Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/8/2022 13:58:11
    Επισκέπτες Online: 492


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Το σχέδιο δράσης για τους μαθητές του 1ου και 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά
09-09-2021
Το σχέδιο δράσης για τους μαθητές του 1ου και 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά
 

Στα προβλήματα σχολικής στέγης με τα οποία βρίσκονται αντιμέτωποι περίπου 600 μαθητές γυμνασίων του Λαγκαδά αναφέρθηκε ο δήμαρχος, Γιάννης Ταχματζίδης μιλώντας το πρωί της Τρίτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Το ζήτημα δημιουργήθηκε όταν τα δύο σχολεία (το 1ο και 2ο Γυμνάσιο) σφραγίστηκαν ως ακατάλληλα, ενώ η σχετική μελέτη στατικότητας γνωστοποιήθηκε στον Δήμο στις 25 Αυγούστου. Ωστόσο το λουκέτο δεν αιφνιδίασε τη δημοτική αρχή, καθώς τα κτιριακά προβλήματα του σχολικού συγκροτήματος ήταν ήδη γνωστά. Όμως, το «σφράγισμα» των σχολείων στο παρά πέντε της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς προκαλεί πονοκέφαλο και αναστάτωση στη διοίκηση του Δήμου, αλλά και σε εκατοντάδες οικογένειες και τα παιδιά τους.

Το θέμα συζητήθηκε στη διάρκεια της έκτακτης ανοιχτής συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης όπου οι λύσεις που προκρίθηκαν είναι δύο:

1. Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου θα στεγαστούν σε 8 ανεξάρτητες αίθουσες που βρίσκονται στον υφιστάμενο χώρο του σχολείου και δεν παρουσιάζουν προβλήματα στατικότητας. Επίσης, θα τοποθετηθούν οικίσκοι οι οποίοι θα αξιοποιηθούν ως αίθουσες διδασκαλίας για τη στέγαση του των υπολοίπων μαθητών του 1ου Γυμνασίου.

-Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου θα φιλοξενηθούν στο Γυμνάσιο Κολχικού, όπου επίσης θα χρειαστούν δύο οικίσκοι για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών, ενώ ήδη η δημοτική αρχή έχει ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς για την ανάγκη μεταφοράς των μαθητών.

Πάντως, όπως όλα δείχνουν, τη Δευτέρα ο αγιασμός θα γίνει κανονικά στους χώρους του 1ου και 2ου Γυμνασίου, αλλά σε πρώτο χρόνο -και έως ότου τοποθετηθούν στα σχολεία οι προκατασκευασμένες αίθουσες- τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται μέσω τηλεκπαίδευσης.
grtimes.gr 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium