Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/11/2022 10:40:55

 Επισκέπτες Online: 517


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Η Αντωνία Μπατσαλή παρουσίασε το νέο της βιβλίο στο Λαγκαδά
21-12-2021
Η Αντωνία Μπατσαλή παρουσίασε το νέο της βιβλίο στο Λαγκαδά
 

Σε καφετέρια του Λαγκαδά παρουσίασε την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου η συγγραφέας Αντωνία Μπατσαλή, το νέο της βιβλίο «Η Νεράιδα και ο Όφις».

«Η Νεράιδα και ο Όφις» είναι ένα έμμετρο δίγλωσσο παραμύθι, που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και αφορά τη Θεσσαλονίκη, σε εικονογράφηση της Φωτεινής Πουσούλη και σε μετάφραση στα αγγλικά από την Αγνή Λούκα. Περιέχει πληροφορίες για όσα μνημεία της Θεσσαλονίκης αναφέρονται και χάρτη όπου μπορεί κάποιος εύκολα εντοπίσει τη θέση τους. Είναι βασισμένο σε ένα μύθο που αφορά τη Στήλη των Όφεων. Το βιβλίο αυτό αποκτά και τουριστικό ενδιαφέρον, εφόσον είναι μεταφρασμένο στα αγγλικά, και αποτελεί ένα εξαιρετικό αναμνηστικό για όσους επισκέπτονται την πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά και τη χώρα μας. Περιέχει δώρο την αφήγηση της ιστορίας, στα ελληνικά και στα αγγλικά σε QRcode.

Το βιβλίο αυτό είναι το πρώτο από μία σειρά παραμυθιών που είναι βασισμένα σε θρύλους, μύθους και μνημεία της Θεσσαλονίκης. Μπορείτε να το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας.Ποια είναι η Αντωνία Μπατσαλή

Η Αντωνία Μπατσαλή γεννήθηκε στην Κριθιά Θεσσαλονίκης. Από μικρή ήθελε να γίνει νηπιαγωγός, μια καριέρα που ξεκίνησε αλλά τη σταμάτησε γιατί πολύ νωρίς δημιούργησε τη δική της οικογένεια. Η δίψα για μάθηση όμως δε σταματάει ποτέ κι έτσι η αγάπη της για τα βιβλία και το διάβασμα τη βοήθησαν να αποκτήσει το πτυχίο Βιβλιοθηκονομίας.

Στην εφηβεία ένιωσε έντονα την ανάγκη να εκφράσει τα συναισθήματά της μέσα από τη γραφή κι έτσι άρχισαν να γεννιούνται τα πρώτα της ποιήματα. Από παιδί λάτρευε τα παραμύθια, να τα ακούει, να τα διαβάζει και να τα αφηγείται. Η σύμπραξη όλων αυτών που αγαπά, τα παιδιά, τα βιβλία, η ποίηση και τα παραμύθια της ξυπνούν ένα νέο όνειρο. Το όνειρο να γίνει Παραμυθού!

Εχει εκδώσει την ποιητική συλλογή «Οταν γεννάει ο λογισμός». Τα τελευταία χρόνια περιοδεύει ανά την Ελλάδα διηγώντας λαϊκά παραμύθια με την καλλιτεχνική της ομάδα «Παραμυθωνία».

 

 

  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium