Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/5/2024 23:02:16Επισκέπτες Online: 472


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Σάββας Αναστασιάδης: Ζητά αναβολή για τα Ηλεκτρονικα Μισθωτηρια Αγροτεμαχιων
31-01-2022
Σάββας Αναστασιάδης: Ζητά αναβολή για τα Ηλεκτρονικα Μισθωτηρια Αγροτεμαχιων

Να αναβληθεί η υποχρέωση υποβολής ηλεκτρονικού συμβολαίου μίσθωσης αγροτεμαχίων ζητά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Στην ερώτηση, ο κ. Αναστασιάδης επισημαίνει ότι με την απόφαση για την υποβολή των μισθωτηρίων σε ηλεκτρονική μορφή μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ από τον Μάρτιο του 2022, κινδυνεύουν να μείνουν εκτός επιλεξιμότητας χιλιάδες στρέμματα και να απολεσθούν σημαντικοί πόροι για τους αγρότες, λόγω των στενών χρονικών περιθωρίων που αφήνει η ρύθμιση αυτή προκαλώντας μία σειρά από διαρθρωτικά προβλήματα: «Ο γραφειοκρατικός όγκος που πρέπει να διεκπεραιωθεί μέσα σε στενά χρονικά περιθώρια και μέσα σε συνθήκες περιορισμού λόγω πανδημίας, η μη ολοκλήρωση του κτηματολογίου και αναδασμών σε περιοχές της χώρας, τα προβλήματα που προκύπτουν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών, οι μικροί και πολύ μικροί κλήροι σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, όπως της επαρχίας Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, είναι μερικά από αυτά», παρατηρεί ο κ. Αναστασιάδης.

Για τους λόγους αυτούς και παρότι η απόφαση για τα ηλεκτρονικά μισθωτήρια στοχεύει στον εκσυγχρονισμό και την εξυγίανση της σχετικής διαδικασίας, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τονίζει ότι «μπροστά στον κίνδυνο απώλειας σημαντικών πόρων σε ατομικό και εθνικό επίπεδο, κρίνεται σκόπιμη η αναβολή της υποχρέωσης ηλεκτρονικού συμβολαίου μίσθωσης αγροτεμαχίων».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης με ΑΠ 2759/31/01/2022

Κύριε Υπουργέ,

Με την αριθμ. 416/110255/21-5-2021 απόφαση, προβλέπεται ότι από τον Μάρτιο του 2022, κατά την διαδικασία σύνταξης και δήλωσης καλλιέργειας για την ενιαία αίτηση ενίσχυσης, θα πρέπει όλα τα μισθωτήρια των αγροτεμαχίων να υποβληθούν ηλεκτρονικά, μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ.

Παρότι η σχετική απόφαση στοχεύει στον εκσυγχρονισμό και την εξυγίανση της σχετικής διαδικασίας, η εφαρμογή της στην πράξη στα προβλεπόμενα στενά χρονικά περιθώρια, δημιουργεί μεγάλα προβλήματα και τον κίνδυνο να μείνουν εκτός επιλεξιμότητας χιλιάδες στρέμματα και κατά συνέπεια απώλειας σημαντικών πόρων, καθώς μια σειρά από διαρθρωτικά προβλήματα καθιστούν δύσκολη την εφαρμογή των ηλεκτρονικών μισθωτηρίων.

Ο γραφειοκρατικός όγκος που πρέπει να διεκπεραιωθεί μέσα σε στενά χρονικά περιθώρια και μέσα σε συνθήκες περιορισμού λόγω πανδημίας, η μη ολοκλήρωση του κτηματολογίου και αναδασμών σε περιοχές της χώρας, τα προβλήματα που προκύπτουν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών, οι μικροί και πολύ μικροί κλήροι σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, όπως της επαρχίας Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, είναι μερικά από αυτά.

Κύριε υπουργέ,

Μπροστά στον κίνδυνο απώλειας σημαντικών πόρων σε ατομικό και εθνικό επίπεδο, κρίνεται σκόπιμη και ζητώ την αναβολή της υποχρέωσης ηλεκτρονικού συμβολαίου μίσθωσης αγροτεμαχίων.

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Ο Ερωτών Βουλευτής
Σάββας Ι. Αναστασιάδης


  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium