Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/7/2024 06:08:48Επισκέπτες Online: 395


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Σ. Αναστασιάδης: «Η ελληνική οικονομία θα πάει καλά και το 2022»
20-12-2021
Σ. Αναστασιάδης: «Η ελληνική οικονομία θα πάει καλά και το 2022»
 

Συνέντευξη στον REALFM 107.1

Αισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις του βουλευτή της Νέας Δημο-κρατίας Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τη χρονιά που έρχεται. «Εκτιμάται ότι μετά την ανάκαμψη του 2021, κατά το 2022 θα συνεχιστεί η ανάπτυξη, η οποία σωρευτικά θα φτάσει στο 5,7% τα δύο χρόνια και θα ξεπεράσει κατά 1,5 μονάδα το ΑΕΠ του 2019. Aρα τα πράγματα είναι καλά», τόνισε ο κ. Ανα-στασιάδης σε συνέντευξή του στον REAL FM 107.1 και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα» με τη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά.
Δείτε την συνέντευξη πατώντας παρακάτω

«Η οικονομία θα πάει καλά και το 2022 και για να γίνει αυτό υπάρχει μία προϋπόθεση: να τελειώσει η πανδημία, να ξεπεράσουμε αυτόν τον σκόπελο της υγειονομικής κρίσης, η οποία τελευταία έχει αναζωπυρωθεί και μας ταλαιπωρεί και πάλι», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι ο νέος προϋπολογισμός που ψηφίστηκε στη Βουλή είναι αναπτυξιακός: δεν περιλαμβάνει νέους φόρους και νέα βάρη, αλλά φοροελαφρύνσεις.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσα-λονίκης στάθηκε ιδιαίτερα στο πολιτικό κλίμα που διαμορφώθηκε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού: «Παρατηρήσαμε τις άσκοπες και αχρείαστες εντάσεις και τη λαϊκίστικη πλειοδοσία που προσπάθησε να προκαλέσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είδαμε τον κίνδυνο να ανοίξει ένας νέος  κύκλος διχαστικός, καταστροφικής εσωστρέφειας. Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι τέτοια παιχνίδια δεν ευνοούν κανέναν στο τέλος και αυτοί που είναι χαμένοι είναι η χώρα και οι πολίτες».

Ειδικά για το «Όχι» του ΣΥΡΙΖΑ στις αμυντικές δαπάνες τόνισε: «Το θέμα αυτό αποτελούσε παράδοση, ψηφιζόταν από όλες τις πλευρές. Δυστυχώς εγκαινίασε έναν άλλο τρόπο αντιπολίτευσης ο κ. Τσίπρας, και αυτός θα είναι ο κύκλος της πόλωσης, της σκληρής αντιπαράθεσης και του ‘’όχι σε όλα’’ που ζήσαμε πριν από το 2015. Επανήλθε στον πρότερο βίο του, τη συμπεριφορά του 3%. Γιατί αυτές δεν είναι συμπεριφορές ενός κόμματος που διεκδικεί την επόμενη μέρα ξανά τη διακυβέρνηση της χώρας».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις μετά την αλλαγή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, ο κ. Αναστασιάδης είπε: «Οι δημοσκοπικές τάσεις έδειξαν ότι το ΚΙΝΑΛ αγγίζει διψήφιο νούμερο, σε κάποιες μετρήσεις φτάνει και το 15% και πιέζεται πάρα πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ που έδειξε μετρήσεις κάτω από 20% μετά από πολύ καιρό. Ενδεχομένως αυτό να δημιούργησε έναν πανικό στον κ. Τσίπρα και στον χώρο του και να επέλεξαν την τακτική της πόλωσης για να συγκρατήσουν το ακροατήριό τους». Όσο για το αν επηρεάζουν οι εξελίξεις αυτές και τη Νέα Δημοκρατία, παρατήρησε: «Αν εμείς ως κόμμα και κυβέρνηση  κάνουμε αυτό που πρέπει, προσέξουμε την κοινωνία και εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Ο κ. Αναστασιάδης χαρακτήρισε πολύ σημαντικά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη στήριξη του εισοδήματος των αγροτών. «Ο πρωθυπουργός είπε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τα ευάλωτα νοικοκυριά και τις παραγωγικές τάξεις, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αγρότες. Εκλέγομαι σε περιφέρεια που έχει και σημαντικό αγροτικό τομέα και είχα τελευταία πολλά αιτήματα από αγρότες να γίνει κάτι με το αγροτικό ρεύμα, με τους λογαριασμούς που είχαν διπλασιαστεί αυξάνοντας το κόστος παραγωγής. Το ζήτησα μάλιστα στην τοποθέτησή μου από τον πρωθυπουργό και η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε, καθώς ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό ότι το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης θα καλυφθεί από το κράτος».

Για το ρεύμα επενδύσεων από το εξωτερικό και τις εκτιμήσεις του ως προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, ο κ. Αναστασιάδης είπε: «Η χώρα έχει αξιοπιστία στο εξωτερικό, πολλές φορές γίνεται παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή όπως στο παρελθόν. Σημαντικά στοιχεία είναι η πολιτική σταθερότητα -αυτό εκτίμησαν οι ξένοι κολοσσοί που επενδύουν στην χώρα μας- αλλά και η ψηφιοποίηση, που καταπολεμά τη γραφειοκρατία, άρα κάνει ευκολότερες τις σχέσεις κράτους και επιχειρηματία. Το γεγονός ότι η Pfizer, CiscoVolkswagen επενδύουν στη χώρα δεν είναι τυχαίο. Είναι πράξη εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Είχαμε πολλά χρόνια να δούμε επενδύσεις ανάλογου μεγέθους στη χώρα μας και κυρίως στη Θεσσαλονίκη».

Τέλος για τις εξελίξεις στο  μέτωπο της πανδημίας, ο κ. Αναστασιάδης είπε: «Η επέλαση της παραλλαγής «Ο» κινείται με μεγάλη ταχύτητα. Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι δεν θα κλείσει την αγορά αλλά θα αρκεστεί σε επιπλέον μέτρα και ελέγχους την περίοδο των Χριστουγέννων. Το ενδιαφέρον στρέφεται στο πώς θα αντέξει το ΕΣΥ. Πιστεύω ότι αρκετοί συμπατριώτες μας θα πειστούν να κάνουν το εμβόλιο ώστε να φτάσουμε σε ένα επίπεδο ανοσίας που θα επιτρέψει στο σύστημα υγείας να διαχειριστεί ευκολότερα την κατάσταση. Τα πράγματα είναι ανησυχητικά αλλά δεν χρειάζεται πανικός, η κυβέρνηση είναι εδώ, παρακολουθούμε τα γεγονότα, είμαστε κοντά στον κόσμο. Χρειάζεται αισιοδοξία και ψυχραιμία».
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium