Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/12/2021 20:04:03


    Επισκέπτες Online: 736


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Συνάντηση ΕΕΘ - Εγνατίας Οδού για τα προβλήματα από τα πλευρικά διόδια Λαγκαδά
27-07-2021
Συνάντηση ΕΕΘ - Εγνατίας Οδού για τα προβλήματα από τα πλευρικά διόδια Λαγκαδά
 

Το ΕΕΘ ανέλαβε να ετοιμάσει μια επιστολή με τις τεχνικές του προτάσεις, η οποία θα αποσταλεί προς το ΤΑΙΠΕΔ στο οποίο ανήκει η Εγνατία Οδός.

Συνάντηση με τον πρόεδρο της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» κ. Γεώργιο Κωνσταντόπουλο, στα γραφεία της εταιρείας πραγματοποίησε χθες το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Στη συνάντηση συμμετείχε και η κ. Μαρία Σιδηροπούλου υποδιευθύντρια διοδίων, με αντικείμενο τα προβλήματα που δημιουργούνται για τους επαγγελματίες και όχι μόνο, από την έναρξη λειτουργίας των πλευρικών σταθμών διοδίων Λαγκαδά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο.

Η κ. Γρανούζη – Γεωργιάδου η οποία δραστηριοποιείται επαγγελματικά με δυο επιχειρήσεις στον δήμο Λαγκαδά μετέφερε την εικόνα της καθημερινότητας που βιώνει η ίδια ως επιχειρηματίας με τη τεράστια αναμονή στις ουρές που δημιουργούνται, δηλώνοντας πως με την λειτουργία των διοδίων περιθωριοποιείται ο τοπικός επαγγελματίας, ενώ παράλληλα τόνισε και τον μεγάλο κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων που έχει προκύψει, όπως επισημαίνει το ΕΕΘ.

Ο κ. Θεοτόκης παρουσιάζοντας τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι πλευρικοί σταθμοί διοδίων Λαγκαδά – Σερρών, αναφέρθηκε επίσης τις τεράστιες ουρές χιλιομέτρων που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι επαγγελματίες Λαγκαδά, οι οποίες σημαίνουν για τους ίδιους μεγάλη ταλαιπωρία, χαμένες εργατοώρες, συν το επιπλέον κόστος, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντόπουλος δήλωσε πως γνωρίζει και κατανοεί το πρόβλημα και γίνονται προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπιστεί. Ωστόσο, εξήγησε πως δεν υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες παρέμβασης, καθώς η Εγνατία Οδός βρίσκεται σε φάση παραχώρησης.

Η κ. Σιδηροπούλου ζήτησε να υπάρξει συνεργασία με το ΕΕΘ το προσεχές χρονικό διάστημα, ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο πραγματοποίησης κάποιων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα περιορίσουν το πρόβλημα.

Το ΕΕΘ εκπροσώπησαν, η Α΄αντιπρόεδρος κ. Χρύσα Γρανούζη – Γεωργιάδου, ο γενικός του γραμματέας κ. Κλεόβουλος Θεοτόκης και ο κ. Ηρακλής Ρόντσης μέλος ΔΣ του Επιμελητηρίου και μέλος ΔΣ του Συλλόγου Επαγγελματιών Λαγκαδά.

Το ΕΕΘ ανέλαβε να ετοιμάσει μια επιστολή με τις τεχνικές του προτάσεις, η οποία θα αποσταλεί προς το ΤΑΙΠΕΔ στο οποίο ανήκει η Εγνατία Οδός και έχουν μεταβιβαστεί όλα τα περιουσιακά της στοιχεία, αλλά και προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για την αναπροσαρμογή της κυκλοφοριακής ρύθμισης.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium