Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
24/4/2024 18:48:29

Επισκέπτες Online: 916


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Η κοινωνία του Λαγκαδά προτείνει για το Τριπρόσωπο
06-10-2021
Η κοινωνία του Λαγκαδά προτείνει για το Τριπρόσωπο
 

Μακαριότατε, Σεβασμιότατοι

Οι χριστιανοί της Επαρχίας μας, είναι ήδη εδώ και μέρες «προσκαρτερούντες ομοθυμαδόν τη προσευχή και τη δεήσει» (Πραξ.α΄, 14) για το θέμα της εκλογής του νέου πνευματικού μας Πατέρα. Βεβαίως βλέπουμε ότι δεν συμβαίνει αυτό που προβλέπουν οι Πράξεις των Αποστόλων, δηλαδή εκλογή με βάση την συμμετοχή του λαού, ούτε φυσικά με τον τρόπο «ως προείπεν το Πνεύμα το Αγιον» δεδομένου ότι εδώ και μέρες το Αγιο Πνεύμα απουσιάζει από τον προεκλογικό αγώνα αλλά και προκαταλαμβάνεται από τα πολλά δημοσιεύματα.

Γνωρίζοντας τον τόπο μας καλύτερα από κάθε άλλον, καθώς και τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να διακονήσουν τον θρόνο του Λαγκαδά, επιθυμούμε, όπως όλοι οι ενδιαφερόμενοι, να προτείνουμε κι εμείς κάποια πρόσωπα για το ΤΡΙΠΡΟΣΩΠΟ που είμαστε βέβαιοι ότι μπορούν να κοσμήσουν την Επισκοπή μας, αφού από λόγους σοβαρότητας και ευθύνης δεν αυτοπροτείνονται όπως άλλοι.

Ελπίζοντες  ότι η  Επισκοπική Σας συνείδηση θα λειτουργήσει όπως και των αγίων Αποστόλων, αφού είστε οι άμεσοι διάδοχοί τους, και εμείς το βασίλειον ιεράτευμα προτείνουμε λοιπόν τους:

Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Σκρέττα, ιεροκήρυκα  της Μητροπόλεως Λαγκαδά, καθηγητή της Λειτουργικής στη Θεολογική Σχολή ΑΠΘ, διάδοχο του αειμνήστου Ιωάννη Φουντούλη, δόκιμο συγγραφέα, καταξιωμένο πνευματικό, και άριστο εργάτη του Ευαγγελίου, με διεθνή καταξίωση και αναγνώριση, με προσφορά στην Εκκλησία και τις Μητροπόλεις της Ελλάδος όπου καλείται για επιμόρφωση των κληρικών και στενό συνεργάτη του αειμνήστου Ιωάννη.

Αρχιμανδρίτη Γρηγόριο Παπαθωμά, επίσης Θεσσαλονικέα το γένος, καθηγητή του Κανονικού Δικαίου στη Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ, Νομικό και Θεολόγο, με μεγάλη προσφορά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στη Γαλλία, στη Σουηδία, στην Αλβανία, Φιλανδία, Κονγκό και βεβαίως στην Εκκλησία της Ελλάδος, πολύγλωσσος και άριστος γνώστης της διοικήσεως. Προσέτι δε συμφοιτητής και φίλος αγαπητός του μακαριστού Ιωάννη.

Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Γιάγκου, φιλόλογος και Θεολόγος, Ηγούμενος της Μονής Αγ.Θεοδώρας Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος του γραφείου Νεότητας της Θεσσαλονίκης, δόκιμος ιεροκήρυκας και μεγάλη απήχηση στη νεολαία της βορείου Ελλάδος και όχι μόνο, αλλά και γνωστός για τη συγγραφική του δραστηριότητα. Η Μονή της Αγ.Θεοδώρας προσέφερε αρκετούς επισκόπους στον Λαγκαδά και μάλιστα και τους δύο τελευταίους Μητροπολίτες, Σπυρίδωνα και Ιωάννη.

Αρχιμανδρίτης Θεοδόσιος Εμμανουήλ, Δάσκαλος και Θεολόγος, υπηρέτησε επι εικοσαετία στο Μητροπολιτικό Ναό Λαγκαδά, όπου δημιούργησε ένα καταπληκτικό ποιμαντικό αλλά και πολιτιστικό έργο. Με διάθεση θυσιαστική και προσφορά στην Ιεραποστολή στη Μαδαγασκάρη, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Χάλκη, Μεξικό και αλλού. Νυν δε αποσπασμένος ως εφημέριος στην Ιερά Πατριαρχική Μονή των Βλατάδων.

Αναγκαζόμαστε να αναφέρουμε τα ονόματα αυτά, αφού ως τώρα παραθεωρούνται, προσκρούοντες στην ταπεινοφροσύνη τους, αλλά θέλουμε να κάνουμε γνωστό ότι ο Λαγκαδάς και η Θεσσαλονίκη δεν υστερούν σε αναγνωρισμένους και δοκιμασμένους κληρικούς με όλα τα τυπικά και πνευματικά ουσιαστικά προσόντα! Ελπίζουμε πως ο Θεός θα ευλογήσει ώστε ένας από αυτούς να «λάβει τον κλήρον της διακονίας ταύτης και αποστολής» (Πράξ.Α’, 25)

 

Με κάθε σεβασμό

Οι Χριστιανοί της Μητροπόλεως Λαγκαδά
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium