Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/9/2023 00:54:59


 Επισκέπτες Online: 443


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Τα παλιά παιχνίδια ζωντανεύουν ξανά χάρη στην «Αρτόζα»
17-12-2021
Τα παλιά παιχνίδια ζωντανεύουν ξανά χάρη στην «Αρτόζα»
 

Μια εξαιρετική δράση διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη ο φούρνος «Αρτόζα» στο Λαγκαδά.

Καθημερινά συγκεντρώνει παιχνίδια που βρίσκονται σε καλή κατάσταση και τα τοποθετεί σε όμορφες, γιορτινές συσκευασίες ώστε να τα προσφέρει σε παιδιά που τα χρειάζονται.

Τα παλιά, αλλά λειτουργικά παιχνίδια ζωντανεύουν ξανά και ανακυκλώνονται δίνοντας χαρά σε άλλα παιδιά, που δεν έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα παιχνίδι. Αυτό σκέφτηκε ο ιδιοκτήτης του φούρνου «Αρτόζα» στο Λαγκαδά Δημήτρης Δήμπαλας ο οποίος αναφέρει στο lagadas.net πως «τα πολλά παιχνίδια της επτάχρονης κόρης μου που δεν παίζει πλέον, σκέφθηκα πως θα μπορούσαν να δώσουν χαρά σε άλλα παιδιά. Ετσι, φτιάξαμε τον τοίχο της αγάπης και καλούμε τον κόσμο να μας αφήσει παιχνίδια που δεν χρησιμοποιούνται πλέον».

Η πρωτοβουλία αυτή βρήκε αμέσως υποστηρικτές. Οι εργαζόμενοι του φούρνου έφεραν παιχνίδια των δικών τους παιδιών και όλοι μαζί έπιασαν δουλειά. Τα παιχνίδια απολυμάνθηκαν, συσκευάστηκαν σε γιορτινές συσκευασίες και τις επόμενες μέρες θα τοποθετηθούν στον τοίχο της αγάπης. Προς το παρόν, όσοι έχουν παιχνίδια που δεν τα χρειάζονται πλέον μπορούν να τα φέρουν στον φούρνο ώστε να δώσουν χαρά σε άλλα παιδιά τις γιορτινές αυτές μέρες.

Πρόκειται για μια δράση με στόχο την προβολή της έννοιας της επανάχρησης και της έννοιας της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης. Παιχνίδια που θεωρούσαμε άχρηστα πλέον μπορούν να αποκτήσουν νέα χρησιμότητα. Όλα αυτά, που κάποια στιγμή θα κατέληγαν στα σκουπίδια επιβαρύνοντας το φυσικό περιβάλλον, μπορούν να έχουν μια νέα ζωή και να δώσουν χαρά σε πολλά παιδιά.

Αλλωστε, αυτό αναφέρει και η σχετική επιγραφή «Αν σου περισσεύει κάτι έλα να το αφήσεις και που ξέρεις… ίσως κάτι πιο σπουδαίο να κερδίσεις».

 

 

 
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium