Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/9/2022 00:51:56
    Επισκέπτες Online: 362


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ - ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΣΗΡΟΥ
12-05-2010
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ - ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΣΗΡΟΥ


Την ώρα που η χώρα βυθίζεται στο χείλος της αβύσσου, οι δήμαρχοι βρίσκονται στον μικρόκοσμό τους. Πρώτος ο δήμαρχος Πυλαίας, Βασίλης Καρτάλης, που επειδή δεν συμφωνεί με το χάσιμο του θώκου του, αφού ο “Καλλικράτης” συνενώνει την Πυλαία με το Πανόραμα και τον Χορτιάτη, έκλεισε φασιστικά και τα δύο ρεύματα της περιφερειακής οδού σε ώρα αιχμής, ταλαιπωρώντας εκατοντάδες οδηγούς που προσπαθούσαν να πάνε στη δουλειά τους. Άλλοι τρεις, οι δήμαρχοι Λαχανά Παντελής Πάσχος, Ασσήρου Δημήτρης Ράβναλης και Μυγδονίας Αστέριος Γαβότσης, αφού έκλεισαν τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης καταδικάζοντας τους Θεσσαλονικείς να αναπνέουν σκουπίδια, συνεχίζουν να αγνοούν το δημόσιο συμφέρον στέλνοντας τελεσίγραφο μέσω της υφυπουργού Θ. Τζάγκρη στον αρμόδιο υπουργό Γ. Ραγκούση ότι αν δεν συγκροτηθεί δήμος με τους τρεις δικούς τους, τότε θα ξανακλείσουν τον ΧΥΤΑ.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΣΣΗΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΡΑΒΝΑΛΗ

Σχετικά με το πρωτοσέλιδο της έγκριτης εφημερίδα σας με τίτλο “Για τις καρέκλες τους βρόμισαν την πόλη με σκουπίδια” (το οποίο συνεχίζεται και στη σελίδα 5), σας γνωρίζω ότι:
Ο δήμος Ασσήρου δεν συμμετείχε στον αποκλεισμό των ΧΥΤΑ Μαυροράχης, αφού υπάρχει η υπ’ αριθμ. 72/2010 σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ασσήρου.
Αποτελεί ανακρίβεια ότι κατά τη συνάντηση που είχαμε στις 10-5-2010 με την υφυπουργό Εσωτερικών κ. Τζάκρη της στείλαμε τελεσίγραφο ότι, αν δεν συγκροτηθεί ένας ενιαίος δήμος με τους δήμους Ασσήρου, Λαχανά και Μυγδονίας, θα αποκλειστεί ο ΧΥΤΑ. Η αλήθεια είναι ότι κ. Τζάκρη άκουσε τα αιτήματα των τριών δημάρχων και απάντησε ότι θα προωθήσει το αίτημά μας στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και θα μας απαντήσει έως την Πέμπτη.
Νομίζω ότι ακραίες ενέργειες δεν οδηγούν πάντα σε θετικά αποτελέσματα. Στο πλαίσιο της διαβούλευσης, πιθανόν να υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες προσδοκούμενων αποτελεσμάτων. Πιστεύω ότι οι δήμαρχοι Λαχανά και Μυγδονίας ενήργησαν κατόπιν σχετικών αποφάσεων των δημοτικών τους συμβουλίων και των δημοτών τους. Το σέβομαι απόλυτα. Άλλωστε, έτσι ενήργησα και εγώ, σεβόμενος σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας και στο πλαίσιο της διαβούλευσης, από μέρους μας κρίθηκε φρόνιμο και σκόπιμο να μη συμμετέχουμε ακόμη και σε δίωρο αποκλεισμό του ΧΥΤΑ Μαυροράχης.
Στο σημείο αυτό πρέπει να αναφέρω ότι το αίτημα των τριών δήμων για δημιουργία ενός ενιαίου δήμου ήταν και είναι κοινή επιλογή των τριών δημάρχων και των δημοτικών συμβουλίων.
Τέλος σχετικά με “τις καρέκλες...”, στην παρούσα φάση δεν είναι στα ενδιαφέροντά μου. Εκείνο που με αφορά είναι η λειτουργικότητα και η αποτελεσματικότητα των δήμων που θα δημιουργηθούν για την εξυπηρέτηση του κοινού συμφέροντος και των δημοτών γενικότερα. Κάθε σκέψη λοιπόν “για τις καρέκλες...” μακριά από εμένα.

Ο δήμαρχος Ασσήρου
Ραβναλης Δημήτριος

Απο την εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, 12/05/2010 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium