Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/5/2022 02:54:05
    Επισκέπτες Online: 416


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Αποχετευτικό Ζαγκλιβερίου: Αφάνταστη ταλαιπωρία των κατοίκων, παραίτηση Κυργιάννη
06-09-2021
Αποχετευτικό Ζαγκλιβερίου: Αφάνταστη ταλαιπωρία των κατοίκων, παραίτηση Κυργιάννη
 

«Επετειακή» ημέρα η σημερινή, 4-9-2021, για τους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Ζαγκλιβερίου και ευκαιρία εορτασμού της, καθώς συμπληρώνεται ένα (1) ακριβώς έτος από την έκδοση της απόφασης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Λαγκαδά για την διακοπή εργασιών του έργου «Αποχέτευση ακαθάρτων υδάτων Κοινότητας Ζαγκλιβερίου».

Με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο δημοτικός σύμβουλος Λαγκαδά Μπάμπης Κυργιάννης για το θέμα αυτό αναφέρει τα εξής:

«Όπως είναι γνωστό, η απόφαση διακοπής των εργασιών οδήγησε στη διάλυση της Σύμβασης Έργου, χωρίς υπαιτιότητα της εργολάβου εταιρίας και με επίρριψη ευθυνών από την τελευταία στο Δήμο και στους φορείς του Έργου για την εξέλιξη αυτή, καθώς και στην αξίωση καταβολής σχετικής αποζημίωσης εκ μέρους της εργολάβου και εις βάρος της δημοτικής περιουσίας. Κυριότερη συνέπεια, όμως, από τη διάλυση της Σύμβασης είναι η αφάνταστη ταλαιπωρία την οποία υφίστανται καθημερινά οι κάτοικοι της Κοινότητας Ζαγκλιβερίου λόγω της τραγικής κατάστασης των οδών, η οποία αποτέλεσε την αιτία πρόκλησης υλικών ζημιών στα διερχόμενα οχήματα ενώ παράλληλα έχουν αναφερθεί και σωματικές βλάβες πεζών, δημιουργώντας συνθήκες διαβίωσης οι οποίες παραπέμπουν σε εικόνες βγαλμένες από το μακρινό παρελθόν, πολλές δεκαετίες πίσω. Από την πρώτη στιγμή που γνωστοποιήθηκε η διάλυση της Σύμβασης και έως σήμερα, προσπάθησα με παρεμβάσεις και υποβολή σειράς ερωτήσεων στο Δημοτικό Συμβούλιο να επισημάνω την επιτακτική ανάγκη επίλυσης του ζητήματος εκ μέρους της Διοίκησης. Τα ερωτήματά μου έμειναν αναπάντητα και καμία πρακτική αντίδραση για την αντιμετώπιση του προβλήματος δεν υπήρξε, ενώ η καθυστέρηση ολοκλήρωσης όλων των απαραίτητων διαδικασιών για νέα δημοπράτηση του Έργου και επανεκκίνησης του, είναι κάτι περισσότερο από εμφανής. Αποτέλεσμα της δημοσιοποίησης εκ μέρους μου του θέματος με σκοπό την αναζήτηση λύσεως, ήταν και η υποβολή της υπ’ αριθ. 6802/24-5-2021 ερώτησης ενώπιον της Ελληνικής Βουλής. 


Σήμερα, διαμαρτυρόμενος για την διαμορφωθείσα κατάσταση και την έλλειψη εξεύρεσης λύσεως εκ μέρους της Διοίκησης του Δήμου Λαγκαδά εδώ και ένα (1) έτος, και επειδή θεωρώ ότι η (πολύ) επικαλούμενη δύναμη ευθύνης προϋποθέτει πρωτίστως το αίσθημα ευθύνης στη δημόσια ζωή, υπέβαλα γραπτώς την παραίτησή μου από τη θέση του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαγκαδά, το οποίο θα πράξω και προφορικώς κατά την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ταυτόχρονα, ενημέρωσα την επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ», στην οποία ανήκω, κ. Ελπινίκη Ανδρεάδου, ότι δεν θα θέσω υποψηφιότητα για τη διεκδίκηση της θέσης του Αντιπροέδρου Δημοτικού Συμβουλίου κατά τις αρχαιρεσίες του Νοεμβρίου 2021.Προφανώς και η παραίτηση μου δε σημαίνει επ’ ουδενί και την αδρανοποίηση μου, καθώς από τη θέση πλέον του δημοτικού συμβούλου θα συνεχίσω με τον ίδιο, και ακόμη περισσότερο, ζήλο την άσκηση πίεσης στη Διοίκηση του Δήμου προκειμένου η πολύμηνη ταλαιπωρία των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Ζαγκλιβερίου να λάβει τέλος. Ήδη βρίσκεται σε διαδικασία η υποβολή εκ νέου ερωτήματος στην Ελληνική Βουλή για το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ, ποιος ξέρει, ίσως στο μέλλον δοθεί και κάποιο ραντεβού σε άλλες και μεγαλύτερες αίθουσες για την αναζήτηση περαιτέρω ευθυνών για την υπάρχουσα κατάσταση του Έργου... Υ.Γ. Ελπίζω ενόψει του εορτασμού της Αγίας Ακυλίνας της Ζαγκλιβερινής σε λίγες ημέρες να γίνει μία σχετική πρόχειρη αμμοκάλυψη σε σημεία των κατεστραμμένων οδών της Κοινότητας, και μακάρι να αποφύγουμε κάποια βροχόπτωση, η οποία θα αναδείξει και πάλι την ύπαρξη των λακουβών, όπως έγινε δυστυχώς την τελευταία φορά...

www.metrosport.gr 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium