Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/10/2021 04:26:08


  


 
Επισκέπτες Online: 490


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Σήμερα το τελευταίο "αντίο" στον γιατρό Αθανάσιο Παπαγεωργίου
28-06-2021
Σήμερα το τελευταίο "αντίο" στον γιατρό Αθανάσιο Παπαγεωργίου

Σήμερα Δευτέρα θα πουν συγγενείς και φίλοι το τελευταίο «αντίο» στον γιατρό Αθανάσιο Παπαγεωργίου, που έφυγε απο τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα τελεσθεί στις 11:00 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά.
 

Το συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Λαγκαδά

Ο Αθανάσιος Παπαγεωργίου, γιατρός στο επάγγελμα και καταγόμενος από οικογένεια με εκτενή ενασχόληση με τα αυτοδιοικητικά, αφού από την οικογένειά του χρημάτισαν δήμαρχοι Λαγκαδά ο Νικόλαος Παπαγεωργίου (1912-1922) και ο πατέρας του εκλιπόντος, Αστέριος Παπαγεωργίου (1956-1960), έφυγε σήμερα τα ξημερώματα από τη ζωή.

«Ο εκλιπών έτρεφε μεγάλο ενδιαφέρον για τα προβλήματα του τόπου, ενώ είχε διατελέσει και δημοτικός σύμβουλος. Ο θάνατος του αποτελεί σημαντική απώλεια για την τοπική κοινότητα», αναφέρεται στο συλλυπητήριο μήνυμα του κ. Ταχματζίδη.


Ο κ. Τσομπάνης Τρύφωνας έγραψε για την απώλεια του Αθανάσιου Παπαγεωργίου:

Ύστατο χαίρε στον γιατρό Αθανάσιο Παπαγεωργίου

Η πόλη του Λαγκαδά αποχαιρετά ένα ακόμη επίλεκτο μέλος της κοινωνίας του, τον γιατρό Αθανάσιο Παπαγεωργίου.

Ο Αθανάσιος Παπαγεωργίου, γόνος της γνωστής και μεγάλης οικογένειας του Λαγκαδά που έδωσε στην πόλη μας δύο Δημάρχους, τον πρώτο Δήμαρχο μετά την απελευθέρωση τον Νικόλαο Παπαγεωργίου στα 1912 - 1922, και κατόπιν τον Αστέριο Παπαγεωργίου που δημάρχευσε κατά το 1956 - 1960, ο οποίος ήταν πατέρας του, του εκλιπόντος. 

Ο Αθανάσιος Παπαγεωργίου με καλές σπουδές στην ιατρική επιστήμη, υπηρέτησε με πάθος τον άνθρωπο, από θέσεις κλειδιά, σε διάφορα νοσηλευτικά ιδρύματα και κυρίως στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου οι άνθρωποι της πόλης μας και της Επαρχίας, εύρισκαν πάντα τον δικό τους άνθρωπο στην αγωνία του πόνου και της ασθένειας.

Αγάπησε τον Λαγκαδά και εγκατέστησε εδώ την οικογένειά του με την επίσης γιατρό - παιδίατρο σύζυγό του κ. Κική Τζιρόγλου - Παπαγεωργίου, όπου μεγάλωσαν τα παιδιά και τα εγγόνια τους, και πρόσφερε πάντα με μεγάλο ενδιαφέρον κάθε βοήθεια στους συμπολίτες που ζητούσαν την ιατρική του συμβουλή και βοήθεια.

Η αγάπη του για την πόλη και τα προβλήματά της τον έφεραν κάποτε στη θέση του πρώτου Δημοτικού Συμβούλου, με την σοβαρότερη και σοφότερη, θα έλεγα, παρουσία στα Δημοτικά Συμβούλια, με λόγο και σωφροσύνη, με γνώση και όραμα.

Ο θάνατός του δημιουργεί δυσαναπλήρωτο κενό και στην πόλη του Λαγκαδά, και στην ιατρική οικογένεια, διότι άνθρωποι σαν τον γιατρό Αθανάσιο Παπαγεωργίου τιμούν με το πέρασμά τους την πόλη μας και την κοινωνία μας.

Στην οικογένειά του εκφράζουμε τις θερμότερες ευχές μας για παρηγοριά και ευχόμαστε καλή ανάπαυση στην ψυχή του αγαπημένου μας γιατρού.

Τρύφων Τσομπάνης

Αναπληρωτής Καθηγητής ΑΠΘ

  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium