Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/5/2024 10:38:37Επισκέπτες Online: 699


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Σ. Αναστασιάδης: Προτάσεις για γενναία μέτρα στήριξης αγροτών και πολυτέκνων (video)
18-12-2021
Σ. Αναστασιάδης: Προτάσεις για γενναία μέτρα στήριξης αγροτών και πολυτέκνων (video)
 

Σειρά από προτάσεις για γενναία μέτρα στήριξης των αγροτών και των πολυτέκνων κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιά-δης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό 2022.
Δείτε το βίντεο της ομιλίας πατώντας παρακάτω

Συγκεκριμένα ο κ. Αναστασιάδης πρότεινε:

* Να επεκταθούν τα μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης και στο αγροτικό ρεύμα καθώς είναι δυσβάσταχτοι οι λογαριασμοί.

* Να δοθεί ισχυρή στήριξη στον πρωτογενή τομέα - γεωργία και κτηνοτροφία.

* Να ληφθούν γενναία μέτρα για την πολύτεκνη οικογένεια και για όσες νέες οικογένειες θέλουν να τεκνοποιήσουν προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξύ δημογραφικό πρόβλημα της πατρίδας μας.

* Να γίνουν ρυθμίσεις για τους ανασφάλιστους υπερήλικες ομογενείς και παλιννοστούντες.  

Ο κ. Αναστασιάδης άσκησε κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση καταλογίζοντάς της κινδυνολογία και άρνηση της πραγματικότητας.  «Πέρυσι τέτοια εποχή έλεγε η αντιπολίτευση ότι θα καταρρεύσει η αγορά, ο κόσμος θα πεινάσει, η ανεργία θα διογκωθεί. Φέτος έγινε σημαία τους η πανδημία», είπε.

«Η κυβέρνηση με τις παρεμβάσεις της κράτησε αυτή την δύσκολη περίοδο όρθια και ζωντανή την κοινωνία και την οικονομία με βάση τις προβλέψεις του προϋπολογισμού του 2021. Και είναι προφανές ότι και ο προϋπολογισμός του 2022 ανταποκρίνεται στις βασικές ανάγκες, προτεραιότητες και στοχεύσεις της χώρας και αναδεικνύει την αναπτυξιακή, την κοινωνική και την προοδευτική κατεύθυνση της κυβερνητικής πολιτικής», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης. «Παρά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η κυβέρνηση τον χρόνο που απέρχεται (προκλήσεις από την Τουρκία, φυσικές καταστροφές, πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς, αλλά κυρίως την υγειονομική κρίση), είναι ξεκάθαρο πως έχει αντιμετωπίσει με υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα όλη την κατάσταση στον κοινωνικό και στον οικονομικό τομέα», πρόσθεσε.

Ο κ. Αναστασιάδης έδωσε έμφαση στα 43,3 δις ευρώ που διατέθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας -3ο μεγαλύτερο πακέτο στήριξης στην Ευρωζώνη-, την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, τη ρύθμιση περισσότερων από 500.000 δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, τη μείωση των κόκκινων δανείων, τον περιορισμό της ανεργίας, την αύξηση των εξαγωγών, την επιδότηση των καταναλωτών για ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο. Τόνισε επίσης το ξεμπλοκάρισμα μεγάλων επενδύσεων, την ταχεία πρόοδο σημαντικών έργων υποδομών, την ενίσχυση του επιδόματος θέρμανσης με διεύρυνση των εισοδηματικών και πληθυσμιακών κριτηρίων, την παροχή 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους και του διπλασιασμού του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, καθώς και τη διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022, όπως και τον διπλασιασμό των κλινών ΜΕΘ για να αντιμετωπιστεί η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας από την πανδημία και την ενίσχυση του ΕΣΥ με 12.000 εργαζόμενους τα  τελευταία δύο χρόνια.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ακόμη στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας, τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και την επένδυση στην πράσινη οικονομία, τις πολιτικές στήριξης των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων. Όπως είπε, ο νέος προϋπολογισμός, όπως  και ο προηγούμενος, δεν περιέχει μέτρα λιτότητας και νέους φόρους. Αντίθετα περιλαμβάνει πρόσθετες μειώσεις φόρων και ελαφρύνσεις.

«Παρά το παρατεταμένο διεθνές ασταθές περιβάλλον, η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται με πολύ δυναμικούς ρυθμούς.Αυτό οφείλεται αφενός στα μέτρα στήριξης, που ελήφθησαν κατά την διάρκεια της πανδημίας, αλλά και στην γενικότερη πολιτική μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση», επισήμανε ο κ. Αναστασιάδης. Ως στοιχεία που επιβεβαιώνουν την ανοδική πορεία της οικονομίας ανέφερε τις μεγάλες επενδύσεις ξένων κολοσσών (Pfizer, Microsoft, Cisco, Volkswagen, Amazon), τη ραγδαία αύξηση των εξαγωγών, την  αποκλιμάκωση της ανεργίας και την αύξηση κατά 7,2% του διαθέσιμου εισοδήματος των ελληνικών νοικοκυριών το πρώτο εξάμηνο του 2021.Όπως είπε δε, «από την ανάκαμψη του 2021, θα μεταβούμε σε ισχυρή ανάπτυξη το 2022, που σωρευτικά τα δύο έτη θα φτάσει τα 11,7%, και όχι μόνο θα καλύψει τις απώλειες της πανδημίας, αλλά θα τις υπερβεί κατά 1,7%, σε σύγκριση με το ΑΕΠ του 2019».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Αναστασιάδης τόνισε: «Η διαχείριση εξωγενών απειλών όπως είναι η πανδημία και το ενεργειακό πρόβλημα που επιβαρύνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό, διαρκή ετοιμότητα, νηφαλιότητα, υπευθυνότητα από όλες τις πλευρές, γιατί το τελευταίο που έχει ανάγκη η χώρα σήμερα κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες είναι οι άσκοπες εντάσεις και η λαϊκίστικη πλειοδοσία. Ύστερα από πολλά χρόνια η χώρα μπαίνει σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης. Οφείλουμε όλοι να το αναγνωρίσουμε και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων επ' ωφελεία της κοινωνίας, να στηρίξουμε αυτήν την πορεία για το καλό της πατρίδας μας».
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium