Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/6/2023 03:38:33 Επισκέπτες Online: 415


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού στους Δήμους της Θεσσαλονίκης - Όλα τα στοιχεία (πίνακας)
11-11-2021
Χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού στους Δήμους της Θεσσαλονίκης - Όλα τα στοιχεία (πίνακας)

Μία από τις μεγαλύτερες εστίες διασποράς του κορωνοϊού αποτελούν οι δήμοι της χώρας - Αναλυτικά οι εμβολιασμοί ανά δήμο στη Θεσσαλονίκη.

Μία από τις μεγαλύτερες εστίες διασποράς του κορωνοϊού αποτελούν οι δήμοι της χώρας καθώς σημαντικό μέρος των δημοτικών υπαλλήλων παραμένει ανεμβολίαστο. Αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς τους υπαλλήλους συναλλάσσονται καθημερινά με το κοινό ο κίνδυνος καθίσταται ακόμη μεγαλύτερος. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αρμοδίων αρχών, όπως είχαν αποτυπωθεί πριν από μερικές ημέρες, στο σύνολο των 332 δήμων της χώρας απασχολούνται 108.913 δημοτικοί υπάλληλοι. Εξ αυτών οι 74.884, ποσοστό 68,8%, έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει και συνεπώς διαθέτουν τα σχετικά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή πρόσφατης νόσησης. Αντιθέτως οι υπόλοιποι 34.029, ποσοστό 31,2%, παραμένουν ανεμβολίαστοι και υποχρεούνται να υποβάλλονται σε δύο rapid test πλέον εβδομαδιαίως.

Τις καλύτερες επιδόσεις σε αυτόν τον τομέα έχουν δήμοι με μικρό αριθμό εργαζομένων. Στην κορυφή, με ποσοστό εμβολιασμένων ή νοσήσαντων υπαλλήλων 100% βρίσκεται η Σίκινος με μόλις εννέα υπαλλήλους και ακολουθεί η Κίμωλος με 95% και είκοσι υπαλλήλους και ο δήμος Ζαγορίου με 93% και 82 υπαλλήλους. Στον αντίποδα, τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμένων υπαλλήλων πανελλαδικά καταγράφονται στους δήμους Σύμης (40%), Σιθωνίας (47%) και Aγγιστρου (50%).

Χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, και πάντως, κατώτερα του πανελλαδικού μέσου όρου, σημειώνουν οι δήμοι της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, στο σύνολο των 14 δήμων απασχολούνται 10.283 εργαζόμενοι. Εξ αυτών, εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες είναι 6.632, ποσοστό 64,5%, υπολειπόμενο δηλαδή κατά 4,3% του πανελλαδικού μέσου όρου. Οι ανεμβολίαστοι στους 14 δήμους ανέρχονται σε 3.651, ποσοστό 35,5%.

Τα υψηλότερα ποσοστά δημοτικών υπαλλήλων που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει εμφανίζουν οι δήμοι Βόλβης, Καλαμαριάς και Νεάπολης Συκεών με 69%. Στον αντίποδα βρίσκονται οι δήμοι Λαγκαδά με 56%, Παύλου Μελά με 59% και Δέλτα με 62%. Ο δήμος Θεσαλονίκης στον οποίο υπηρετεί περισσότερο από το 1/3 των δημοτικών υπαλλήλων της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης το ποσοστό όσων έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει είναι σχετικά χαμηλό, 64%, δηλαδή οριακά χαμηλότερο και από τον μέσο όρο των 14 δήμων. Τις τελευταίες ημέρες ελεγκτές από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας έχουν κάνει εκτεταμένους ελέγχους στους δήμους στη διάρκεια των οποίων εντοπίστηκαν αρκετές παρατυπίες. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτές αφορούσαν δημοτικούς υπαλλήλους οι οποίοι είτε δεν είχαν κάνει το υποχρεωτικό rapid test είτε εμφάνιζαν βεβαιώσεις αρνητικού διαγνωστικού τεστ οι οποίες όμως, δεν θεωρούνται έγκυρες. Για όλες αυτές τις περιπτώσεις από τους ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας δόθηκε εντολή στους δήμους να επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

 

voria.gr 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium