Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/4/2024 19:39:43





















Επισκέπτες Online: 584


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.






Λαγκαδιανά χωρατά: Η Λέγκω, η Ρίγκου και το εμβόλιο
21-07-2021
Λαγκαδιανά χωρατά: Η Λέγκω, η Ρίγκου και το εμβόλιο
 

Στιγμές γέλιου: Λαγκαδιανά χωρατά

Οι δύο συννυφάδες η Λέγκω κι η Ρίγκου, μαζί δεν κάνουν και χώρια δεν μπορούν. Πάντα κάτι θα τις ενώνει αλλά και πάντα κάτι θα τις χωρίζει. Το κακό είναι ότι αυτό συνέβαινε σχεδόν καθημερινά αφού όταν ξεκινούσαν ένα θέμα για κουβέντα, ενώ το ξεκινούσαν καλά, στο τέλος χώριζαν σχεδόν  μαλωμένες, λέγοντας και βαριές κουβέντες η μια για την άλλη. Την επομένη όμως για τον πρωινό καφέ πάντα κεφάτες και γελαστές σαν να μη συνέβαινε τίποτα. Έλεγαν ένα  «άντε ..άλας και νιρό» κι έτσι τα ξέχναγαν όλα, μέχρι να ξαναρπαχτούν. Τώρα όμως η κατάσταση πήγε να σοβαρέψει γιατί η Λέγκω εδώ και δυό μέρες δεν σήκωνε ούτε το τηλέφωνο για να απαντήσει ή να πάρει στη συννυφάδα της να ρωτήσει τι κάνουν. Ο λόγος ήταν ο φόβος του κορονοϊού και η απαίτηση της νύφης να πάει να κάνει εμβόλιο, αλλιώς να μείνει μακριά από παιδιά κι εγγόνια, γιατί της είπε:

-«Εσύ μάνα τα χρονάκια σου τα έχεις, και τώρα να πεθάνεις δεν χάθκε η πόλη για βελόνι. Εμείς όμως άμα κολλήσουμε κι πάθουμι  κάτι, μαύρο φίδι που σ΄έφαγε. Ποιος θα γυρίσ΄να σε δγει;».

Έτσι οδηγήθηκε στο ΕΣΥ και το έκανε το έρμο το εμβόλιο, όμως ο γιατρός είπε να προσέξει τις συναναστροφές και τις επαφές της. Έτσι κι αυτή έκοψε ακόμα και το τηλέφωνο θεωρώντας το επικίνδυνη επαφή, αφού ο γιατρός της είπε ηρεμία, καλό φαί και  ξεκούραση.

Η Ρίγκου όμως πήγε να σκάσει! Τι έπαθε ρε αυτή η μπαρλίβου η νύφη σ’, ρώτησε τον Σωτήρη τον άνδρα της. Μας έκοψε κι ντ’ καλημέρα;  Πού είνι; Φωνή δεν ακούγιτι;

- Αμάν να χαρείς!!! Καλύτιρα να με πείς πάρε το ξύλου κι νικάτουσι τ’ χρεία, παρά να μπλέξου μι ντ’ παλαβή ντ’ Λέγκου.

Μια και δυό βάζει παντόφλες κι  γαλέτσια και πάει στη συννυφάδα. Χτυπάει και ανοίγει η νύφη.

- Α!!!! Καλώς τη θεία. Χάθκατι; Ούτι μέρα δεν μπορείτι να μη βρεθείτι;

- Ε… μουρή… πουτρόμαξα. Είπα κάτι δα έπαθι!

- Μη φοβάσι, κακό σκλί ψόφου δεν έχει! Τώρα που έκαμι κι του εμβόλιου τα εκατό δα πιάσ’!! Εσύ όμως θεία, πού γυρνάς χωρίς μασκούδα;

- Αει κι σύ, μασκούδα κι χαζά. Παπάς είπι είνι  αμαρτία η μάσκα!

- Μπα τσ΄αποκρές δεν είνι αμαρτία που γίνουσαν καρναβάλι, αμά τώρα θυμήθκες τν’ αμαρτία; ’ειντι βάλει τη μασκούδασ’ μη συ δγιεί Βαγγέλς κι δα πας που κει που παν κι άλλνοι. Να πας να κάνς κι εμβόλιου κι να έρχισι όποτε θέλς άφοβα. Κι μεις πιδούδια έχουμι κι νέοι ήμιστι και φόβος φλάει τα έρμα.

- Τι εμβόλιου μαρή κι χαζά; Τώρα στα γιράματα; Κείνα τα χρόνια έκαμα κι για τύφου, κι για διφτερίτι, κι για ευλογιά, κι για τέτανου κι για ότι θέλς.

- Aστα εκείνα! Επειδή τα έκαμες εκείνα για ταυτό δε πέθανις ακόμα, τώρα όμως είνι άλλο πράμα, κόσμους πιθαίνει σα τσ’ μύγες. Στα μνήματα τρύπα δεν έμεινι να σας θάψουν. Στου ψυγείου δα σας βάζουν άμα δεν κάντι εμβόλιου. Μια τρύπα κι όλνοι μαζί!!!

Πάνω στην κουβέντα να κι Λέγκω στο σαλόνι. Μπήκε με προφύλαξη κι έκατσε στην άλλη άκρη του σαλονιού.

- Τι έπαθις μαρή κι είσι σα βρασμένη; Τι μ΄ έκατσες μακρά; Φοβάσι μη συ κουλήσου τίπουτα; Τώρα που το καμις δεν έχς ανάγκη! Αθάνατη!!!Αθάνατη!!! Τρουμάρα σ’….

- Μη φαίνιτι ότι ήρθες να με συγχίεις πάλι. Ο γιατρός είπε ηρεμία και όχι επαφές!!!

- Κι τηλέφωνου γι' αυτό δεν έπαιρνες;

- Είπαμε όχι επαφές. Δεν κατάλαβες;

- Μι φαίνιτι συ πείραξε λίγο του εμβόλιου, γιατί τέτοια χαζά δεν έλεγες μέχρι προχτές. Μαρή 80 χρονώ γριά γυναίκα πήγες κι κατέβασις το βρακουζώνης να συ κάνουν εμβόλιου;

- Α!!! αποτρελλάθκης θαρρώ συμμφάδα. Καλά μαρή, δεν βλέπς τηλιόραση, πού το κάνουν του εμβόλιου; Στου μπράτσου μαρή, στου μπράτσου!

- Μπα;  στο μπράτσου; Δεν είδα κι σύ, χάλασι η ρημάδα κι δεν έχω νιέα. Aκουγα κι γώ για εμβόλιου και λιέου σιγά τώρα μη πάω να μι πασπατεύει  γιατρός γριά γυναίκα. Αντρέπουμαν μαρή!!!

- Να πάς Λέγκου, να πας, να έχς υγειά κι να είσι και τεθουρακισμένη, όπους λιέει τηλιόραση!! Κρίμα μαρή δεν είνι να φύγουμι τώρα που έχουμιπιδιά  κι αγγόνια να χαρούμι; Γιατί να του κάνου το χατίρ τον κιαρατά του χάρου να με πάρ’ για παρέα τ’; Εγώ εσένα θέλουσυμφάδα μ’, να μιλάμι, να μαλώνουμε, να νικατώνουμι του ντουνιά με τα λόγια, να περνάμι καλά! Πάνι κάντου!! Θα με θμηθείς!!! Μπορεί λέει να αυξήσουν κι σύνταξ’ σε όσες του κάνουν. Είδες στα πιδούδια  έδωκαν  κι χαρτζηλίκι 150 ευρώ.

- Αμάν!!! Αμα είνι να πω κι τουν άντραμ να πάμι. 150 κι 150 καλούτσκα δα είνι.

- Για τα πιδούδια είπαν κι σύ, όχι για τα κουρτσούδια στα ογδόντα φεύγα!!!

-Α… που να σκάεις μπουλάκιμ’, έτοιμη να με συγχίσεις πάλι. Ούτε εμβόλιο συ σταματάει ούτε τίπουτα. Για  ντ’ γουρσουζιά δεν έχει κανένα εμβόλιο να γλυτώσω τουλάχιστον;;;

 

ΜΙΧΟΣ  ΝΟΥΛΑΣ




 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ



Επικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium