Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/5/2024 20:53:23Επισκέπτες Online: 519


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Σάββας Αναστασιάδης: Να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη της Μικρασιατικής Καταστροφής
30-12-2021
Σάββας Αναστασιάδης: Να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη της Μικρασιατικής Καταστροφής

Συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο FM 100

Από τη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσουν το νέο έτος οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, όπως τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100 και στην εκπομπή «Θέσεις και απόψεις» με τον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη.

Ακούστε την εκπομπή πατώντας παρακάτω

Τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή θα είναι και το θέμα της κοινής συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής με το Δ.Σ. της Παγκόσ- μιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.), που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη (12, 13 και 14 Ιανουαρίου 2022). «Ξεκινάμε τις εκδηλώσεις για μία επέτειο που δεν συνδέεται με ένα ευχάριστο γεγονός για τον ελληνισμό, όπως ήταν τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Πρέπει όμως η Μικρασιατική Καταστροφή να μένει ζωντανή στη μνήμη, να αναμοχλεύεται η μνήμη, να δούμε τι έγινε τότε και να μην το επαναλάβουμε», επισήμανε ο κ. Αναστασιάδης. 

Η Επιτροπή Ελληνισμού στην οποία προεδρεύει ο κ. Αναστασιάδης συνεδριάζει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκηίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου). «Για πρώτη φορά από ιδρύσεως του ελληνικού κράτους συνεδριάζει κοινοβουλευτική επιτροπή εκτός Κοινοβουλίου και εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος Αθηνών. Μεγάλη σημασία έχει επίσης το γεγονός ότι έρχεται στη Θεσσαλονίκη το διοικητικό συμβούλιο της Πα.Δ.Ε.Ε., μίας από τις οργανώσεις που τον τελευταίο χρόνο άσκησαν πίεση στην αμερικανική κυβέρνηση για να μην πωληθούν τα F35 στους Τούρκους και να μην αναβαθμιστούν τα Mirage ή να πωληθούν στην Τουρκία». 

Επίσης ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στην ημερίδα «Εγνατία των λιμένων. Ηγουμενίτσα – Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Αλεξανδρούπολη», που θα γίνει στις 13 Ιανουαρίου στην Αποθήκη Δ του λιμανιού. «Θέμα της ημερίδας, στην οποία θα συμμετάσχουν ως ομιλητές ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, είναι τα λιμάνια που «κουμπώνουν» στην Εγνατία και ο αναπτυξιακός και γεωστρατηγικός ρόλος τους», εξήγησε. 

Σχετικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης παρατήρησε: «Κανείς δεν είναι χαρούμενος από την εξέλιξη της πανδημίας. Όλοι θα θέλαμε να είναι καλύτερα τα πράγματα ώστε να περάσουμε με απόλυτη ελευθερία τις γιορτές. Είναι ένα πρόβλημα που αφορά όλο τον κόσμο και παντού οι κυβερνήσεις οδηγούνται στη λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας. Τα μέτρα που λαμβάνονται δεν είναι σκληρά, δεν οδηγούμαστε σε απόλυτο lockdown, καθώς η Όμικρον έδειξε ότι δεν είναι τόσο νοσηρή όσο η Δέλτα και οι προηγούμενες μεταλλάξεις, που πίεζαν ιδιαίτερα το σύστημα υγείας».  

  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium