Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/3/2024 16:16:09Επισκέπτες Online: 424


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Γενικός Χειρουργός Αστέριος Σαμαράς: Παρουσίαση του νέου ιατρείου
07-02-2022
Γενικός Χειρουργός Αστέριος Σαμαράς: Παρουσίαση του νέου ιατρείου

Ο Αστέριος Σαμαράς είναι Γενικός Χειρουργός (MD, MSc) και διατηρεί από τον Ιούνιο του 2021 ιδιωτικό ιατρείο στην πόλη του ΛαγκαδάΈχει ειδίκευση στην χειρουργική πεπτικού και ειδικότερα στην χειρουργική ογκολογία παχέος εντέρου και στην χειρουργική κηλών.

Ο κ. Σαμαράς υπήρξε Επιμελητής Α’ της Β΄ Χειρουργικής Κλινικής και της Πανεπιστημιακής Α’ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.


Οι υπηρεσίες που παρέχονται στο ιατρείο είναι:

Εξέταση, συνταγογράφηση, συμβουλευτική και παρακολούθηση για χειρουργικές παθήσεις.

Περιποίηση τραυμάτων, δερματικών ελκών, κατακλίσεων.

Λαπαροσκοπική και ανοικτή χειρουργική.

Εγχειρήσεις (και μικροεπεμβάσεις με τοπική αναισθησία):

Κήλων (βουβωνοκήλη, ομφαλοκήλη, διαφραγματοκήλη)

Παθήσεων δέρματος και υποδορίου (ογκίδια, σπίλοι, λιπώματα, κύστεις)

Πεπτικού (στομάχου, λεπτού και παχέος εντέρου, ήπατος, χοληφόρων, παγκρέατος)

Παθήσεων περιπρωκτικής χώρας (αιμορροΐδες, ραγάδες δακτυλίου, συρίγγια, κύστεις κόκκυγος)

Ενδοκρινών αδένων (θυρεοειδής, παραθυρεοειδείς)

Αγγειακές προσπελάσεις (κεντρικοί φλεβικοί καθετήρες, καθετήρες αιμοκάθαρσης, καθετήρες χημειοθεραπείας: Port, PICC, Midline, Hickman)Βιογραφικό ιατρού:

Ο Αστέριος Σαμαράς κατάγεται από τον Λαγκαδά.

Αποφοίτησε από το 2ο δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο Λαγκαδά. Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Υπηρέτησε την θητεία του ως αγροτικός ιατρός στο περιφερειακό ιατρείο Νεστορίου ενώ παράλληλα εφημέρευε στην χειρουργική κλινική του Γ.Ν. Καστοριάς. Υπηρέτησε στην πολεμική αεροπορία ως έφεδρος ανθυποσμηναγός με εκπαίδευση υγειονομικού στο Γ.Ν.Α. και κατόπιν στο ιατρείο και σε πολεμικές μοίρες της 111 πτέρυγας μάχης.

Εκπαιδεύτηκε στην χειρουργική ειδικότητα στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου από το 2002 έως το 2008. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου «χειρουργική παχέος εντέρου και ορθού» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Εκπαιδεύτηκε σε επείγοντα περιστατικά και τραύμα μέσω των προγραμμάτων BLS (Basic Life Support), ALS (Advanced Life Support), PHTLS (Prehospital Trauma Life Support), ATLS (Advanced Trauma Life Support) και Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής του ΕΚΑΒ. Συμμετείχε σε σεμινάρια και προγράμματα μεταπτυχιακής εκπαίδευσης σε Ελλάδα και εξωτερικό, που αφορούν σε νέες τεχνικές και εξελίξεις στην χειρουργική του παχέος εντέρου, την χειρουργική των κηλών κοιλιακών τοιχωμάτων και τις αγγειακές προσπελάσεις μέσω φλεβικών καθετήρων.

Υπηρέτησε ως επιμελητής β’ και στη συνέχεια επιμελητής α’ στην Β’ Χειρουργική Κλινική του Γ.Ν. Παπαγεωργίου από το 2008 έως το 2018. Υπηρέτησε ως επιμελητής α’ στην Πανεπιστημιακή Α’ Χειρουργική Κλινική από το 2018 έως τον Απρίλιο του 2021.

Υπήρξε υπεύθυνος του ιατρείου κηλών, χειρουργικής παχέος εντέρου και αγγειακών προσπελάσεων επί σειρά ετών. Έχει εκπαιδευτική εμπειρία στην κλινική και θεωρητική εκπαίδευση φοιτητών ιατρικής, ειδικευομένων χειρουργικής και νοσηλευτών.

Συμμετείχε σε συνέδρια ως ομιλητής και εκπαιδευτής workshop. Έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών δημοσιεύσεων σε ελληνικά και ξένα περιοδικά.

Τον Ιούνιο του 2021 ξεκίνησε την λειτουργία ιδιωτικού ιατρείου στον Λαγκαδά. Είναι επιστημονικός συνεργάτης των περισσότερων ιδιωτικών κλινικών της Θεσσαλονίκης στις οποίες εκτελεί προγραμματισμένες και επείγουσες επεμβάσεις.ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Γενικός Χειρουργός
MD, MSc

Καλλιπόλεως 6, Λαγκαδάς

Επίσκεψη στο ιατρείο ΜΟΝΟ κατόπιν
τηλεφωνικού ραντεβού στα τηλέφωνα:


Κιν 6977 540 759

Τηλ 23940 22100

stergsam@gmail.com 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium