Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/5/2024 21:37:49Επισκέπτες Online: 550


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Σάββας Αναστασιάδης: Να γίνουν τα πανεπιστήμια χώροι διακίνησης ιδεών και όχι ανομίας
14-01-2022
Σάββας Αναστασιάδης: Να γίνουν τα πανεπιστήμια χώροι διακίνησης ιδεών και όχι ανομίας


Δείτε τη συνέντευξη
 πατώντας παρακάτω

Για τα περιστατικά βίας στα πανεπιστήμια μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης σε συνέντευξή του στον REAL FM 107.1 και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα» με τη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά. «Η κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλει τη νομιμότητα και στα πανεπιστήμια, κάτι που αποτελούσε ταμπού τα προηγούμενα χρόνια για όλες τις κυβερνήσεις», επισήμανε ο κ. Αναστασιάδης και πρόσθεσε: «Γι αυτό ίσως οι ομάδες αυτές είχαν αποθρασυνθεί και πρόβαιναν σε τέτοιες ενέργειες δυστυχώς και με τη στήριξη ορισμένων κομμάτων. Και δεν ξέρω αν και αυτές τις κινητοποιήσεις τις στηρίζουν εμμέσως ή αμέσως κάποια κόμματα και αποδοκιμάζουν την προσπάθεια της Πολιτείας να επιβάλει την τάξη και να δώσει τη δυνατότητα στους φοιτητές να σπουδάσουν. Τα πανεπιστήμια πρέπει να γίνουν χώροι διακίνησης ιδεών και όχι ανομίας. Να κάνουμε ό,τι γίνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου».

Αναφερόμενος στην κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής με το Δ.Σ. της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) που επρόκειτο να γίνει αυτό το διάστημα στη Θεσσαλονίκη αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι κύριο μέλημα των διοργανωτών ήταν να προστατευθεί η δημόσια υγεία και παράλληλα να υπάρξει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή της κοινωνίας στο σημαντικό αυτό γεγονός για την πόλη. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι τόσο η συνεδρίαση όσο και η ημερίδα «Εγνατία των λιμένων. Ηγουμενίτσα – Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Αλεξανδρούπολη» που επρόκειτο να την πλαισιώσει, θα γίνουν στα μέσα Μαρτίου. Στις εκδηλώσεις θα συμμετάσχουν ελληνικής καταγωγής εκλεγμένοι σε ξένα κοινοβούλια, οι οποίοι, όπως είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας «στηρίζουν διαχρονικά τα θέματα της Ελλάδας και είναι πάντα στο πλευρό των κυβερνήσεων, εκφράζουν δε την αγάπη τους για τη χώρα πολλές φορές εντονότερα από ό,τι οι συμπατριώτες μας στο εσωτερικό».

Σε ερώτηση για τα Ελληνοτουρκικά και την επιθετική ρητορική της Τουρκίας ο κ. Αναστασιάδης απάντησε: «Είναι οξύμωρο ότι η Τουρκία των επιθετικών δηλώσεων και των προκλήσεων με απειλές και αμφισβητήσεις εδαφών διαχρονικά και συστηματικά απέναντι στην Ελλάδα εγκαλεί τη χώρα μας ότι παραβιάζει συνθήκες. Τη στιγμή μάλιστα που η ίδια η χώρα αυτή απέναντι από τα νησιά που απαιτεί ο κ. Ακάρ να αποστρατικοποιηθούν έχει τη στρατιά του Αιγαίου, έναν αποβατικό στόλο. Πιστεύω ότι η Τουρκία θα μείνει στη ρητορική, δεν θα τολμήσει να την κλιμακώσει γιατί ξέρει ότι θα το πληρώσει ακριβά. Σε λίγες μέρες έρχονται τα πρώτα έξι Rafale στην Ελλάδα κι αυτό δημιουργεί αμηχανία και εκνευρισμό στην Τουρκία τη στιγμή που η ίδια δεν μπορεί να προμηθευτεί ούτε τα F16 ούτε τα F35 από τις ΗΠΑ - και εδώ έπαιξε ρόλο η Πα.Δ.Ε.Ε. με τους ομογενείς εκλεγμένους σε ξένα κοινοβούλια. Η χώρα μας εξοπλίζεται, δημιουργεί σχέσεις, κινείται με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και χτίζει συμμαχίες απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας».

Τέλος για τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας ο κ. Αναστασιάδης επισήμανε ότι τα νέα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση αποδίδουν και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η επιδημιολογική έξαρση και η πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας σύντομα θα αποκλιμακωθεί. «Τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί. Εκτιμώ ότι θα το ξεπεράσουμε, δεν θα έχουμε προβλήματα», τόνισε. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium