Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/1/2022 00:58:12
    Επισκέπτες Online: 555


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Εορταστικό Πρόγραμμα 28ης Οκτωβρίου για την πόλη του Λαγκαδά
25-10-2021
Εορταστικό Πρόγραμμα 28ης Οκτωβρίου για την πόλη του Λαγκαδά

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΟΡΤΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΤΗΣ 27ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Σύμφωνα με το άρθρο 1 του Π.Δ. 182/2008 (ΦΕΚ 246 / Α / 03-12-2008) η 27η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για τον Δήμο Λαγκαδά, σε ανάμνηση της απελευθέρωσης της πόλης του Λαγκαδά από τον τουρκικό ζυγό στις 27 Οκτωβρίου 1912 και από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 27 Οκτωβρίου 1944.

Ύστερα από τα ανωτέρω ορίζουμε για την ημέρα αυτή να πραγματοποιηθούν στην πόλη του Λαγκαδά.

Τετάρτη 27η Οκτωβρίου

Γενικός Σημαιοστολισμός όλων των Δημόσιων και Δημοτικών κτιρίων, των κτιρίων των Ν.Π.Δ.Δ., των Οργανισμών, Επιχειρήσεων του Δημοσίου, των Τραπεζών, των κατοικιών και των ιδιωτικών καταστημάτων από ώρα 08:00 πρωινή μέχρι τη δύση του ηλίου της ημέρας της εορτής.

Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών κτιρίων και μνημείων από τη δύση του ηλίου της ημέρας της εορτής μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

10:15 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά,χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ.Θεολόγου – Τοποτηρητού Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης.

Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον εκπαιδευτικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μητσόπουλο Παναγιώτη.

Στην εκδήλωση καλούνται να παραστούν οι εκπρόσωποι Πολιτικών Αρχών και Δημόσιων Υπηρεσιών του Δήμου Λαγκαδά, οι Έφεδροι Αξιωματικοί και Οπλίτες, αντιπροσωπείες Πολιτιστικών Συλλόγων και Αθλητικών Σωματείων με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους, αντιπροσωπείες των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης του Λαγκαδά και οι δημότες του Δήμου Λαγκαδά, σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19.

Ιδιαιτέρως προσκαλούνται οι ανάπηροι και τραυματίες πολέμου και οι έφεδροι πολεμιστές, στους οποίους θα δοθεί εξέχουσα θέση.

Ομιλίες στα Σχολεία σχετικές με τους ηρωικούς αγώνες του Ελληνισμού για την απελευθέρωση της πόλης του Λαγκαδά από τον τουρκικό ζυγό (27ης Οκτωβρίου 1912) και τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής (27ης Οκτωβρίου 1944), καθώς και για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Οι ώρες θα καθοριστούν από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κ.Μ., σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, όπως αυτές ισχύουν σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Η ιστορική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα εορτασθεί και φέτος με την κάθε δυνατή λαμπρότητα και επισημότητα στον Δήμο Λαγκαδά, με την διοργάνωση επετειακών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν με τη φροντίδα του Δήμου, ήτοι:

Γενικός Σημαιοστολισμός όλων των Δημόσιων και Δημοτικών κτιρίων, των κτιρίων των Ν.Π.Δ.Δ., των Οργανισμών, Επιχειρήσεων του Δημοσίου και των Τραπεζών από τις 8:00 π.μ. της 25ης Οκτωβρίου μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2021.

Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών κτιρίων και μνημείων κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2021. Στις εκδηλώσεις καλούνται να παραστούν οι εκπρόσωποι Πολιτικών Αρχών και Δημόσιων Υπηρεσιών του Δήμου Λαγκαδά, οι Έφεδροι Αξιωματικοί και Οπλίτες, Αντιπροσωπείες Πολιτιστικών Συλλόγων και Αθλητικών Σωματείων με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους, αντιπροσωπείες των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης του Λαγκαδά και οι δημότες του Δήμου Λαγκαδά.

Ιδιαιτέρως προσκαλούνται οι ανάπηροι και τραυματίες πολέμου και οι έφεδροι πολεμιστές, στους οποίους θα δοθεί εξέχουσα θέση.

Το Αστυνομικό Τμήμα Λαγκαδά και το Τμήμα Τροχαίας Λητής παρακαλούνται για τη λήψη μέτρων τάξης και κυκλοφορίας οχημάτων.

Το πρόγραμμα εορτασμού καθορίζεται ως εξής:

Πέμπτη 28η Οκτωβρίου

Κοινότητα Λαγκαδά

07:30 π.μ.: Χαρμόσυνες Κωδωνοκρουσίες των Εκκλησιών της πόλης του Λαγκαδά. 09:00 π.μ. - 09:45 π. μ.: Προσέλευση επισήμων. 10:15 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Ιωάννη Ταχματζίδη. 11:30 π.μ.: Κατάθεση στεφάνων στον χώρο του Ηρώου Πεσόντων της πόλης.

Σειρά κατάθεσης στεφάνων:

Εκπρόσωπος Ελληνικού Κοινοβουλίου Δήμαρχος Λαγκαδά Εκπρόσωπος Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Διοικητής ή Εκπρόσωπος Γ΄ Σώματος Στρατού Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Λαγκαδά Διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λαγκαδά Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Τραυματιών και Έφεδρων Αξιωματικών Εκπρόσωπος των Πολιτιστικών και Αθλητικών Φορέων της πόλης Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ) Λαγκαδά Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) Λαγκαδά Ι.Ε.Κ. Λαγκαδά 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά 1ο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά 2ο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά 3ο Δημοτικό Σχολείο Λαγκαδά Τήρηση ενός λεπτού σιγής - Εθνικός Ύμνος - Πέρας τελετής. Ώρα: 12:15 μ.μ.: Έναρξη παρέλασης της μαθητικής νεολαίας όλων των Σχολείων της πόλης του Λαγκαδά, καθώς και των αντιπροσωπευτικών τμημάτων από τα Σχολεία των Κοινοτήτων, Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων του Δήμου Λαγκαδά και Τμημάτων Στρατού στον καθορισμένο χώρο παρελάσεων.

Σειρά παρέλασης: 1) 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία Λαγκαδά 2) Αντιπροσωπευτικά Τμήματα των Σχολείων των Δ.Ε. που θα συμμετάσχουν στην Παρέλαση στην πόλη του Λαγκαδά της 28ης Οκτωβρίου: α) της Δ.Ε. Λαγκαδά: 1. Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου, 2. Δημοτικό Σχολείο Καβαλλαρίου, 3. Δημοτικό Σχολείο Κολχικού, 4. Δημοτικό Σχολείο Λαγυνών, 5. Δημοτικό Σχολείο Περιβολακίου, 6. Δημοτικό Σχολείο Χρυσαυγής, β) της Δ.Ε. Ασσήρου: 1. Γυμνάσιο Ασσήρου, 2. Λύκειο Ασσήρου, γ) της Δ.Ε. Βερτίσκου: 1. Δημοτικό Σχολείο Όσσας, δ) της Δ.Ε. Καλινδοίων: 1. Γυμνάσιο Ζαγκλιβερίου, 2. Λύκειο Ζαγκλιβερίου, ε) της Δ.Ε. Κορώνειας: 1. Λύκειο Λαγκαδικίων, στ) της Δ.Ε. Λαχανά:  Γυμνάσιο Ξυλόπολης, ζ) της Δ.Ε. Σοχού: Λύκειο Σοχού, 3) 1ο, 2ο, 3ο & 4ο Γυμνάσιο Λαγκαδά, 4) Γενικό Λύκειο Λαγκαδά, 5) Επαγγελματικό Λύκειο Λαγκαδά 6) Ι.Ε.Κ. Λαγκαδά, 7) Πολιτιστικοί και Αθλητικοί Σύλλογοι, 8)Τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τελετάρχης ορίζεται ο υπάλληλος του Δήμου κ. Αμπάρκιολης Δημοσθένης.

  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium