Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/3/2024 09:21:36Επισκέπτες Online: 512


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
18-07-2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η παράταξη της «ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ» μη επιθυμώντας να νομιμοποιήσει μια παράτυπη διαδικασία, όπως αυτή του απολογισμού πεπραγμένων της νέας Δημοτικής Αρχής για το έτος 2010 για λογαριασμό των επτά τέως διοικήσεων των πρώην δήμων και όχι για τα δικά της πεπραγμένα του πρώτου εξαμήνου του 2011, απεφάσισε ομόφωνα να αποχωρήσει από τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Ο επικεφαλής της «ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ» Γιάννης Καραγιάννης, στο ξεκίνημα της χθεσινής συνεδρίαση και πριν την αποχώρηση της παράταξής του, ζήτησε τον λόγο και αιτιολόγησε τους λόγους της αποχώρησης:
«Κυρία Πρόεδρε, με την πρόσκλησή σας, μας καλέσατε να παραστούμε στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2010».
Η δικιά μας απόλυτη και ξεκάθαρη θέση είναι ότι ο απολογισμός θα έπρεπε να αφορά τη σημερινή Δημοτική Αρχή για τα δικά της πεπραγμένα και συγκεκριμένα το πρώτο εξάμηνο της διοίκησης του Δήμου Λαγκαδά από αυτήν, όπως προβλέπεται από το άρθρο 217 του Δημοτικού Κώδικα και όχι για τις επτά τέως δημοτικές αρχές που και αυτό εσφαλμένα αναγράφεται στην πρόσκληση σας ως μια δημοτική αρχή.
Η παραπάνω διάταξη του Δημοτικού Κώδικα είναι σαφής και αναφέρεται σε απολογισμό της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής για τα δικά της πεπραγμένα και βέβαια από πουθενά δεν συνάγεται ότι νομιμοποιείται μια νέα Δημοτική Αρχή να κάνει απολογισμό για λογαριασμό επτά τέως Δημοτικών Αρχών για το έτος 2010.
Άλλωστε η πλήρης οικονομική κατάσταση και των επτά τέως δήμων παρουσιάστηκε αναλυτικά σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 31η Μαρτίου 2011, όπου αναφέρθησαν αναλυτικά τα οικονομικά στοιχεία και η απογραφή έναρξης των τέως δήμων από ορκωτούς λογιστές, όπως προέβλεπε ο νόμος του «Καλλικράτη». Πολύ δε περισσότερο, οι διοικήσεις των επτά τέως δήμων κρίθηκαν από τους συμπολίτες μας στις τελευταίες δημοτικές εκλογές πριν από εννέα μήνες.
Σε κάθε περίπτωση, και πέρα των παραπάνω, η παράταξή μας εκτιμά ότι ο χώρος της πλατείας που επιλέχτηκε για τη δημόσια συνεδρίαση, δεν είναι ο προσφορότερος, όπως προβλέπει ο Δημοτικός Κώδικας, καθώς δεν είναι ενδεδειγμένες οι συνθήκες για την ομαλή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό άλλωστε αποδείχτηκε σήμερα με την πάρα πολύ μικρή συμμετοχή των συνδημοτών μας.
Αυτή ήταν και η θέση μας, όταν το θέμα συζητήθηκε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου και προτείναμε τη χρήση της αίθουσας συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ή άλλου προσφορότερου χώρου, όπως η αίθουσα εκδηλώσεων των Λουτρών και τελικά καταψηφίσαμε την πρόταση της διοίκησης για τη διενέργεια του απολογισμού εδώ σήμερα, χωρίς βέβαια να γνωρίζαμε τότε ότι σκοπεύατε να κάνετε απολογισμό πεπραγμένων για το έτος 2010 και όχι για το πρώτο εξάμηνο του 2011.
Πέρα όμως από τα ζητήματα διαδικασίας που ευθέως σήμερα θέτουμε, τίθεται και ένα σοβαρότατο ζήτημα ουσίας:
Επιλέξατε σήμερα να μην λογοδοτήσετε για τα πεπραγμένα του πρώτου εξαμήνου της διοίκησής σας, που λόγω και της μικρής συνολικά δημοτικής περιόδου των 3 ½ ετών, αποτελεί το όχι ευκαταφρόνητο χρονικό διάστημα του 1/6 του συνολικού χρόνου διοίκησης του Δήμου από εσάς.
Η επιμονή σας σε αυτήν την παράτυπη διαδικασία απολογισμού πεπραγμένων των επτά τέως διοικήσεων από εσάς για εμάς, δηλώνει ξεκάθαρα ότι επιθυμείτε να αποπροσανατολίσετε την κοινή γνώμη και τους συμπολίτες μας από τα τρέχοντα και φλέγοντα ζητήματα του τόπου μας.
Είναι σίγουρο ότι οι συμπολίτες μας θα επιθυμούσαν σήμερα, να σας θέσουν πολλά και κρίσιμα ερωτήματα για τον τρόπο διοίκησής σας, για το καθεστώς των προσλήψεων, για τη λειτουργία των δημοτικών καταστημάτων και των δημοτικών επιχειρήσεων, για τον διοικητικό σας σχεδιασμό και την αποτελεσματικότητά σας να τον υλοποιήσετε.
Εσείς, αντιθέτως, επιλέξατε μια διαδικασία που δεν έχει προηγούμενο, φτάνοντας στο σημείο τέως δημοτικού σύμβουλοι να κληθούν να παραστούν εδώ σήμερα με εξώδική πρόσκληση που τους επέδωσε δικαστικός επιμελητής. Απαξιώνετε ανθρώπους και στελέχη της παράταξής μας με ήθος, επαγγελματική καταξίωση και αναμφισβήτητη προσφορά στα κοινά του τόπου μας.
Εμείς ως δημοτική παράταξη δηλώνουμε ότι δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε το παρόν σε κάθε δημοτικό συμβούλιο, όπου και σας καλούμε να συζητήσουμε αναλυτικά, όποιο θέμα πιστεύετε ότι δεν έχει συζητηθεί μέχρι σήμερα.
Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτε, δεν φοβόμαστε τίποτε. Σεβόμαστε τους θεσμούς και τους συμπολίτες μας, ζητούμε ωστόσο τη σωστή εφαρμογή των διατάξεων του νόμου. Στόχος μας είναι πάντα η προάσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του τόπου και των συνδημοτών μας, που επί χρόνια υπηρετούμε, έχοντας γράψει την δικιά μας ιστορία, που κανένας δεν μπορεί να την αμφισβητήσει, ούτε να την διαγράψει.
Για όλους τους παραπάνω λόγους η παράταξή μας αποφάσισε σήμερα να απέχει από τη συνέχει αυτής της παράτυπης συνεδρίασης και διαδικασίας».15 / 07 / 2011 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium