Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/5/2024 02:20:33Επισκέπτες Online: 414


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Συνεχής μείωση των ενεργών κρουσμάτων στο Δήμο Θεσσαλονίκης - H επιδημιολογική εικόνα του δήμου Λαγκαδά
15-06-2021
Συνεχής μείωση των ενεργών κρουσμάτων στο Δήμο Θεσσαλονίκης - H επιδημιολογική εικόνα του δήμου Λαγκαδά
 

Σημαντικά βελτιωμένα είναι τα δεδομένα της πανδημίας του κορωνοϊού στους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την εβδομαδιαία ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Τα ενεργά κρούσματα και οι νοσηλείες έχουν μειωθεί σημαντικά στο σύνολο των δήμων και συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ τα νοσοκομεία έχουν αποφορτιστεί πλέον και η βελτίωση είναι διαρκής (ήδη επί ένα μήνα τα δεδομένα βελτιώνονται κάθε εβδομάδα).

Η εικόνα σε καθέναν από τους 14 δήμους είναι η εξής:

Αμπελοκήπων - Μενεμένης: Τα ενεργά κρούσματα περιορίστηκαν στα 27 βελτιώνοντας σημαντικά την εικόνα του δήμου, καθώς επί τρεις εβδομάδες κατέγραφε λίγα πάνω από τα 40 κρούσματα. Οι νοσηλείες παραμένουν κάτω από δέκα.

Βόλβης: Παραμένει (επί σχεδόν δυο μήνες πλέον) σχεδόν χωρίς κορωνοϊό ο δήμος Βόλβης. Τα ενεργά κρούσματα αυτή την εβδομάδα είναι εννέα κι από αυτά σε νοσοκομείο μόλις ένα.

Δέλτα: Μειώθηκαν ελάχιστα τα κρούσματα στον δήμο Δέλτα (42 από 47), όπως και οι νοσηλείες (εννέα από δώδεκα).

Θερμαϊκού: Πολύ βελτιωμένη η εικόνα στον δήμο Θερμαϊκού σε ό,τι αφορά στα ενεργά κρούσματα. Καταγράφηκαν 27 ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 47. Οι νοσηλείες είναι δέκα από οχτώ.

Θέρμης: Μείωση της τάξης του 35% καταγράφει αυτή την εβδομάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη ο δήμος Θέρμης. Τα ενεργά κρούσματα είναι πλέον 28 (από 47) και οι νοσηλευόμενοι μόλις πέντε.

Θεσσαλονίκης: Εξαιρετική είναι η πορεία της πανδημίας στο δήμο Θεσσαλονίκης. Τα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν πια στα 359 κι από αυτά σε νοσοκομείο είναι τα 80. Τα επιδημιολογικά δεδομένα του κεντρικού δήμου εξελίσσονται θετικά.

Καλαμαριάς: Σημαντική είναι και η βελτίωση στα ενεργά κρούσματα του δήμου Καλαμαριάς. Τα ενεργά κρούσματα αυτή την εβδομάδα είναι 33 (από 60 την προηγούμενη), ενώ και οι νοσηλείες έπεσαν πλέον κάτω από τις 20.

Κορδελιού – Ευόσμου: Εξαιρετική βελτίωση στους επιδημιολογικούς δείκτες του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου. Τα ενεργά κρούσματα είναι 58 (από 85) και από αυτά νοσηλεύονται δέκα (από 14).

Λαγκαδά: Νέα μείωση αυτή την εβδομάδα στο δήμο Λαγκαδά, που συγκριτικά με τον πληθυσμό του καταγράφει πλέον ελάχιστα κρούσματα. Τα ενεργά κρούσματα είναι αυτή την εβδομάδα 17 (από 28), με τις νοσηλείες να έχουν μειωθεί κατά μία και να είναι στις οχτώ.

Νεάπολης - Συκεών: Σημαντική μείωση καταγράφουν τα ενεργά κρούσματα και στον δήμο Νεάπολης – Συκεών, καθώς από τα 82 της προηγούμενης εβδομάδας πλέον έπεσαν στα 64. Σταθερές οι νοσηλείες στις 13.

Παύλου Μελά: Πολύ μεγάλη είναι η μείωση των ενεργών κρουσμάτων αυτή την εβδομάδα στον δήμο Παύλου Μελά. Από 62 τα ενεργά κρούσματα έπεσαν στα 39 κι από αυτά σε νοσοκομείο είναι οχτώ άτομα (δέκα την προηγούμενη εβδομάδα).

Πυλαίας - Χορτιάτη: Καλύτερα τα πράγματα και στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, που καταγράφει αυτή την εβδομάδα 30 ενεργά κρούσματα (από 49), ενώ σε νοσοκομείο βρίσκονται μόλις δυο άτομα (από τέσσερα την προηγούμενη εβδομάδα).

Χαλκηδόνας: Πολύ καλή είναι η επιδημιολογική κατάσταση στον δήμο Χαλκηδόνας. Πλέον τα ενεργά κρούσματα είναι 16 από τα οποία οχτώ είναι σε νοσοκομείο. Την προηγούμενη εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα ήταν 35 και οι νοσηλείες επτά.

Ωραιοκάστρου: Σταθερά καλή είναι η κατάσταση στον δήμο Ωραιοκάστρου. Τα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν ελάχιστα στα 26 (από 28) και οι νοσηλείες αυξήθηκαν κατά δύο και είναι πέντε από επτά την προηγούμενη εβδομάδα.

voria.gr
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium