Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/5/2024 02:43:23Επισκέπτες Online: 443


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


«Από δημοτικό γήπεδο Ζαγκλιβερίου σε νυν αγροτεμάχιο και χώρο τέλεσης ποινικών αδικημάτων» (φωτο)
04-02-2022
«Από δημοτικό γήπεδο Ζαγκλιβερίου σε νυν αγροτεμάχιο και χώρο τέλεσης ποινικών αδικημάτων» (φωτο)
 

Ο δημοτικός σύμβουλος Λαγκαδά και μέλος του δ.σ. της ΕΠΣΜ Μπάμπης Κυργιάννης με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στην κατάσταση που επικρατεί στο γήπεδο του Ζαγκλιβερίου. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο ιστορικός Απόλλων δεν δήλωσε φέτος συμμετοχή στο Πρωτάθλημα.

Δείτε την ανάρτηση του παρακάτω

Ο Μπάμπης Κυργιάννης επισημαίνει: «Στις φωτογραφίες απεικονίζεται η υφιστάμενη κατάσταση του Δημοτικού Γηπέδου Ζαγκλιβερίου. Περιληπτικά απεικονίζονται: τμήμα του τοιχίου όπισθεν της εστίας ποδοσφαίρου, ο οποίος έχει καταστραφεί από τις έντονες βροχοπτώσεις του Οκτωβρίου 2021 (κι όμως είναι στην ίδια κατάσταση και σήμερα..), η ελεύθερη πρόσβαση εντός του γηπέδου καθώς οι πόρτες εισόδου έχουν παραβιασθεί πλήρως, η όψη του αγωνιστικού χώρου, εκ της οποίας είναι εμφανή τα σημάδια χρήσης αυτού από τρίτους ως χώρο διέλευσης οχημάτων και επίδειξης αγωνιστικών οδηγικών δεξιοτήτων με συνέπεια την καταστροφή του φυσικού χλοοτάπητα (του όποιου απέμεινε να το θυμίζει δηλαδή), οι κατεστραμμένοι πάγκοι των ομάδων, η αφαίρεση από τρίτους υλικών εξαρτημάτων του συστήματος υπόγειας αποστράγγισης του γηπέδου, η παραβίαση των θυρών εισόδου στους χώρους αποδυτηρίων και αποθηκευτικού χώρου με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών εντός αυτών και τη μετατροπή τους σε εστίες μόλυνσης.


Σύμφωνα μάλιστα με όσα έχω πληροφορηθεί, τις προηγούμενες ημέρες, τρίτοι εκμεταλλευόμενοι την εγκαταλελειμμένη εικόνα των αποδυτηρίων, προέβησαν σε κλοπή αθλητικού υλικού του Αθλητικού Συλλόγου Απόλλωνος Ζαγκλιβερίου. Ας δεχτούμε έστω το γεγονός, ότι η αναστολή λειτουργίας ενός αθλητικού συλλόγου, οδηγεί σε μερική έλλειψη φροντίδας ενός δημοτικού γηπέδου, λόγω μη χρήσης του από τον τοπικό σύλλογο. Από την παραδοχή αυτού του γεγονότος, μέχρι την πλήρη εγκατάλειψη και καταστροφή του δημοτικού γηπέδου, την αφαίρεση από τους κατοίκους της περιοχής και κυρίως της νεολαίας του νομίμου δικαιώματος για χρήση του, ως χώρου άθλησης αλλά και την μετατροπή αυτού σε εστία μόλυνσης και χώρο τέλεσης ποινικών αδικημάτων εντός του, προφανώς έχει μία εμφανή διαφορά. 

Η διαφορά αυτή, αναδεικνύει τον τρόπο αντίληψης των αρμοδίων της οικείας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Λαγκαδά, αφενός μεν, περί του συνταγματικού δικαιώματος του πολίτη στον αθλητισμό, αφετέρου δε, της υποχρέωσης φροντίδας ενός δημοτικού γηπέδου, το οποίο σε κάθε περίπτωση, αποτελεί και περιουσιακό στοιχείο του Δήμου και για το οποίο η Κοινοτική Αρχή Ζαγκλιβερίου δε φέρει οποιαδήποτε ευθύνη συντήρησης και φροντίδας του καθώς εξάλλου δεν έχει τους σχετικούς οικονομικούς πόρους περί τούτου ούτε τα αντίστοιχα υλικοτεχνικά μέσα.Να δούμε περαιτέρω τώρα και τις υπόλοιπες προεκτάσεις της πραγματικής κατάστασης ενός εγκαταλελειμμένου δημοτικού γηπέδου και του τρόπου με τον οποίο αυτή μετατρέπει την αναστολή λειτουργίας του εκάστοτε τοπικού συλλόγου από προσωρινή σε οριστική και μάλιστα σε μία ευάλωτη περιοχή, όπως αυτή του Δήμου Λαγκαδά, όπου σταδιακά αρκετοί σύλλογοι έχουν παύσει να λειτουργούν. 

Η αναστολή λειτουργίας ενός τοπικού συλλόγου, έχει ως επακόλουθο την ποδοσφαιρική αδρανοποίηση των νέων παιδιών της περιοχής. Σε αυτό το διάστημα, εφόσον τα νέα παιδιά - πρώην μέλη του συλλόγου, δεν έχουν πια τη δυνατότητα να κάνουν χρήση, με δική τους πρωτοβουλία, του φυσικού τους χώρου, ένεκα της εγκατάλειψης του δημοτικού γηπέδου στο έλεος του, προκύπτει εύλογα το συμπέρασμα, ότι η όποια βούληση αυτών των παιδιών να παραμείνουν στον χώρου του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού γενικότερα, σταδιακά θα υποχωρεί και ίσως εξαφανισθεί πλήρως, σε μία σύγχρονη εποχή μάλιστα όπου οι προκλήσεις για τη νεολαία είναι διάφορες και συγκριτικά περισσότερες από το παρελθόν. 

Παράλληλα, η εικόνα εγκατάλειψης του δημοτικού γηπέδου, λειτουργεί αποθαρρυντικά στην τυχόν σκέψη οποιουδήποτε αθλητικού παράγοντα να αναλάβει την επαναλειτουργία του εκάστοτε τοπικού συλλόγου, καθώς αυτονόητα θα αντιληφθεί, ότι, αφενός μεν, θα πρέπει να καταβάλει ο ίδιος επιπλέον έξοδα για την επαναφορά του αγωνιστικού χώρου σε λειτουργικό επίπεδο αλλά και την αποκατάσταση των υλικών ζημιών του περιβάλλοντος χώρου και των κτιριακών εγκαταστάσεων εντός αυτού, αφετέρου δε, ότι θα πρέπει να πορευτεί στη λειτουργία του συλλόγου πλήρως απομονωμένος και χωρίς τη βοήθεια των τοπικών αρμοδίων αρχών. Καθώς πληροφορούμαι, τις τελευταίες ημέρες έχει προκύψει ένα ίχνος ενδιαφέροντος από τοπικούς αθλητικούς παράγοντες της περιοχής του Ζαγκλιβερίου για επαναλειτουργία του αθλητικού συλλόγου.

Ως εκ τούτου και για τον επιπλέον αυτόν λόγο, καλείται η δημοτική αρχή του Δήμου Λαγκαδά να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για την σταδιακή επαναφορά του αγωνιστικού χώρου του Δημοτικού Γηπέδου Ζαγκλιβερίου σε λειτουργική κατάσταση και την αποκατάσταση των υλικών ζημιών στον περιβάλλοντα χώρου του, προκειμένου να είναι πιο εφικτή η επανεκκίνηση του αθλητικού συλλόγου που τόσα πολλά έχει να προσφέρει στην διαπαιδαγώγηση των νέων παιδιών της περιοχής και στην ηθικοπνευματική τους ανάπτυξη.

 

metrosport.gr
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium