Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/5/2022 04:25:38
    Επισκέπτες Online: 292


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Tο μήνυμα του Δημάρχου Λαγκαδά για την ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα
17-10-2021
Tο μήνυμα του Δημάρχου Λαγκαδά για την ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα
 

Σήμερα, Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, τιμούμε τη μνήμη του Μακεδονικού Αγώνα! Σήμερα η Μακεδονία μας και όλη η Ελλάδα γιορτάζουν!

Ο Μακεδονικός Αγώνας αποτέλεσε στιγμή ύψιστης σημασίας για το Έθνος, καθώς κατέστη το γεγονός εκείνο το οποίο αφύπνισε τον Ελληνισμό και τον οδήγησε στον μεγάλο Αγώνα της απελευθέρωσης των σκλαβωμένων Πατρογονικών του Εστιών.

Κάθε χρόνο γιορτάζουμε την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα την πρώτη Κυριακή μετά την 13η Οκτωβρίου, την ημέρα, δηλαδή, του θανάτου του Παύλου Μελά. Ο θάνατος του μεγάλου Μακεδονομάχου, ο οποίος απαρνήθηκε την λαμπρή του καριέρα στο στρατό και έχυσε το αίμα του για την ελευθερία της Μακεδονίας, αποτέλεσε ορόσημο για το Μακεδονικό Αγώνα. Η θυσία ενός τόσο σημαίνοντος προσώπου της εποχής εκείνης έδωσε, τόσο στους σκλαβωμένους Μακεδόνες, όσο και στους Παλαιοελλαδίτες αδελφούς μας το έναυσμα για τη γιγάντωση της Ελληνικής προσπάθειας για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

Η σπίθα αυτή, που η θυσία του Μελά άναψε, μετουσιώθηκε λίγα χρόνια αργότερα, το 1912-13 στο έπος των Βαλκανικών Πολέμων. Ο Ελληνισμός, σαν μια γροθιά αποτίναξε την επάρατη σκλαβιά των Οθωμανών και απολύτρωσε την Ελληνική Γη της Μακεδονίας, δικαιώνοντας το αίμα των Μακεδονομάχων.

Καθήκον μας, σήμερα, δεν είναι παρά να διασφαλίσουμε, με όλη τη δύναμη ψυχής που μας δίνουν οι ένδοξες θυσίες των Προγόνων μας, την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, αλλά και την εδαφική ακεραιότητα ολόκληρης της Πατρίδας μας. Στις μέρες μας, ο κίνδυνος κείται εξ’ Ανατολών και το μεγαλύτερο μας όπλο εναντίον του είναι η Ιστορική Μνήμη, η μνεία της θυσίας των Ηρώων μας, που χαλυβδώνει τη θέληση μας να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία και την Ελευθερία μας, τα Ιερά και τα Όσια του Έθνους μας.

Χρόνια πολλά !

Ζήτω η Γη της Μακεδονίας!
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium