Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/5/2024 02:34:38Επισκέπτες Online: 427


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα στους δήμους της Θεσσαλονίκης - Μεγάλη αύξηση και στο Λαγκαδά
20-07-2021
Εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα στους δήμους της Θεσσαλονίκης - Μεγάλη αύξηση και στο Λαγκαδά
 

Πολλαπλασιάστηκαν τα ενεργά κρούσματα στους περισσότερους δήμους της Θεσσαλονίκης - Σε εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά οι νοσηλείες.

Πολλαπλασιάστηκαν τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης μέσα σε μια εβδομάδα. Η αύξηση των ενεργών κρουσμάτων, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ προς τους δημάρχους, είναι εκρηκτική, ευτυχώς όμως όχι και των νοσηλειών, που παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.

Η εικόνα των επιδημιολογικών δεικτών της πανδημίας στους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης είναι η εξής:

Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Τα ενεργά κρούσματα έφτασαν τα 23, αυξημένα σημαντικά σε σχέση με τα 12 της προηγούμενης εβδομάδας. Οι νοσηλείες μειώθηκαν, καθώς από τρεις πλέον είναι μόνο μία.

Βόλβης: Μόλις τέσσερα ενεργά κρούσματα καταγράφει αυτή την εβδομάδα ο δήμος Βόλβης, από τρία την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ από αυτά ένα άτομο παραμένει σε νοσηλεία.

Δέλτα: Αύξηση ενεργών κρουσμάτων στο δήμο Δέλτα αυτή την εβδομάδα, χωρίς να είναι όμως εκρηκτική. Τα ενεργά κρούσματα  από 12 έφτασαν στα 23. Από τις δυο νοσηλείες της προηγούμενης εβδομάδας, πλέον έχει μείνει μία.

Θερμαϊκού: Μετά την εκρηκτική αύξηση των ενεργών κρουσμάτων κατά 200% την προηγούμενη εβδομάδα, όταν τα ενεργά κρούσματα έφτασαν στα 30, νέα μεγάλη αύξηση καταγράφεται και αυτή την εβδομάδα στον δήμο Θερμαϊκού. Τα ενεργά κρούσματα έφτασαν αυτή τη φορά στα 73, χωρίς ωστόσο να νοσηλεύεται κάποιο. Ο δήμος «πληρώνει» το γεγονός ότι είναι ο πιο τουριστικός της Θεσσαλονίκης.

Θέρμης: Αύξηση 122% στα ενεργά κρούσματα, αλλά ευτυχώς καμιά νοσηλεία αριθμεί ο δήμος Θέρμης. Από τα 31 ενεργά κρούσματα της προηγούμενης εβδομάδας πλέον έφτασαν στα 69.

Θεσσαλονίκης: Διπλασιάστηκαν τα ενεργά κρούσματα μέσα σε μια εβδομάδα στον κεντρικό δήμο. Τα ενεργά κρούσματα είναι πλέον 688 από 324 την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ από αυτά νοσηλεύονται 24 (από 22).

Καλαμαριάς: Διπλάσια τα ενεργά κρούσματα και στον δήμο Καλαμαριάς. Πλέον έφτασαν στα 59, όταν την προηγούμενη εβδομάδα ήταν λίγα περισσότερα από 20.

Κορδελιού – Ευόσμου: Εξαιρετικά μεγάλη αύξηση εμφανίζει αυτή την εβδομάδα στα ενεργά κρούσματα ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου. Τα ενεργά κρούσματα έφτασαν στα 99 (από 36 την προηγούμενη εβδομάδα). Από αυτά σε νοσηλεία είναι πέντε άτομα (από επτά την προηγούμενη εβδομάδα).

Λαγκαδά: Αύξηση στα ενεργά κρούσματα και στον δήμο Λαγκαδά. Από τα σταθερά για δυο εβδομάδες 11 ενεργά κρούσματα, πλέον αυτή την εβδομάδα έφτασαν στα 35. Οι νοσηλείες από δύο έγιναν μία.

Νεάπολης – Συκεών: Αυξημένα τα ενεργά κρούσματα και στον δήμο Νεάπολης – Συκεών. Από τα 12 ενεργά κρούσματα της προηγούμενης εβδομάδας πλέον καταγράφονται 36, ενώ οι νοσηλείες από τις πέντε μειώθηκαν στις δύο.

Παύλου Μελά: Σημαντική είναι η αύξηση των ενεργών κρουσμάτων και στον δήμο Παύλου Μελά. Τα νέα κρούσματα είναι 61, από τα οποία σε νοσοκομείο δύο. Την προηγούμενη εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα ήταν 13 και οι νοσηλείες επίσης δύο.

Πυλαίας – Χορτιάτη: Πολύ σημαντική είναι η αύξηση των ενεργών κρουσμάτων και στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη. Τα ενεργά κρούσματα εκτινάχθηκαν αυτή την εβδομάδα στα 98 (από 23 την προηγούμενη εβδομάδα), ενώ αυξήθηκαν και οι νοσηλείες σε τέσσερις (από δύο την προηγούμενη εβδομάδα).

Χαλκηδόνoς: Σημαντική είναι η αύξηση και στον δήμο Χαλκηδόνoς αναφορικά με τα ενεργά κρούσματα, τα οποία έφτασαν στα 60, με το ένα να είναι σε νοσοκομείο. Την προηγούμενη εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα ήταν 18 και η νοσηλεία επίσης μία.

Ωραιοκάστρου: Τα ενεργά κρούσματα στον δήμο Ωραιοκάστρου έφτασαν πλέον στα 53, από τα οποία ένα είναι σε νοσηλεία. Η αύξηση στα κρούσματα είναι εκρηκτική. Την προηγούμενη εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα ήταν 11 και η νοσηλεία επίσης μία. Πριν από δυο εβδομάδες ο κορωνοϊός είχε σχεδόν εξαλειφθεί από τον δήμο, με τα ενεργά κρούσματα να είναι μόλις δύο.

www.voria.gr 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium