Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/9/2022 03:58:53
    Επισκέπτες Online: 381


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΓΙΟΡΤΗ ΡΙΓΑΝΗΣ ΣΤΗ ΜΑΥΡΟΥΔΑ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ
06-07-2011
ΓΙΟΡΤΗ ΡΙΓΑΝΗΣ ΣΤΗ ΜΑΥΡΟΥΔΑ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γιορτή Ρίγανης 2011

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Μαυρούδας της Δ.Ε. Αρέθουσας

 

Το Σάββατο 9 Ιουλίου διοργανώνεται η «Γιορτή Ρίγανης 2011» στην κεντρική πλατεία της Μαυρούδας της Δ.Ε. Αρέθουσας του Δήμου Βόλβης, για τον εορτασμό και την προώθηση του τοπικού προϊόντος, της φημισμένης ρίγανης.

Η γιορτή διοργανώνεται με τη συνεργασία του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Βόλβης (Ο.Π.Α.Π.), της Τοπικής Κοινότητας Μαυρούδας και τοπικών καλλιεργητών με τη στήριξη του Δήμου Βόλβης.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 9.00 π.μ. με χαιρετισμό του Δημάρχου κ. Γαλαμάτη Δημήτριου. Έως τις 12.00 το μεσημέρι θα ακολουθήσουν εισηγήσεις σχετικά με τις αναπτυξιακές δυνατότητες που υπάρχουν στην περιοχή λόγω της εντατικής καλλιέργειας της ρίγανης, τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την περαιτέρω προώθηση της τοπικής οικονομίας αλλά και τους εναλλακτικούς τρόπους χρήσης αυτού του προϊόντος για φαρμακευτικούς και καλλυντικούς σκοπούς.

Συγκεκριμένα στις 9.30 π.μ θα γίνει παρουσίαση από τον Γενικό Διευθυντή της ΑΝ.Ε.Θ. κ. Παπαβασιλείου Βασίλη με θέμα «Αναπτυξιακά προγράμματα ορεινού Όγκου». Θα ακολουθήσει στις 10.15 π.μ. η εισήγηση του κ. Κουτσού Θεόδωρου, Διευθυντή Ε.Θ.Ι.Α.Γ.Ε. με τίτλο «Δυνατότητες Αρωματικών Φυτών στην Φαρμακευτική». Ο κύκλος των διαλέξεων θα ολοκληρωθεί με την ανάπτυξη του θέματος «Σκέψεις και Προτάσεις για την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών» στις 11.00 π.μ. από τον Γεωπόνο Γεώργιο Λιπώνη, Διευθυντή Γεωργίας.

Στις 12.00 ο φημισμένος Σεφ και καθηγητής Ο.Τ.Ε.Κ. κ. Χρυσοστόμου Λούης, μετά από μία σύντομη εισαγωγή στο θέμα «Η Ρίγανη στην Ελληνική Κουζίνα», θα προχωρήσει σε Γευστικές Δοκιμές συνταγών με ρίγανη και παρουσίαση των συνταγών αυτών.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν το βράδυ του Σαββάτου στις 21.00 με τη διοργάνωση Λαϊκού παραδοσιακού Γλεντιού με κλαρίνο, Λύρα και Δημοτικά και ποντιακά τραγούδια. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium