Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/4/2024 14:48:29

Επισκέπτες Online: 931


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Σήμερα η τελετή ενθρόνισης του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος
13-11-2021
Σήμερα η τελετή ενθρόνισης του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος
 

Στις 12 το μεσημέρι, σήμερα Σάββατο, 13 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή ενθρόνισης του Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά.
Το ekklisiaonline.gr γράφει:

Επάξια η εκλογή διαδοχής του Μητροπολίτη Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης, Πλάτωνα Κρικρή.

Σαν Θεού συγκατάβαση να γράφω λίγες γραμμές για άλλη μία φορά, αφού και πριν λίγο καιρό ξαναέγραψα ότι θα ήτανε ευλογία Θεού και προπαντός μια συνέχεια του πολυεδρικού και πολυσήμαντου έργου του μακαριστού Μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννη Τασσιά, η εκλογή αντάξιου διαδόχου του στην Μητρόπολη που ανέδειξε και πανορθόδοξα προέβαλλε ο μακαριστός Ιωάννης Τασσιάς.

Η δική του, αρχικά, ευχή ακούστηκε στον θρόνο του Τριαδικού Θεού, οι ευχές και προσευχές όλων μας και η Ιεραρχία της εκκλησίας της Ελλάδος, με ζωηρή επιθυμία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου του Β’, ανέδειξαν αντάξιο συνεχιστή και διάδοχο τον, επίσης, αγαπητό συνοδοιπόρο από την Πατμιάδα εκκλησιαστική σχολή, τον ταπεινό και ευγενή Μητροπολίτη Πλάτωνα Κρικρή τον Πάτμιο.

Τον ανιψιό του αγαπημένου μας μεγαλοπρεπούς, ιεροπρεπούς άρχοντος Ηγουμένου και Επισκόπου Τράλλεων πολυκλαύστου Ισιδώρου Κρικρή.

Από μικρό παιδί μοναχός ο Πλάτων, η πορεία και διαδρομή του αθόρυβη, αξιοπρεπής σε υπεύθυνες και επιτελειακές θέσεις. Μεγάλο έργο στην ιερά Σύνοδο στον Άγιο Δημήτριο Αμπελοκήπων, δραστήριος, φιλακόλουθος, ολιγαρκής, μα, προπαντός, φίλος αληθινός της εκκλησίας και του κλήρου.

Ποτέ δεν προβλήθηκε, ούτε παρακάλεσε. Ήλθε το πλήρωμα του χρόνου και η μεγάλη φιλία, η ειλικρινής αγάπη μεταξύ του προκατόχου του Μητροπολίτη Λαγκαδά Λητής και Ρεντίνης Ιωάννη Τασσιά και του σημερινού του διαδόχου Πλάτωνα Κρικρή, έγινε Θεού συγκατάβαση και μεσιτεία.

Γιατί πάντοτε επιθυμούσε την άνοδο και την εξέλιξη του αγαπητού μας Δεσπότη Πλάτωνα Κρικρή ο μακαριστός Δεσπότης.

Επί των ημερών του θείου του αλλά και του ιδίου, η Πάτμος έζησε γεγονότα, εκδηλώσεις, επισκέψεις, φιλοξενίες Πατριαρχών, αρχηγών κρατών χάρη στον μακαριστό Ισίδωρο Κρικρή. Με ενέργειές του ονομάστηκε Ιερά νήσος η Πάτμος και όχι μόνον. Προσωπικοί φίλοι του Γέροντά μου, του άρχοντος Μητροπολίτου Ρόδου Σπυρίδωνα Συνοδινού, που έφτιαξε τον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης, πνευματικά εγγόνια του Αγίου Αμφιλοχίου Μακρή της Πάτμου και ο Ισίδωρος Κρικρής και ο Πλάτων, αλλά και πνευματικά αδέλφια και παιδιά του αγίου Γέροντα Μητροπολίτη Γάνου και Χώρας Αμφιλοχίου Τσούκου.

Ο Μητροπολίτης Πλάτων Κρικρής έχει την πείρα, τη διάκριση και την ευστροφία να αναδειχθεί σε άξιος Ποιμενάρχης, ένας πραγματικός πατέρας του Ιερού κλήρου και των ευλογημένων πιστών της Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης. Επειδή συμπίπτει η ενθρόνιση του με την πρώτη Λειτουργία της Κυριακής 14 Νοεμβρίου του 2021 με το ετήσιο μνημόσυνο του προκατόχου του Μητροπολίτου Ιωάννη Τασσιά, ευχόμαστε και προσευχόμαστε να έχει την ευχή του, να είναι Θεοστήρικτος και Θεοφρούρητος στην υψηλή του αυτή αποστολή και διακονία.
Πλάτωνος του Σεβασμιοτάτου και Θεοπροβλήτου Μητροπολίτου της Αγιωτάτης Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης; Υπερτίμου και Εξάρχου Κεντρικής Μακεδονίας ,Ημών δε Πατρός και Ποιμενάρχου πολλά, ευφρόσυνα και καλλίκαρπα τα έτη σου.
 

Αμήν.

  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium