Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/2/2023 13:18:05

 Επισκέπτες Online: 550


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΓΚΑΔΑ
15-07-2011
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

Με μεγάλο ενδιαφέρον πλήθος δημοτών του Δήμου Λαγκαδά συγκεντρώθηκε από πολύ νωρίς στην κεντρική πλατεία της πόλης για να παρακολουθήσει την προγραμματισθείσα ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης τον απολογισμό των πεπραγμένων του έτους 2010, σύμφωνα με τον Νόμο 3852/2010.
Η αγωνία του κόσμου να πληροφορηθεί το τι συνέβη έως και το 2010 με την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και των επτά Δημοτικών Ενοτήτων αλλά και τα πρώτα βήματα της Νέας Διοίκησης του Καλλικρατικού πλέον Δήμου Λαγκαδά στο Α’ εξάμηνο του 2011, κορυφώθηκε με την κήρυξη της έναρξης της συνεδρίασης από την Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Μαρία Γραικού.
Η επιλογή όμως της Δημοτικής Παράταξης «Νέα Πορεία» και του ηγέτη της κ. Γιάννη Καραγιάννη να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση πριν ακουστεί η εισήγηση του Δημάρχου ξάφνιασε δυσάρεστα τους συγκεντρωμένους δημότες, οι οποίοι ασφαλώς και ήθελαν παρούσα την «Νέα Πορεία» να αντιπαρατεθεί και να υπερασπιστεί τα όσα έκανε ή δεν έκανε στη διάρκεια της 8ετούς θητείας της στον τόπο. Η δικαιολόγηση της πράξης αυτής με καταγγελίες επί της διαδικασίας ή του τρόπου οργάνωσης της συγκεκριμένης συνεδρίασης με επίκληση αιτιάσεων νομικού περιεχομένου, δεν φάνηκε να πείθει κανένα και η όλη ενέργεια αποδοκιμάστηκε.
Αναφερόμενος στο γεγονός αυτό ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Αναστασιάδης που πήρε αμέσως μετά το λόγο, κατέκρινε την συγκεκριμένη αντίδραση χαρακτηρίζοντας αίολες τις αμφισβητήσεις του κ. Καραγιάννη και ανούσια και αναίτια την αποχώρηση της παράταξης του, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι έστω κι αν είχε οποιοδήποτε ενδοιασμό για την συζήτηση ενώπιον διευρυμένου ακροατηρίου, είχε και την υποχρέωση να μείνει εκεί όπου ετάχθη με την ψήφο των Δημοτών  να δεχτεί την κριτική και να αντιπαρατεθεί με επιχειρήματα.
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο ύψος των υποχρεώσεων που ανέλαβε από τον Γενάρη του 2011 που φθάνουν στο ποσό των 25.000.000, συγκεντρωτικά από όλους τους πρώην Δήμους, τις Δημοτικές Επιχειρήσεις και τα Νομικά Πρόσωπα.

Αναφέρθηκε εκτός των οικονομικών  και στα προβλήματα της συγκρότησης του νέου Δήμου που κλήθηκε να αντιμετωπίσει καθώς και στην μεγάλη προσπάθεια του ιδίου, των συνεργατών του,  αλλά και των Δημοτικών Υπαλλήλων για να βελτιωθεί η καθημερινότητα του Δημότη εν μέσω γενικής οικονομικής κρίσης, ελλείψει πόρων από την κεντρική εξουσία, αλλά και στα σύνθετα διαδικαστικά προβλήματα πρόσληψης έστω και εποχικών εργατών.

Στη διάρκεια της ομιλίας του είδε τους συνεργάτες του να διανέμουν στην αντιπολίτευση, στους Προέδρους των Κοινοτήτων αλλά και στο κοινό, το βιβλίο πεπραγμένων Α’ Εξαμήνου του 2011 που με εντολή του εκπονήθηκε και δεν άντεξε στον πειρασμό, αναφερθείς και πάλι στην «Νέα Πορεία» που αποχώρησε, να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Καραγιάννη που είπε ότι έπρεπε να συζητηθεί τι έκανε ο ίδιος και η διοίκηση του στο Α’ Εξάμηνο του 2011. Βιάστηκε… δεν περίμενε λίγο….., είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στους επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ.κ. Δημήτρη Ράβναλη και Φίλιππο Γεωργουδάκη, οι οποίοι με την σειρά τους κατέκριναν την αποχώρηση της παράταξης του κ. Καραγιάννη.

Η διαδικασία συνεχίστηκε με τις τοποθετήσεις των Αντιδημάρχων κ.κ. Σισκούδη Αστέριου, Τουλουπίδη Γεώργιου, Ταχματζίδη Ιωάννη, Χαριτωνίδη Αναστασίου, Γεώργιου Μήττα και Αθανάσιου Θεοδωρίδη, οι οποίοι κατά λόγο αρμοδιότητας αναφέρθηκαν στο τι παρέλαβαν, τι έπραξαν στο πρώτο αυτό διάστημα και στον προγραμματισμό τους για το επόμενο εξάμηνο. Τις τοποθετήσεις της διοίκησης έκλεισαν με θέματα της δικής τους αρμοδιότητας οι Πρόεδροι της ΔΕΥΑΛ κ. Τερζάκης Σταύρος, ο Πρόεδρος της ΕΕΙΠΛ (Λουτρά) κ. Κυράνου Γεώργιος, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ κ. Σεπιάδης Γεώργιος, ο Πρόεδρος του Νομικού (ΥΚΠΑΑΠ) κ. Στέλιος Δεργιανλής και οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Α/βάθμιας κ. Πελίτης Άγγελος και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κοτσώνη Ελισάβετ.


Οι φωτογραφίες είναι από το lagadas.net


Οι αντιδήμαρχοι Γ. Μήττας, Α. Χαριτωνίδης, Γ. Ταχματζίδης και Γ. Τουλουπίδης. 
Και οι 6 αντιδημάρχοι του δήμου Λαγκαδά μίλησαν για τα πεπραγμένα του πρώτου εξαμήνου της θητείας τους.


Γ. Σεπιάδης, Α.Πελίτης, Ε.Κοτσώνη, Στέλιος Δεργιανλής και Στέλιος Σισκούδης αναφέρθηκαν
στον απολογισμό έργων και δράσεων του πρώτου εξαμήνου του δήμου ΛαγκαδάΟι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Τουμπούλης, Φ. Μπρόζος, Στ.Τερζάκης και Κ. Τσαγκαλίδης
Πίσω σειρά: Γ. Κολασίδης, Φ.Μάτης, Ζ. Ζαχαρέγκας και Α. Μισχόπουλος


Η παράταξη της "Νέας Πορείας" αποχώρησε κατά τη διάρκεια της έναρξης της συνεδρίασης
Π. Πάσχος, Γ. Καραγιάννης, Γ. Κεμαλμάς, Μ. Δανάς και Γ. ΚαρακινάρηςΑ. Καραγιάννης, Α.Σαρίκου, Π. Πάσχος.
Μπροστά ο Γ. ΜαυρίδηςΜπροστά ο Δ. Ράβναλης με τον Α. Καλαϊτζίδη και τον Γ. Μαυρίδη.
Απουσίαζαν -εξ ου και οι κενές θέσεις- οι Στ. Καμαρούδης και Γ. Ρόκος. Δίπλα ο Φ. Γεωργουδάκης.Η στιγμή της αποχώρησης της παράταξης του κ. Καραγιαννη


  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium