Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/5/2024 22:19:06Επισκέπτες Online: 623


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


1ο ΕΤΗΣΙΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ
19-07-2011
1ο ΕΤΗΣΙΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

 ΔΙΗΜΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΑ ΛΑΓΥΝΑ
Περισσότεροι από 900 χορευτές από 40 πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου Λαγκαδά θα ανταμώσουν και θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν και να γλεντήσουν στο «1ο Ετήσιο Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων» στα Λαγυνά την Κυριακή 24 Ιουλίου.
 
Η σύλληψη της ιδέας ανήκει στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Δήμου Λαγκαδά Αστέριο Σισκούδη, που οραματίστηκε μια μεγάλη γιορτή με συμμετοχές από όσο το δυνατόν περισσότερους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου, που θα έχουν τη δυνατότητα να ανταμώσουν και να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε θέματα πολιτισμού και να γλεντήσουν ενωμένοι όλοι μαζί.
Βέβαια, για να πετύχει το εγχείρημα αυτό χρειάζεται μεγάλη εθελοντική προσπάθεια. Μιλώντας στο lagadas net ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Λαγκαδά κ. Σισκούδης ανέφερε πως «αυτοί τη στιγμή υπάρχουν πάνω από 100 εθελοντές που θα φροντίσουν ώστε να λειτουργήσουν όλα στην εντέλεια εκείνη τη μέρα. Συμπαραστάτες μας θα είναι και όλοι οι φορείς του χωριού, όπως το τοπικό συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Λαγυνών, η ομάδα μας Εθνικός Λαγυνών και αρκετοί καταστηματάρχες, ενώ η διοργάνωση ανήκει στο Δήμο Λαγκαδά με συνδιοργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαγυνών» τονίζει ο κ. Σισκούδης.
 
Το πρόγραμμα
Η μεγάλη γιορτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Ιουλίου στις 19.00 από το χώρο του Δημοτικού Σχολείου Λαγυνών. Εκεί θα συναντηθούν όλες οι πολιτιστικές ομάδες και θα ξεκινήσει το γλέντι. Με ορχήστρες χάλκινων πνευστών και φορώντας τις παραδοσιακές τους στολές, τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων θα προχωρούν χορεύοντας και τραγουδώντας με κατεύθυνση προς την κεντρική πλατεία. Εκεί θα τους περιμένει ένας τεράστιος μπουφές με δεκάδες εδέσματα, αναψυκτικά και ποτά, που θα μπορούν να δοκιμάσουν και οι επισκέπτες. Οι ορχήστρες θα παίζουν ασταμάτητα και όλοι οι χορευτές ενωμένοι σε έναν τεράστιο κύκλο θα πραγματοποιήσουν το «αντάμωμα».
Στη συνέχεια οι πολιτιστικοί σύλλογοι χωρίζονται στα τρία και κάθε ομάδα συνοδεία μουσικής ακολουθεί διαφορετική κατεύθυνση, με πορεία όμως την πλατεία του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Λαγυνών. Χορευτές και επισκέπτες θα τους περιμένουν λαχταριστά εδέσματα και δροσερά ποτά, σε μια τεράστια υπαίθρια ταβέρνα με δεκάδες ψησταριές, καρέκλες και τραπέζια στρωμένα για όλους και χορό μέχρι τελικής πτώσεως.
Το γλέντι όμως δεν τελειώνει εδώ. Την επόμενη μέρα, Δευτέρα 25 Ιουλίου και ώρα 21.30 θα ακολουθήσει λαϊκή βραδιά με ξεφάντωμα και φαγοπότι, με αφορμή την παραμονή της γιορτής του παρεκκλησίου Αγίας Παρασκευής Λαγυνών.


 
Κυριακή 24 Ιουλίου 2011, ώρα 20.30 στην πλατεία Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Λαγυνών
1ο Ετήσιο Αντάμωμα Πολιτιστικών Συλλόγων Δήμου Λαγκαδά
 
Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011, ώρα 21.30 Λαγυνά
Λαϊκή βραδιά με ξεφάντωμα και φαγοπότιΠ.Μ. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium