Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/7/2024 06:50:04Επισκέπτες Online: 437


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Καλώς ήλθατε Δέσποτα *Του Τρύφωνα Τσομπάνη
15-11-2021
Καλώς ήλθατε Δέσποτα *Του Τρύφωνα Τσομπάνη
 

Ο λαός της Μητροπόλεως και της Επαρχίας Λαγκαδά με μπροστάρη τον κλήρο, υποδέχθηκε το Σάββατο 13/11/21 τον νέο Μητροπολίτη Λαγκαδά Λητής & Ρεντίνης π. Πλάτωνα.

Ένα ακριβώς χρόνο μετά την εκδημία του αγαπητού και πολύκλαυστου Μητροπολίτη μας κυρού Ιωάννου, η Εκκλησία της Ελλάδος δια των θεσμικών της οργάνων επέλεξε για την πλήρωση της Μητροπόλεώς μας τον π. Πλάτωνα, αρχιμανδρίτη της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, άνδρα αφοσιωμένο στην εκκλησία εκ νεότητος και πεπαιδευμένο, κάτοχο της θεολογικής παιδείας, με καλές μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στον Τομέα  της Ιστορίας, και αναγνωρισμένη ποιμαντική επάρκεια αφού διηκόνησε την εκκλησία και ως πνευματικός πατέρας σε ενοριακό ποίμνιο, αλλά και ως γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου επί τριάντα συναπτά έτη, στοιχείο που τον εμπλουτίζει και με διοικητική εμπειρία, η δε φήμη του ως αγαθού ανδρός τον συνοδεύει ως την πόλη μας. Διαδέχεται λαμπρούς και άξιους ποιμενάρχες, αγίους και πνευματικά αναστήματα που συνδύαζαν αγάπη και φιλανθρωπία, παιδεία και όραμα, ανθρώπους που  αναλώθηκαν στην διακονία του λαού μας και  καταξιώθηκαν στη συνείδηση του πληρώματος της τοπικής μας εκκλησίας. Θεωρούμε ότι ο νέος μας Επίσκοπος, που από το Σάββατο είναι ο νέος πνευματικός μας Πατέρας, συγκαταριθμείται στη χορεία αυτών των προκατόχων του ιεραρχών, που με τη βοήθεια του Θεού κλήθηκε να βάλει τη δική του σφραγίδα και να συνεχίσει ό,τι η χάρις του Θεού επέτρεψε να γίνει ως τώρα στην Επαρχία μας.

Τον διαβεβαιώνουμε για την αγάπη και τον σεβασμό μας, ανάλογο με αυτόν που δεσμεύτηκε κι ο ίδιος, συγκινητικά, προς εμάς τα πνευματικά του παιδιά, στον επιβατήριο λόγο του. Εμείς από εδώ και εμπρός οφείλουμε αγάπη και υπακοή, συμπαράσταση και υποστήριξη στον νέο μας Επίσκοπο, ο οποίος από το Σάββατο δεν θα φέρει πλέον το κοσμικό του επώνυμο, αλλά το όνομα του Λαγκαδά ως επώνυμό του, θα είναι ο Λαγκαδά Πλάτων. Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο Θεός να του δίδει την χάρη  της αρχιεροσύνης πλούσια, να έχει το αγωνιστικό και μαρτυρικό φρόνημα του μεγαλομάρτυρος Πλάτωνος και του νεομάρτυρος Μικρασιάτου μάρτυρος Πλάτωνος, από το γένος του οποίου έλκει την καταγωγή του.

Πιστεύουμε ότι μια νέα σελίδα άνοιξε στην εκκλησιαστική και την τοπική μας ιστορία, και  αξίζει να παλέψουμε όλοι μαζί για να γεμίσουμε αυτή τη σελίδα, όπως και πολλές ακόμα, με έργα που θα ανεβάζουν την εκκλησία και τον τόπο μας λίγο ακόμα ψηλότερα. Οι προκάτοχοί του και ιδιαίτερα ο αγαπημένος του φίλος κυρός Ιωάννης θα τον στηρίζει και θα προσεύχεται γι αυτόν. Εμείς ζητούμε να προσεύχεται και να μνημονεύει καθημερινά το ποίμνιο που του ανέθεσε η Εκκλησία για να υγιαίνουμε κατά θεόν και  κατά σάρκα.

Του ευχόμαστε ακόμα υγεία και μακροημέρευση και κάθε ευλογία στην υψηλή διακονία του. Εις πολλά έτη Δέσποτα!!!

Τρύφων Τσομπάνης
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium