Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/8/2022 12:27:11
    Επισκέπτες Online: 601


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Εβδομάδα χωρίς μαθήματα για τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά
17-09-2021
Εβδομάδα χωρίς μαθήματα για τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά
 

Ανησυχία από τους γονείς - Πήραν βιβλία, όμως δεν ξεκίνησαν τα μαθήματα

Προβληματισμένοι είναι γονείς και μαθητές του 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά, καθώς μετά τον καθιερωμένο αγιασμό της περασμένης Δευτέρας και την παραλαβή των βιβλίων, οι μαθητές έκτοτε δεν παρακολούθησαν ούτε μία ώρα μάθημα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που πρότεινε η διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά, οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά θα έπρεπε να παρακολουθούσαν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης μέχρι να ολοκληρωθεί η γραφειοκρατική διαδικασία για την μεταφορά τους στο 3ο Γυμνάσιο Λαγκαδά (Κολχικού). Η λύση όμως της τηλεκπαίδευσης απορρίφθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση, με αποτέλεσμα γονείς και μαθητές να αναμένουν ενημέρωση για την έναρξη των μαθημάτων, που όμως εδώ και μία εβδομάδα καθυστερεί. Μάλιστα, την περασμένη Δευτέρα γονείς και μαθητές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας για το συγκεκριμένο θέμα διασχίζοντας κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαγκαδά Γιάννη Ταχματζίδη, η καθυστέρηση οφείλεται σε ένα έγγραφο που περιγράφει τις λεπτομέρειες της λειτουργίας του ημερήσιου προγράμματος και το οποίο βρίσκεται στο γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, το οποίο δεν έχει ακόμη υπογραφεί! «Σαν δήμος έχουμε ολοκληρώσει τις διαδικασίες και είμαστε έτοιμοι, τα δρομολόγια έχουν ήδη οριστεί από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όμως η μη υπογραφή του εγγράφου αυτού μας έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα, αφού δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς την έγκριση από το υπουργείο» αναφέρει στο lagadas.net o κ. Ταχματζίδης ο οποίος μετέβη σήμερα στην Αθήνα για να διευθετήσει το ζήτημα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά θα κάνουν μαθήματα σε δύο βάρδιες στη σχολική μονάδα του Κολχικού. Η πρώτη βάρδια θα ξεκινά στις 8.00 πμ και θα λήγει στις 11.30 πμ και η δεύτερη θα ξεκινά στις 11.30 πμ και θα λήγει στις 15.00 μμ, όπως συμβαίνει και με τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Λαγκαδά.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium