Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/1/2022 23:28:39
    Επισκέπτες Online: 513


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Σ. Αναστασιάδης: Εισήγηση στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς (video)
01-12-2021
Σ. Αναστασιάδης: Εισήγηση στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς (video)


Εισήγηση του Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς, βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σάββα Αναστασιάδη, στη συνεδρίαση της Επιτροπής, με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Ελληνική και Ρωμέικη παρουσία στην Εγγύς Ανατολή» την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021.

Τα μέλη της Επιτροπής κλήθηκαν να ενημερώσουν ο, Πρόεδρος Ελλήνων Δαμασκού, ο Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Βηρυτού, ο Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Λεβαντίνων και ο Πρόεδρος Ρωμέϊκου Πολιτιστικού Συλλόγου Βηρυτού.

Ο κ. Αναστασιάδης, κατά τη διάρκεια της εισήγησής του, αφού έκανε μία Ιστορική αναδρομή, για τις μετακινήσεις των Ελληνικών πληθυσμών που κατοικούσαν στη Μικρά Ασία, στη Σμύρνη, στο Τσεσμέ και στην Καππαδοκία προς τη Συρία και τον Λίβανο, στις αρχές του 20ου αιώνα, μετά την Μικρασιατική καταστροφή, αναζητώντας καταφύγιο, υπογράμμισε ότι, η ελληνική παρουσία στην περιοχή προϋπήρχε από τους Ελληνιστικούς και Βυζαντινούς χρόνους και πως οι πληθυσμοί αυτοί έχουν οργανωθεί σε Ρωμέικες, Ελληνορθόδοξες κοινότητες, πιστεύουν ότι οι ρίζες τους είναι Ελληνικές και έχουν ελληνική συνείδηση.

Στη συνέχεια πήραν τον λόγο και ενημέρωσαν τα μέλη της Επιτροπής, οι Πρόεδροι των τεσσάρων συλλόγων, τονίζοντας ιδιαίτερα τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν στη Συρία και τον Λίβανο, αλλά και την επίμονη προσπάθειά τους να διατηρήσουν ζωντανές τις Ελληνορθόδοξες παραδόσεις και τους δεσμούς τους με την Ελλάδα και τον Ελληνικό πολιτισμό.

Κλείνοντας ο Πρόεδρος της Επιτροπής για τον Απόδημο Ελληνισμό τόνισε: «σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι μόνοι τους και οι ελληνικές κοινότητες και οι Ρωμαίικες κοινότητες, για να διατηρήσουν την ταυτότητά τους, να διατηρήσουν τη συνείδησή τους, μέσα από τη γλώσσα, τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και τις γιορτές, δείχνει την αγάπη τους για την Ελλάδα και θα πρέπει να είμαστε και εμείς συνοδοιπόροι. Το λέω με μία κουβέντα και χωρίς πολλά λόγια»

Διαβάστε το πλήρες κέιμενο της εισήγησης του κ. Αναστασιάδη πατώντας εδώ


Δείτε τα βίντεο της εισήγησης πατώντας παρακάτω


 
  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium