Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/9/2023 19:07:16


 Επισκέπτες Online: 636


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Λαγκαδάς και Βόλβη στους χειρότερους δήμους της χώρας για τα αδέσποτα
22-01-2022
Λαγκαδάς και Βόλβη στους χειρότερους δήμους της χώρας για τα αδέσποτα
 

Βραβεία και «Βατόμουρα» 2021 για τους Δήμους και τη συμπεριφορά τους απέναντι στα αδέσποτα


Η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπον-δία σκέφτηκε να παρουσιάσει ενδεικτικά τους Δήμους με τις χείριστες πρακτικές απέναντι στα αδέσποτα ζώα αλλά και τους Δήμους με τις βέλτιστες, για τα φιλοζωικά δεδομένα της χώρας μας, πρακτικές και δράσεις. 

Στόχος μας είναι η αναφορά αυτή από τη μια να παραδειγματίσει άλλες δημοτικές Αρχές με ό,τι καλό έγινε, και από την άλλη να στηλιτεύσει τις απαράδεκτες έως και εγκληματικές πολιτικές Δημάρχων, Αντιδημάρχων ή Αρμοδίων Διοικητικών Υπαλλήλων ενάντια στα ζώα, την αδιαφορία, τις αλυσιτελείς πράξεις ή παραλείψεις τους, τη μόνιμη προσπάθεια να κρύψουν και να κουκουλώσουν το πρόβλημα (στρουθοκα-μηλισμός), είτε με το να τα κρύβουν είτε να τα εξαφανίζουν εξορίζοντάς τα στο πουθενά, είτε να τα εξοντώνουν, νομίζοντας πως έτσι θα λύσουν το πρόβλημα αρνούμενοι να δουν τις πραγματικές και σωστές λύσεις, αυτές που αρμόζουν σε ένα κράτος πολιτισμένο, με απόλυτο σεβασμό απέναντι στα ζώα.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Και φυσικά για πολλοστή φορά θέλουμε να επισημάνουμε στις Αρχές, στις κυβερνητικές, στα κόμματα, στους 300 της Βουλής,ότι βρίσκονται σε εντελώς λάθος δρόμο και ποτέ δεν θα μπορέσουν με τις απόψεις που έχουν να κάνουν την χώρα μας, μια χώρα σύγχρονη, πολιτισμένη ευρωπαϊκή χωρίς αδέσποτα ζώα. Γιατί αυτό ποτέ δεν θα το καταφέρουν κτίζοντας όλο και περισσότερα κυνοκομεία για αδέσποτα αλλά γκρεμίζο-ντας τα τείχη της εγκληματικής α-φιλοζωίας των πολιτών, της κοινωνίας και πρωτίστως του πολιτικού, αστυνομικού, εισαγγελικού κ.λ.π δυναμικού της χώρας.

Απαιτούνται γενναίες χρηματοδοτήσεις των Δήμων, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμη, από το Κράτος για σωστές και αποτελεσματικές δράσεις κι όχι για (ανέφικτους) εκ των πραγμάτων εγκλεισμούς των ζώων, αφού αυτά όλο και αυξάνονται από τις πηγές που ποτέ δεν έκλεισαν.

Με βάση τα στοιχεία που έχουμε από τους 80 περίπου συλλόγους μας, άλλους φιλοζωικούς φορείς και φυσικά από τους πολίτες, από τους 338 Δήμους ενδεικτικά θα αναφέρουμε τους 15 ακραία χειρότερους Δήμους, που μόνο με αλφαβητική σειρά είναι οι παρακάτω.

Άλλωστε είναι εξαιρετικά μεγάλος ο αριθμός των Δήμων με πρακτικές κακές, αδιάφορες και φυσικά α-φιλόζωες σε μεγάλο βαθμό.

Τα στοιχεία που λαμβάνουμε υπόψη μας για τους χείριστους είναι

α) άθλια κυνοκομεία

β) εγκλεισμοί

γ) εξαφανίσεις ζώων

δ) χωρίς λόγο απομακρύνσεις αδέσποτων και τοποθέτησή τους σε άγνωστα μέρη

ε) κάκιστες συμπεριφορές απέναντι σε εθελοντές πολίτες ή συλλόγους

στ) πλήρης άρνηση συνεργασίας μαζί τους

ζ) απουσία όλων των παρακάτω θετικών,

για δε τους καλούς Δήμους είναι

α) Δράσεις που καλλιεργούν τη φιλοζωική κουλτούρα

β) Παροχή Παιδείας με σκοπό την ευαισθητοποίηση

γ) Διάλογος με τα σωματεία

δ) Προγράμματα περίθαλψης και στειρώσεων

ε) Αντιμετώπιση των ζώων με ευαισθησία εκ μέρους των υπαλλήλων

στ) Παροχή τροφών για τη σίτισή τους και

ζ) γενικότερα ένδειξη σεβασμού στις ανάγκες τους και στην ίδια τη ζωή τους

η) απουσία όλων των παραπάνω αρνητικών των κακών Δήμων

θ) αξιοπρεπή καταφύγια

Οι χειρότεροι Δήμοι αλφαβητικά -πλην των 4 πρώτων που είναι αξιολογικά οι χειρότεροι, ενδεικτικά είναι:

1. Βοίου (Σιάτιστα)-Ζηρού-Μεσολογγίου-Ναυπλίου

2. Aρτας-ΒέλουΒόχας-Βέροιας-Βόλβης-Β.Εύβοιας-Θήβας-Κιλκίς-Κοζάνης-Κορωπίου-Λαγκαδά-Λαυρεωτικής-Μαντουδίου-Μεσσαπίων-Ορχομενού-Πτολεμαΐδας-Πρέβεζας-Σκύρου-Στυλίδας-Φλώρινας-Χαλκίδας - Ωραιοκάστρου-Ωρωπού.

Και οι καλύτεροι Δήμοι ενδεικτικά και επίσης αλφαβητικά είναι:

Αγίων Αναργύρων-Αγίου Δημητρίου Αθηναίων-Αχαρνών-Βύρωνα-Διονύσου-Ηλιούπολης-Ιεράπετρας-Κ.Νευροκοπίου-Κορυδαλλού-Παρανεστίου-Πατρέων-Ραφήνας-Σαρωνικού.

Αν κάτι μας διαφεύγει είμαστε πρόθυμοι να το ακούσουμε.

Dum Spiro Spero

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία 

 
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium