Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/5/2022 15:33:19
    Επισκέπτες Online: 548


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Ερχεται ο 3ος Αγώνας Βουνού - Ομβριανός στα Πετροκέρασα
14-09-2021
Ερχεται ο 3ος Αγώνας Βουνού - Ομβριανός στα Πετροκέρασα
 

Μια νέα πρόταση έρχεται την μεθεπόμενη Κυριακή 26/9/2021 στon Δήμο μας, και συγκεκριμένα στα Πετροκέρασα. Ο Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Ομβριανός Πετροκεράσων σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Λαγκαδά (ΔΗΚΕΛ), διοργανώνει τον «3ο Αγώνα Βουνού - Ομβριανός» σε πανέμορφα μονοπάτια της περιοχής των Πετροκεράσων.

Την φόρμα εγγραφής καθώς και περισσότερες λεπτομέρειες για τον αγώνα, μπορείτε να τα βρείτε στη διεύθυνση www.omvrianos.gr.

Η διαδρομή είναι περίπου δέκα πέντε (15) χλμ. και αποτελείται κυρίως από πανέμορφα ορεινά μονοπάτια, τα οποία καλύπτουν το 80% της διαδρομής. Ο αγώνας θα διέλθει από τοπία μοναδικής φυσικής ομορφιάς (δασώδεις εκτάσεις με καστανιές, οξιές και βελανιδιές, ρυάκια, δέντρα που σκεπάζουν τον δρόμο κρύβοντας τον ήλιο, φυσικές πηγές). Η διαδρομή είναι μέτριας δυσκολίας και σε κάποια σημεία απαιτεί από τους δρομείς μια σχετική εμπειρία κίνησης σε ορεινό μονοπάτι.

Κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν τρεις σταθμοί ανεφοδιασμού των αθλητών (σταθμός πηγής «Μακροκοπάνα», κορυφή Προφήτη Ηλία και σταθμός πηγής «Μπουζουγλή») στους οποίους θα υπάρχουν μπουκαλάκια νερού, ισοτονικά ποτά, μπανάνες και σταφίδες, για τους 250 αναμενόμενους να συμμετέχουν αθλητές από ολόκληρη την χώρα, και από το εξωτερικό!Τα Πετροκέρασα είναι ένας από τους πολύ λίγους εναπομείναντες παραδοσιακούς ορεινούς οικισμούς της χώρας, από τους παλαιότερους ιστορικά, και σε υψόμετρο 580 μέτρων στους βορεινούς πρόποδες της οροσειράς Χορτιάτη - Χολομώντα.

Παραγωγοί του χωριού μαζί με παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής θα έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να εκθέσουν και να πουλήσουν τα προϊόντα της γης μας: κάστανα, ρόδια, μήλα, φλαμούρι, ρίγανη, μέλι, τσίπουρο, κρασί, γλυκά κουταλιού, λικέρ, κ.ά.

Με μια ιστορία που καταγράφεται από τον 17ο αιώνα, τα Πετροκέρασα βρίσκονται σε απόσταση 44 μόνο χιλιομέτρων από την Ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης (από την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου στρίβετε στα Βασιλικά προς Περιστερά - Λιβάδι. Πριν φθάσετε στο Λιβάδι στρίβετε προς Πετροκέρασα) ή 48 χιλιομέτρων από την Δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης (από την παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας στρίβετε στην Γερακαρού προς Ζαγκλιβέρι. Μόλις μπείτε στο Ζαγκλιβέρι στρίβετε προς Αδαμ - Πετροκέρασα). Και οι δυο διαδρομές είναι ασφαλτοστρωμένες.

Η πλούσια βλάστηση της περιοχής κυριαρχείται από καστανιές, οξιές και βαλανιδιές ,ενώ σε αρκετά σημεία υπάρχουν εγκαταστάσεις για πικ-νικ, καθώς και διαδρομές για πεζοπορία και mountain bikes.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα Πετροκέρασα (γεωγραφικές, ιστορικές, ήθη και έθιμα,κλπ) μπορείτε αν το θέλετε, να επισκεφτείτε το site του τοπικού συλλόγου www.omvrianos.gr ή  την σελίδα στο Facebook: Omvrianos Petrokeraswn


ΠΗΓΗ: thestival.gr 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium