Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/2/2024 20:22:48

Επισκέπτες Online: 466


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Προσθέτουν δεύτερο νυχτερινό δρομολόγιο προς Λαγκαδά λόγω υπερπληρότητας (φωτο)
17-11-2021
Προσθέτουν δεύτερο νυχτερινό δρομολόγιο προς Λαγκαδά λόγω υπερπληρότητας (φωτο)

Την προσθήκη ενός δρομολογίου κατά τις νυχτερινές ώρες στη λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής Νο 83 «Λαγκαδάς - Θεσσαλονίκη» τα Σαββατοκύριακα της χειμερινής περιόδου αποφάσισε ο ΟΣΕΘ.

Αφορμή για τη συγκεκριμένη προσθήκη αποτέλεσε ένα γεγονός που πραγματοποιήθηκε στις 6 Νοεμβρίου, όπου νεαροί έσπασαν τις πόρτες λεωφορείου της γραμμής «Λαγκαδάς - Θεσσαλονίκη», προκαλώντας ζημιές χιλιάδων ευρώ.

Συγκεκριμένα, το λεωφορείο Νο 83 με αφετηρία τη στάση «Αγία Φωτεινή» μπροστά από το Παλαί ντε Σπορ, ξεκίνησε ήδη με πληρότητα 85%. Ενας επιβάτης όμως ζήτησε να κατέβει στη στάση Αριστοτέλους. Στη στάση αυτή περίμεναν δεκάδες νεαροί, που ήθελαν να πάνε στη Σταυρούπολη. Ο οδηγός εξήγησε ότι το λεωφορείο είναι για τους κατοίκους των χωριών και τους ζήτησε να περιμένουν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ της γραμμής 27. Οι νεαροί όμως «έκαναν ντου», όρμησαν στο λεωφορείο, έσπασαν τις πόρτες και …έθεσαν το 100θέσιο MAN A20 του ΚΤΕΛ «εκτός μάχης» για ένα μήνα στο συνεργείο, αφού έσπασαν και κατέστρεψαν το μηχανικό και υδραυλικό μηχανισμό των θυρών, προκαλώντας ζημίες χιλιάδων ευρώ.

Μόνο για τους κατοίκους Λαγκαδά

Η γραμμή «Λαγκαδάς - Θεσσαλονίκη» θεωρείται «ημιαστική», καθώς σχεδιάστηκε για να εξυπηρετεί τους επιβάτες του Λαγκαδά και όχι επιβάτες που κινούνται μέσα στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι πρέπει να χρησιμοποιούν τα αστικά του ΟΑΣΘ.

Επειδή όμως η συγκεκριμένη γραμμή διασχίζει την Εγνατία και μετά την οδό Λαγκαδά μέχρι τη Σταυρούπολη, έχοντας ίδιο δρομολόγιο με τη γραμμή 27 του ΟΑΣΘ, έγινε περιζήτητη και σε επιβάτες του ΟΑΣΘ, οι οποίοι τη χρησιμοποιούν, όχι για να πάνε στο Λαγκαδά, αλλά για να πάνε στη Σταυρούπολη. Μη βρίσκοντας λεωφορείο του ΟΑΣΘ, μπαίνουν στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη γραμμή, που ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί τους κατοίκους των χωριών του Λαγκαδά, να δέχεται μεγάλο όγκο επιβατών, για αποβίβαση σε στάσεις εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος, στις οποίες το αστικό του ΚΤΕΛ σταματά υποχρεωτικά για να παραλάβει επιβάτες για τον Λαγκαδά.

Το πρόβλημα εντείνεται ιδιαίτερα τα βράδια του Σαββάτου, στο τελευταίο δρομολόγιο των 23.15. Εκείνη την ώρα, υπάρχουν λιγοστά αστικά του ΟΑΣΘ, που δεν «σηκώνουν» τη ζήτηση, με αποτέλεσμα, νεαροί κυρίως επιβάτες που επιστρέφουν από διασκέδαση στο κέντρο, να «προτιμούν» το λεωφορείο του ΚΤΕΛ που κάνει την ίδια διαδρομή μέχρι τη Σταυρούπολη, αφού το εισιτήριο είναι κοινό.

Οι οδηγοί του ΚΤΕΛ έχουν εντολή να τηρούν τη νομοθεσία περί πληρότητας 85% (ΚΥΑ 66436 / ΦΕΚ Β’ 4919/24-10-2021), με αποτέλεσμα να μην παίρνουν κόσμο από άλλες στάσεις μετά την αφετηρία, σε κάποιες όμως πρέπει να σταματήσουν για αποβίβαση επιβατών, που δεν θα έπρεπε να μπουν καν στο συγκεκριμένο λεωφορείο.

Ετσι, λόγω του παραπάνω περιστατικού αποφασίστηκε να προστεθεί ένα επιπλέον δρομολόγιο στη γραμμή Νο 83 «Λαγκαδάς - Θεσσαλονίκη» τις νυχτερινές ώρες των Σαββατοκύριακων.

Συγκεκριμένα, με απόφαση του δ/ντος συμβούλου του ΟΣΕΘ, Γιάννη Τόσκα, προστίθεται μετά την 23.15′ νυχτερινή, που ήταν το τελευταίο δρομολόγιο στο οποίο παρουσιαζόταν υπερπληρότητα, ακόμη ένα δρομολόγιο, 5′ λεπτά μετά.

Έτσι, από την «Αγία Φωτεινή» (Παλέ ντε Σπορ), θα ξεκινούν 2 αστικά της ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε., ένα στις 23.15′ κι ένα στις 23.20′.

Να σημειωθεί ότι οι πάροχοι συγκοινωνίας (ΟΑΣΘ, ΚΤΕΛ), δεν καθορίζουν μόνοι τους τα δρομολόγια, ούτε μπορούν να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν δρομολόγια, στάσεις και διαδρομές. Εκτελούν τα δρομολόγια, που καθορίζει ο εποπτεύων Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), με τις διαδρομές και τις στάσεις που ορίζει αυτός.


oraiokastro24.gr 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium