Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/8/2022 12:56:09
    Επισκέπτες Online: 656


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Διπλοβάρδια για 550 μαθητές των δυο γυμνασίων Λαγκαδά
16-09-2021
Διπλοβάρδια για 550 μαθητές των δυο γυμνασίων Λαγκαδά
 

Παρά τις αρχικές αντιδράσεις τη λύση αποδέχθηκαν οι γονείς και κηδεμόνες, δεδομένου ότι θα είναι προσωρινή, ενώ αναμένουν αποκατάσταση των εργασιών ως τον Οκτώβριο.

Υπό το καθεστώς της προσωρινής διπλοβάρδιας άρχισαν από χθες τα μαθήματα για τους 550 μαθητές του 1ου και 2ου γυμνασίου Λαγκαδά, έως ότου αποκατασταθούν τα προβλήματα στατικότητας των κτιρίων που εντοπίστηκαν, με αποτέλεσμα να κριθούν ακατάλληλα και επικίνδυνα.

Το ζήτημα της προσωρινής στέγασης αναμένεται να λυθεί στις αρχές Οκτωβρίου και μέχρι τότε δήμος και εκπαιδευτική κοινότητα αποφάσισαν να εφαρμόσουν το μέτρο της προσωρινής διπλοβάρδιας σε αίθουσες του 1ου γυμνασίου και του γυμνασίου της κοινότητας Κολχικού. Στη λύση αυτή αντέδρασαν έντονα γονείς και κηδεμόνες, αλλά και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, εντούτοις έγινε αποδεκτή υπό την προϋπόθεση ότι το μέτρο θα είναι προσωρινό.

Σύμφωνα με το Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων του 1ου γυμνασίου η διεύθυνση του σχολείου τους ενημέρωσε με ανακοίνωση, σχετικά τον τρόπο διεξαγωγής της πρωινής διπλοβάρδιας και από χθες τα παιδιά της Α και Β τάξης θα παρακολουθούν τα μαθήματα από τις 8:00 έως τις 11:30 το πρωί, ενώ τα παιδιά της Γ΄ τάξης από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 15:15 το μεσημέρι.

Αναφορικά δεν με τη μετακίνηση των παιδιών, το σχολικό λεωφορείο από το Καβαλάρι θα ξεκινά στις 7:40 το πρωί για τα παιδιά της Α και Β΄ τάξης και από το σχολείο επιστροφή στο Καβαλάρι στις 11:45. Για τα δε παιδιά της Γ΄ τάξης από το Καβαλάρι αναχώρηση στις 11:20 π.μ και από το σχολείο επιστροφή στο Καβαλάρι στις 15:20.

«Είναι εντελώς απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει γιατί η λύση που προτάθηκε, πολύ φοβόμαστε ότι από προσωρινή θα γίνει μόνιμη» σχολίασε η επικεφαλής παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης Νίκη Ανδρεάδου, προσθέτοντας ότι η διοίκηση για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε ανεπαρκής σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα, αφού δεν κατέθεσε συνολική πρόταση για το σύνολο των παιδιών των δυο γυμνασίων. «Επί της ουσίας η λύση της προσωρινής διπλοβάρδιας βρέθηκε μόνο για τα παιδιά του 1ου γυμνασίου, ενώ για τους μαθητές που θα μεταφέρονται στο Κολχικό ουδέν νεότερο» σημείωσε η ίδια.

Τι λένε οι γονείς

Σε ανακοίνωση τους πάντως οι γονείς των μαθητών του 1ου γυμνασίου, φαίνεται ότι αποδέχθηκαν την προσωρινή λύση, ενώ σημειώνουν σε ανακοίνωση τους ότι έχουν τη διαβεβαίωση ότι θα αρχίσουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποτυπωθούν με ακρίβεια όλες οι ανάγκες που προκύπτουν από τη λειτουργία του γυμνασίου στο μέρος του κτιρίου που παραμένει σε χρήση, στις νέες κατασκευές και στον αύλειο χώρο.

«Οι ανάγκες αυτές θα διαβιβαστούν σε όλους τους αρμόδιους φορείς με την επίκληση για την άμεση αντιμετώπισή τους. Θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια μέχρι την επίτευξη της εξασφάλισης της πλήρους εκπαίδευσης, ασφάλειας και ηρεμίας των παιδιών μας» τονίζουν σε ανακοίνωση τους.

Υπενθυμίζεται ότι στο κτιριακό συγκρότημα όπου στεγάζονται τα δύο γυμνάσια, από τον Οκτώβριο του 2013 είχαν καταγραφεί σοβαρά προβλήματα και ζητήματα καταλληλότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων, ενώ η νυν διοίκηση του δήμου Λαγκαδά ανέθεσε μελέτες, ώστε να προχωρήσουν τα έργα.

Από την πλευρά της πάντως η δημοτική αρχή, μεταξύ άλλων δήλωσε ότι λειτούργησε με υπευθυνότητα και με γνώμονα αποκλειστικά την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών, ενώ βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να πάρει την απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων, αγνοώντας το όποιο πολιτικό κόστος και την οποιαδήποτε κριτική θα γινόταν, κάτι που έγινε απόλυτα κατανοητό από τους Συλλόγους Γονέων και τους Εκπαιδευτικούς.

Η διοίκηση μάλιστα απάντησε και στην κριτική της αντιπολίτευσης του δήμου λέγοντας πως «επειδή τις προηγούμενες ημέρες, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν πολιτικά παιχνίδια εκμεταλλευόμενοι ένα τόσο σοβαρό θέμα, το μόνο που τους συνιστούμε είναι να παραμείνουν ψύχραιμοι και να κάνουν αντιπολίτευση για πολιτικά θέματα και όχι να θριαμβολογούν πάνω στην αγωνία των παιδιών και των γονιών τους».

makthes.gr
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium