Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/5/2024 23:23:56Επισκέπτες Online: 493


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Βράζει από κορωνοιό ο Λαγκαδάς - Τα στοιχεία ανά δήμο
03-11-2021
Βράζει από κορωνοιό ο Λαγκαδάς - Τα στοιχεία ανά δήμο
 

Εκρηκτική είναι η επιδείνωση της πανδημίας στο δήμο Λαγκαδά. Με ποσοστό ανεμβολίαστου πληθυσμού μεγαλύτερου από τον εμβολιασμένο, ο δήμος Λαγκαδά έχει φτάσει να έχει 248 κρούσματα αυτή την εβδομάδα και 25 νοσηλευόμενους συμπολίτες μας.

Συνολικά τα ενεργά κρούσματα στους 14 δήμους είναι 5.645 και οι νοσηλείες έφτασαν πλέον σε εξαιρετικά ανησυχητικό επίπεδο, με 376 συμπολίτες μας να είναι σε νοσοκομείο.

Προς το παρόν οι συνάνθρωποί μας, που σε εβδομαδιαία βάση χρήζουν νοσηλείας, δεν αυξήθηκαν αναλόγως της αύξησης των κρουσμάτων. Ωστόσο, όπως δείχνει η εμπειρία των προηγούμενων κυμάτων της πανδημίας, αυτό αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες, αφού νομοτελειακά περισσότερα ενεργά κρούσματα σημαίνει και περισσότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία. Καθοριστικός παράγοντας για τις αναλογικά μειωμένες εισαγωγές είναι ο εμβολιασμός, που προστατεύει πολλούς συμπολίτες μας από τη νοσηλεία.

Αυτή είναι και η διαφορά με το περσινό αντίστοιχο διάστημα, που είναι ειδοποιός και εξαιρετικά κρίσιμη, διότι είναι και αυτή που αποτρέπει –προς το παρόν- την επιβολή αυστηρότερων και ανεπιθύμητων από όλους περιοριστικών μέτρων, με κυριότερο εκείνο του lockdown.

Η εικόνα των δεικτών της πανδημίας και στους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης, βάσει της ενημέρωσης του ΕΟΔΥ, είναι η εξής:

Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Καταγράφηκαν αυξημένα μεν ενεργά κρούσματα, όμως όχι υπερβολικά συγκριτικά με τις καταγραφές των προηγούμενων εβδομάδων και αναλογικά με τον πληθυσμό του δήμου. Τα ενεργά κρούσματα είναι 79, ενώ πιο ανησυχητική είναι η αύξηση στις νοσηλείες, που πλέον είναι 12.

Βόλβης: Κρατάει χαμηλά τα νούμερά του ο δήμος Βόλβης, αν κι εκεί υπάρχει μια αύξηση, σε καμιά περίπτωση όμως εκρηκτική. Τα ενεργά κρούσματα είναι 54 και οι νοσηλείες παραμένουν χαμηλές στις τέσσερις.

Δέλτα: Αυξημένα σημαντικά τα ενεργά κρούσματα, που έφτασαν στα 188 με τις νοσηλείες να είναι δέκα.

Θερμαϊκού: Δύσκολη η κατάσταση, όπως άρχισε πλέον να καταγράφεται στον δήμο Θερμαϊκού. Τα ενεργά κρούσματα ανήλθαν στα 207 και οι νοσηλείες είναι αυξημένες, φτάνοντας τις 18.

Θέρμης: Σημαντική η αύξηση αυτή την εβδομάδα και στον δήμο Θέρμης, που σημείωσε την... έκρηξή του την προηγούμενη εβδομάδα, όταν τα ενεργά κρούσματα από 161 είχαν φτάσει στα 234 (αύξηση 45%). Τα νέα ενεργά κρούσματα είναι συνολικά 265, όμως αυξάνονται σημαντικά οι νοσηλείες, που έφτασαν πλέον στις 17.

Θεσσαλονίκης: Με χίλια νέα κρούσματα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ο κεντρικός δήμος «βράζει». Τα ενεργά κρούσματα είναι 3.524 και δυστυχώς οι νοσηλείες ξεπέρασαν κατά πολύ τις 200 φτάνοντας στις 227.

Καλαμαριάς: Επιδείνωση και στην Καλαμαριά, όχι όμως εκρηκτική. Αναλογικά με τον πληθυσμό η κατάσταση παραμένει διαχειρίσιμη. Τα ενεργά κρούσματα είναι 110 και οι νοσηλείες εννέα.

Κορδελιού – Ευόσμου: Αυξημένα και τα ενεργά κρούσματα και οι νοσηλείες. Τα ενεργά κρούσματα έφτασαν πλέον στα 188, από τα οποία σε νοσοκομείο είναι 12. Ο δήμος είναι ο δεύτερος σε πληθυσμό, οπότε αναλογικά οι αριθμοί δεν είναι τόσο τραγικοί, όμως δεν παύει να έχει μπει κι αυτός σε προβληματική πορεία.

Λαγκαδά: Εκρηκτική η επιδείνωση της πανδημίας στην περιοχή. Με 248 ενεργά κρούσματα και 25 από αυτά σε νοσοκομείο, τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, σε μια περιοχή όπου παρατηρείται περισσότερος ανεμβολίαστος πληθυσμός από τον εμβολιασμένο. Έστω και οριακά...

Νεάπολης - Συκεών: Οριακά σε διψήφιο αριθμό ενεργών κρουσμάτων παρέμεινε η περιοχή. Η επιδείνωση των δεικτών είναι πιο ήπια συγκριτικά με το υπόλοιπο πολεοδομικό συγκρότημα και τη δυτική Θεσσαλονίκη, με εξαίρεση τον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Τα ενεργά κρούσματα είναι 98 και οι νοσηλείες έξι.

Παύλου Μελά: Αυξημένα ενεργά κρούσματα, σταθερά χαμηλές νοσηλείες στην περιοχή. Τα ενεργά κρούσματα είναι 139, από τα οποία σε νοσοκομείο έξι.

Πυλαίας – Χορτιάτη: Επιδείνωση της κατάστασης με τα ενεργά κρούσματα να φτάνουν στα 154 και τις νοσηλείες στις εννέα.

Χαλκηδόνας: Ραγδαία επιδείνωση και στη συγκεκριμένη περιοχή, που έφτασε πλέον στα 214 ενεργά κρούσματα και στις δέκα νοσηλείες.

Ωραιοκάστρου: Επιδείνωση των δεικτών και στην περιοχή του Ωραιοκάστρου με τα ενεργά κρούσματα να είναι 177 και 11 πολίτες να νοσηλεύονται.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium