντες, προσπάθησαν να παρουσιάσουν ως σωτήριο έργο το έγκλημά τους».

Τα αιτήματα της Επιτροπής Καύσης ενάντια στην καύση απορριμμάτων είναι τα εξής:

«Ζητούμε από το Σ.Τ.Ε. να ελέγξει τα πραγματικά στοιχεία και τις αιτιάσεις όλων αυτών που αντιτίθενται σ’ αυτή την περιβαλλοντική καταστροφή.

Καλούμε όλους/ες τους/τις κατοίκους και τους φορείς να μαζικοποιήσουμε τον αγώνα για να σταματήσουμε αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα. Να πούμε το πιο βροντερό όχι».

www.voria.gr 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium