Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/3/2024 08:31:30Επισκέπτες Online: 412


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Ξεπέρασαν τα 3.000 τα ενεργά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη - Τα στοιχεία στους 14 δήμους
13-10-2021
Ξεπέρασαν τα 3.000 τα ενεργά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη - Τα στοιχεία στους 14 δήμους
 

Η αύξηση στον συνολικό αριθμό των ενεργών κρουσμάτων είναι ανάλογη του κεντρικού δήμου. Μειώθηκαν περαιτέρω οι νοσηλείες αυτή την εβδομάδα

Χωρίς εντυπωσιακές μεταβολές οι επιδημιολογικοί δείκτες της πανδημίας του κορωνοϊού στους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Οι νοσηλείες παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, δείγμα του γεγονότος ότι ο εμβολιασμός -ακόμη και ο περιορισμένος- προστατεύει.

Τα τεστ είναι πολλά σε αριθμό, με αποτέλεσμα να εντοπίζονται και να καταγράφονται σχεδόν στο σύνολό τους οι ασυμπτωματικοί. Αν κάποιος αθροίσει τον αριθμό των ενεργών κρουσμάτων συνολικά στον νομό την προηγούμενη εβδομάδα και τον συγκρίνει με αυτή θα διαπιστώσει ότι την προηγούμενη Δευτέρα τα ενεργά κρούσματα ήταν 2.840 και αυτή την εβδομάδα 3.175. Η διαφορά των περίπου 300 νέων κρουσμάτων οφείλεται στην αύξηση των κρουσμάτων στον δήμο Θεσσαλονίκης, η επιδημιολογική εικόνα του οποίου επηρεάζει περισσότερο από των υπολοίπων 13 δήμων και τη συνολική εικόνα του νομού.

Αναφορικά με τις νοσηλείες, αθροιστικά την προηγούμενη εβδομάδα, στον νομό ήταν 270, ενώ αυτή την εβδομάδα σε νοσοκομείο βρίσκονται 258 Θεσσαλονικείς. Η διαφοροποίηση δεν είναι σημαντική και παραμένει σταθερά χαμηλός ο αριθμός των νοσηλευομένων συγκριτικά με τον αριθμό των κρουσμάτων, εξαιτίας των εμβολιασμένων, διότι η κινητικότητα είναι αυξημένη και οι περιορισμοί μειωμένοι έως ανύπαρκτοι.

Σε επίπεδο δήμων υπάρχει η σημαντική αύξηση των ενεργών κρουσμάτων στον κεντρικό δήμο αυτή την εβδομάδα, ενώ οι άλλοι δήμοι δεν εμφανίζουν κάποια συγκεκριμένη κοινή τάση, οπότε δεν υπάρχει σαφές δείγμα ως προς την εξέλιξη της πανδημίας. Υπάρχουν δήμοι με σταθερά κρούσματα, δήμοι με μικρή αύξηση και δήμοι με μικρή μείωση.

Η εικόνα στους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την εβδομαδιαία ενημέρωση του ΕΟΔΥ, είναι η εξής:

Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Τα ενεργά κρούσματα είναι 61 από τα οποία σε νοσοκομείο τα επτά. Την προηγούμενη εβδομάδα τα κρούσματα ήταν 51 και οι νοσηλείες εννέα. Τα τεστ είναι πολλά (γίνονται τέσσερις μέρες την εβδομάδα σε όλο τον δήμο), ενώ επιτυχημένη αποδείχτηκε η πρωτοβουλία των κατ' οίκον εμβολιασμών.

Βόλβης: Σημαντική μείωση ενεργών κρουσμάτων αυτή την εβδομάδα. Από τα 40 κρούσματα της προηγούμενης εβδομάδας, αυτή την εβδομάδα ο δήμος Βόλβης κατέγραψε μόλις 18. Σταθερές οι νοσηλείες στις μόλις τέσσερις.

Δέλτα: Σταθερή η εικόνα αυτή την εβδομάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη. Τα ενεργά κρούσματα είναι 127 (από 120 την προηγούμενη εβδομάδα) και οι νοσηλείες είναι δέκα (από εννέα).

Θερμαϊκού: Διπλασιασμός κρουσμάτων αυτή την εβδομάδα σε σχέση με τις προηγούμενες δύο στον δήμο Θερμαϊκού. Τα ενεργά κρούσματα είναι 126 και οι νοσηλείες 11. Την προηγούμενη εβδομάδα τα κρούσματα ήταν 66 και οι νοσηλείες εννέα.

Θέρμης: Αύξηση και στα ενεργά κρούσματα της Θέρμης. Αυτή την εβδομάδα είναι 107 (από 81 την προηγούμενη). Οι νοσηλείες περιορίστηκαν στις μισές και είναι μόλις δύο από τέσσερις την προηγούμενη εβδομάδα.

Θεσσαλονίκης: Τριακόσια νέα ενεργά κρούσματα αυτή την εβδομάδα στον κεντρικό δήμο συγκριτικά με την προηγούμενη. Τα ενεργά κρούσματα είναι 1.925 (από 1.623 την προηγούμενη εβδομάδα). Στις νοσηλείες είναι ελαφρώς βελτιωμένη η κατάσταση. Νοσηλεύονται πλέον 157 συνάνθρωποί μας από 164 που νοσηλεύονταν την προηγούμενη εβδομάδα.

Καλαμαριάς: Βελτιωμένη η εικόνα στην Καλαμαριά. Τα ενεργά κρούσματα αυτή την εβδομάδα μειώθηκαν στα 59 (από 82 την προηγούμενη εβδομάδα) και οι νοσηλείες περιορίστηκαν στις έξι (από εννέα την προηγούμενη εβδομάδα).

Κορδελιού – Ευόσμου: Βελτίωση της κατάστασης και στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου. Τα ενεργά κρούσματα αυτή την εβδομάδα είναι 124, σημαντικά μειωμένα από τα 161 της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ οι νοσηλείες είναι εννέα (την προηγούμενη εβδομάδα 11).

Λαγκαδά: Ανάλογη βελτίωση και στον δήμο Λαγκαδά. Τα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν στα 117, από 160 τις προηγούμενες δυο εβδομάδες. Η αποκλιμάκωση στα κρούσματα πάντως δεν συμβαδίζει με τις νοσηλείες που αυξήθηκαν έστω και ελάχιστα στις 19 από 15 την προηγούμενη εβδομάδα.

Νεάπολης – Συκεών: Σταθερή η επιδημιολογική εικόνα στον δήμο Νεάπολης – Συκεών. Τα ενεργά κρούσματα είναι 112 (την προηγούμενη εβδομάδα 105) και οι νοσηλείες είναι εννέα (από δέκα την προηγούμενη εβδομάδα).

Παύλου Μελά: Μικρή αύξηση των ενεργών κρουσμάτων αυτή την εβδομάδα. Έφτασαν στα 113, από 92 την προηγούμενη εβδομάδα. Οι νοσηλείες περιορίστηκαν στις επτά από 11 την προηγούμενη εβδομάδα.

Πυλαίας – Χορτιάτη: Στα 94 μειώθηκαν αυτή την εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη από τα 102 της προηγούμενης εβδομάδας. Οι νοσηλείες είναι πέντε από τρεις την προηγούμενη εβδομάδα.

Χαλκηδόνας: Σταθερή σε χαμηλά μάλιστα επίπεδα η επιδημιολογική εικόνα του δήμου Χαλκηδόνας. Τα ενεργά κρούσματα είναι 43 (από 45 την προηγούμενη εβδομάδα) και οι νοσηλείες τέσσερις (από πέντε).

Ωραιοκάστρου: Αυξήθηκαν στα 149 τα ενεργά κρούσματα, από 112 την προηγούμενη εβδομάδα. Οι νοσηλείες είναι πλέον οχτώ από επτά την προηγούμενη εβδομάδα.

www.voria.gr 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium