Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/9/2022 03:20:13
    Επισκέπτες Online: 342


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ
19-07-2011
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

Αναβαθμίζεται το πυροσβεστικό κλιμάκιο Λαγκαδά και μεταφέρεται σε νέο, ανακαινισμένο χώρο, όπου θα μπορεί να προσφέρει περισσότερες και καλύτερα οργανωμένες υπηρεσίες.
 

Αυτό δήλωσε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Αναστασιάδης. Το πρώτο θέμα εκτός ημερησίας διάταξης που συζητήθηκε αφορούσε την παραχώρηση εγκατάστασης τμήματος περίπου 4 στρ. από το πρώην στρατόπεδο Μπαρέτη για την μετεγκατάσταση του πυροσβεστικού κλιμακίου Λαγκαδά.
Πλέον το πυροσβεστικό κλιμάκιο Λαγκαδά αναβαθμίζεται σε πυροσβεστική υπηρεσία Γ’ Τάξης, γεγονός που δίνει το δικαίωμα να εγκρίνει μελέτες πυροπροστασίας που μέχρι πρότινος οι δημότες Λαγκαδά ήταν αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη για την έγκρισή τους.
Ο κ. δήμαρχος ανέφερε ακόμη πως η νέα πυροσβεστική υπηρεσία Λαγκαδά θα στελεχωθεί από προσωπικό 50 ατόμων που θα εξυπηρετεί όλη την ευρύτερη περιοχή. «Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον δήμο μας να διαθέτει μια νέα, σύγχρονη πυροσβεστική υπηρεσία» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μάλιστα, συνδικαλιστές της υπηρεσίας κατ’ επανάληψη είχαν θέσει θέμα ακαταλληλότητας του σημερινού χώρου όπου στεγάζεται το πυροσβεστικό κλιμάκιο και ζητούσαν την μετεγκατάσταση του σε χώρο εντός του στρατοπέδου Μπαρέτη. Με την μετεγκατάσταση του στο νέο χώρο θα μπορεί πλέον να λειτουργεί καλύτερα και πιο οργανωμένα, καθώς η περιοχή ευθύνης του κλιμακίου Λαγκαδά είναι αρκετά μεγάλη, ενώ ο δασικός όγκος που καλύπτει είναι από τους μεγαλύτερους στο νομό Θεσσαλονίκης.
Που θα στεγαστεί
Η πυροσβεστική υπηρεσία Λαγκαδά θα στεγαστεί επί της δεξιάς πλευράς του στρατοπέδου, σε παλιό κοιτώνα του στρατοπέδου που θα διαμορφωθεί κατάλληλα και θα εξυπηρετείται από αυτόνομο δρόμο που βρίσκεται μεταξύ του στρατοπέδου και του ποταμού Μπογδάνα, δίπλα στο εκκλησάκι της Αγίας Αννας. Το κόστος της ανακαίνισης του κτιρίου θα αναλάβει η πυροσβεστική υπηρεσία, όμως «όπου χρειαστεί θα βοηθήσει και η τεχνική υπηρεσία του Δήμου, ώστε να διαμορφωθεί το κτίριο το συντομότερο δυνατόν» ανέφερε ο κ. δήμαρχος.
Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα από όλους τους δημοτικούς συμβούλους. «Όταν είστε ακέφαλοι, πάντα συμφωνείτε (με μας)» ανάφερε με χιούμορ ο κ. δήμαρχος, λόγω της απουσίας του κ. Γ. Καραγιάννη από τη συνεδρίαση.


Π.Μ. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium