Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/8/2022 14:02:09
    Επισκέπτες Online: 492


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Οι ανακοινώσεις για το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά μετά τη Γενική Συνέλευση της Κυριακής
13-09-2021
Οι ανακοινώσεις για το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά μετά τη Γενική Συνέλευση της Κυριακής

Δελτίο Τύπου Δήμου Λαγκαδά

Σήμερα, 12 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Λαγκαδά Ιωάννη Ταχματζίδη με τους γονείς των μαθητών του 1ου και 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά, όπου και συζητήθηκαν οι πιθανές λύσεις για το ζήτημα της στέγασης των μαθητών.

Ύστερα από εκτενή ανάλυση των προβλημάτων και των διαθέσιμων δυνατοτήτων για την επίλυση της προσωρινής στέγασης διευκρινίστηκε ότι το ζήτημα θα έχει επιλυθεί έως τις αρχές Οκτωβρίου, και οι μαθητές θα στεγαστούν στις διαθέσιμες αίθουσες του 1ου Γυμνασίου και του Γυμνασίου Κολχικού καθώς και στα ειδικά container που θα στηθούν για αυτό το σκοπό.

Όσον αφορά στο ζήτημα της στέγασης για το μήνα Σεπτέμβριο, ο Δήμαρχος, από κοινού με τους γονείς αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν κινητοποίηση διαμαρτυρίας για την ανάδειξη του ζητήματος. Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί αύριο, 13 Σεπτεμβρίου στις 10:00 π.μ. στον αύλειο χώρο των Γυμνασίων και σε αυτήν κλήθηκαν όλοι οι Βουλευτές της Β’ Θεσσαλονίκης.

Πέραν τούτου, ο Δήμαρχος θα συναντηθεί εκ νέου με τους διευθυντές των σχολείων αύριο, 13 Σεπτεμβρίου, ώστε να διερευνηθούν εκ νέου οι δυνατότητες λύσης του προβλήματος της στέγασης για το μήνα Σεπτέμβριο, έως ότου εγκατασταθούν τα container. Η Δημοτική Αρχή εργάζεται σκληρά και από κοινού με σύσσωμη την κοινωνία για να λυθεί αυτό το δύσκολο πρόβλημα που απασχολεί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

 


Δελτίο τύπου Συλλόγου Γονέων 1ου Γυμνασίου Λαγκαδά

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων 1ου Γυμνασίου Λαγκαδά.

Στη Συνέλευση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Λαγκαδά, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι και μέλη της Αντιπολίτευσης.

Μετά από σχετική ενημέρωση που έκανε Δήμαρχος, οι ειδικές κατασκευές θα έρθουν αρχές Οκτωβρίου και θα τοποθετηθούν σε βάσεις η προμήθεια και τοποθέτηση των οποίων θα γίνει άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου.

Η αίτηση για τηλεκπαίδευση απορρίφθηκε.

Προτάθηκε η λύση της πρωινής διπλοβάρδιας στις αίθουσες που είναι κατάλληλες η οποία θα εξεταστεί άμεσα και ευελπιστούμε να έχουμε απάντηση τη Δευτέρα.

Ειπώθηκε η λύση της απογευματινής λειτουργίας.

Επομένως, με λύπη όλων διαπιστώθηκε ότι ειδικά για το 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά δεν υπάρχει η απάντηση στο ερώτημα «Πού θα κάνουν τα παιδιά μας μάθημα την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου».

Μετά από διαλογική συζήτηση και μετά από την παρουσίαση διαφόρων προτάσεων, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων 1ου Γυμνασίου αποφάσισαν κατά πλειοψηφία τα εξής:

• άσκηση πίεσης για την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη μεταφορά και τοποθέτηση των ειδικών κατασκευών ώστε να λειτουργήσουν άμεσα οι αίθουσες διδασκαλίας

• εφόσον είναι εφικτή η λύση της διπλοβάρδιας θα γίνει δεκτή μόνο ως προσωρινή

• η απογευματινή λειτουργία του Γυμνασίου δεν θα γίνει δεκτή σε καμία περίπτωση

• η συλλογή υπογραφών για ισχυροποίηση του δίκαιου αιτήματός μας (εφόσον διερευνηθεί τεχνικά και τυπικά η διαδικασία)

• η πραγματοποίηση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης τη Δευτέρα 10:00 στην είσοδο της αυλής του Γυμνασίου με σκοπό την διαδήλωση για την άμεση επίλυση του προβλήματος και τον προγραμματισμό των επόμενων κινήσεων.

Με τιμή,

το Δ.Σ. του Συλλόγου

 
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium