Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/12/2022 17:21:47

 Επισκέπτες Online: 879


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Αποκλιμακώνεται η πανδημία στη Θεσσαλονίκη - Τα στοιχεία για τους 14 δήμους
14-12-2021
Αποκλιμακώνεται η πανδημία στη Θεσσαλονίκη - Τα στοιχεία για τους 14 δήμους
 

Βελτιωμένα και τα ενεργά κρούσματα και οι νοσηλείες, ιδιαίτερα στους δήμους Θεσσαλονίκης, Λαγκαδά, Πυλαίας-Χορτιάτη, Χαλκηδόνος και Ωραιοκάστρου.

Θετικά δείγματα αποκλιμάκωσης της πανδημίας συνολικά στον νομό Θεσσαλονίκης δείχνουν τα επίσημα εβδομαδιαία στοιχεία του ΕΟΔΥ για καθέναν από τους 14 δήμους. Αυτή την εβδομάδα μειώθηκαν σημαντικά τα ενεργά κρούσματα σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ μειώθηκαν και οι νοσηλείες.

Αναλυτικά η πορεία της πανδημίας στους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα πάντα με την επίσημη εβδομαδιαία ενημέρωση του ΕΟΔΥ, είναι η εξής:

Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Σταθερή η εξέλιξη της πανδημίας στην περιοχή. Τα ενεργά κρούσματα είναι 62 (από 63 την προηγούμενη εβδομάδα) και οι νοσηλείες οχτώ (από 13).

Βόλβης: Σημαντικά βελτιωμένη η εικόνα στην περιοχή με τα ενεργά κρούσματα να είναι 69, από 84 την προηγούμενη εβδομάδα και τις νοσηλείες να είναι πέντε (από τέσσερις).

Δέλτα: Εξαιρετικά βελτιωμένη η κατάσταση αυτή την εβδομάδα στην περιοχή. Τα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν στα 361, από τα 401 την προηγούμενη εβδομάδα. Οι νοσηλείες πάντως έφτασαν στις 25 (από 18).

Θερμαϊκού: Αυξήθηκαν τα ενεργά κρούσματα στα 420 (από 367 την προηγούμενη εβδομάδα), αλλά μειώθηκαν οι νοσηλείες στις 30 (από 36).

Θέρμης: Ακόμη καλύτερη η εικόνα στην περιοχή αυτή την εβδομάδα. Τα ενεργά κρούσματα υποχώρησαν περαιτέρω στα 269 (από 284), ενώ σημαντικότατη είναι η μείωση στις νοσηλείες, που πλέον είναι 26 (από 40).

Θεσσαλονίκης: Νέα εξαιρετικά σημαντική βελτίωση όλων των δεικτών στον κεντρικό δήμο, όπου η πανδημία έχει μπει σε φάση αποκλιμάκωσης. Τα ενεργά κρούσματα περιορίστηκαν γι' ακόμη μια εβδομάδα στα 5.149 (1.400 λιγότερα από τα 6.519 της προηγούμενης εβδομάδας), ενώ μειώθηκαν σημαντικά και οι νοσηλείες, φτάνοντας στις 629 (από τις 664).

Καλαμαριάς: Από τη διαρκή βελτίωση των δεικτών, η περιοχή φαίνεται να σταθεροποιείται πλέον σε αναλογικά με τον πληθυσμό χαμηλά νούμερα. Τα ενεργά κρούσματα είναι πλέον 84 (από 85 την προηγούμενη εβδομάδα) και οι νοσηλείες εννέα (από πέντε).

Κορδελιού – Ευόσμου: Σταθεροί οι δείκτες της πανδημίας για πάνω από ενάμιση μήνα στην περιοχή. Τα ενεργά κρούσματα είναι 136 (από 130) και οι νοσηλείες περιορίστηκαν στις εννέα από 12 την προηγούμενη εβδομάδα.

Λαγκαδά: Σημαντική βελτίωση των δεικτών της πανδημίας στην περιοχή. Τα ενεργά κρούσματα περιορίστηκαν κατά περίπου 70 και έφτασαν αυτή την εβδομάδα στα 342 (όταν την προηγούμενη ήταν 419). Υψηλός ο αριθμός των νοσηλειών, αλλά βελτιωμένος συγκριτικά με το προηγούμενο διάστημα. Πλέον 45 πολίτες είναι σε νοσοκομείο, όταν την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 52.

Νεάπολης – Συκεών: Σε σταθερή πορεία η πανδημία στην περιοχή. Τα ενεργά κρούσματα είναι 99 (από 92 την προηγούμενη εβδομάδα) και οι νοσηλείες είναι 12 (από 11 την προηγούμενη εβδομάδα).

Παύλου Μελά: Ίδια εικόνα και αυτή την εβδομάδα στην περιοχή, με τη σταθεροποίηση των δεικτών να δείχνει... ανθεκτικότητα. Τα ενεργά κρούσματα είναι 119, ακριβώς όσα και την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι νοσηλείες περιορίστηκαν στις οχτώ από δέκα.

Πυλαίας – Χορτιάτη: Νέα βελτίωση των δεικτών στην περιοχή. Τα ενεργά κρούσματα περιορίστηκαν αυτή την εβδομάδα περαιτέρω και είναι 255 (από 280 την προηγούμενη εβδομάδα), ενώ οι νοσηλείες είναι 20 (από 22).

Χαλκηδόνος: Σημαντική βελτίωση εκ νέου στους δείκτες της πανδημίας στην περιοχή. Τα ενεργά κρούσματα γι' ακόμη μια εβδομάδα μειώθηκαν και μάλιστα κατά περίπου 100, φτάνοντας πλέον στα 260 (από 355 την προηγούμενη εβδομάδα). Οι νοσηλείες επίσης μειώθηκαν στις 25 (από 30 την προηγούμενη εβδομάδα).

Ωραιοκάστρου: Νέα βελτίωση των δεικτών στην περιοχή, με τα ενεργά κρούσματα να μειώνονται σημαντικά κατά 40 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Πλέον τα ενεργά κρούσματα είναι 131 (από 171) και από αυτά σε νοσοκομείο είναι 11 (από 16 την προηγούμενη εβδομάδα).


voria.gr 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium