Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/3/2024 20:51:57Επισκέπτες Online: 467


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Τα νεότερα μνημεία του Δ. Λαγκαδά εκπέμπουν SOS
08-07-2021
Τα νεότερα μνημεία του Δ. Λαγκαδά εκπέμπουν SOS
 

Του Αγγελου Μήτσα *

Η καταστροφή από πυρκαγιά της διατηρητέας οικίας Γεωργιάδη, στο κέντρο του Λαγκαδά, αποδεικνύει περίτρανα την αδιαφορία και την παθογένεια της Πολιτείας, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να διασώσουν και να αναδείξουν τα τελευταία εναπομείναντα δείγματα μιας αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, των δύο περασμένων αιώνων, που χάνεται ανεπιστρεπτί…

Λυπάμαι πραγματικά για την αδιαφορία όλων των διοικήσεων του Δήμου Λαγκαδά που δεν κατάφεραν να προστατέψουν και να διασώσουν τα τελευταία εναπομείναντα διατηρητέα μνημεία του τόπου… Η αρχιτεκτονική κληρονομιά του Λαγκαδά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας… Ντροπή για όλους μας!!!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ…κατάρτιση ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ μεταξύ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ για την ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗΣ - ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΟΤΕΡΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ του Δήμου και ΕΝΤΑΞΗ ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ για την αξιοποίησή τους!

1. ΜΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ (Λαγκαδάς) - Υπό ένταξη στο πρόγραμμα «ΑΝΤ. ΤΡΙΤΣΗΣ»
2. ΟΙΚΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ (Λαγκαδάς) και ΟΙΚΙΑ ΖΛΑΤΑΝΟΥ (Λαγκαδάς) - Απαλλοτρίωση και εκπόνηση μελετών για την αποκατάστασή τους
3. ΟΙΚΙΑ ΧΑΤΖΗ & ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΑΚΗ (Όσσα) - Επικαιροποίηση των 2 εγκεκριμένων μελετών και άμεση αποκατάσταση του μοναδικού διατηρητέου μνημείου αγροτικής κληρονομιάς της περιοχής σε συνεργασία με το ΥΠ.ΠΟ.Α. και την Π.Κ.Μ.

Ή παίρνουμε αποφάσεις και δίνουμε ΛΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ή χάνουμε μια για πάντα και οριστικά τη μνήμη και την κληρονομιά του τόπου μας!

Περιφερειάρχης, Δήμαρχος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Βουλευτές Β’ Θεσσαλονίκης…ας αναλάβουν πρωτοβουλίες και ας καταθέσουν προτάσεις εφικτές και άμεσα εφαρμόσιμες!

Ας φροντίσουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας ό,τι σημαντικό παραλάβαμε από τους προγόνους και την ιστορία μας!
Ας μην επιτρέψουμε άλλη καταστροφή του μνημειακού πλούτου του τόπου μας.

* Ο Aγγελος Μήτσας είναι συντηρητής αρχαιοτήτων, τοπικός σύμβουλος Όσσας και Γ.Γ. του Συλλόγου Οσσαίων «Η Αγία Κυράννα» 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium