Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/10/2022 15:35:57


    Επισκέπτες Online: 537


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


«Ζεσταίνουν» τις μηχανές και στη Θεσσαλονίκη οι αγρότες - Μπλόκο σήμερα στο χωριό Στίβος
10-02-2022
«Ζεσταίνουν» τις μηχανές και στη Θεσσαλονίκη οι αγρότες - Μπλόκο σήμερα στο χωριό Στίβος

Κάλεσμα για συμμετοχή στο μπλόκο στο χωριό Στίβος απευθύνει ο Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Λαγκαδά στις 11:00 - Αντιδρούν στο κύμα ακρίβειας το οποίο όπως λένε, καθιστά σχεδόν «απαγορευτικό» το να καλλιεργήσουν.

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι αντιδρούν στο κύμα ακρίβειας το οποίο όπως λένε, καθιστά σχεδόν «απαγορευτικό» το να καλλιεργήσουν.

Ήδη έχουν ξεκινήσει να πραγματοποιούν μπλόκα σε διάφορα σημεία, διαμηνύοντας ότι τις επόμενες ημέρες οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν, αφού απορρίπτουν τις κυβερνητικές προτάσεις.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο Αργος Ορεστικό τα τρακτέρ με αναμμένες τις μηχανές τους παραμένουν σταθμευμένα στην άκρη του δρόμου. Οι αγρότες διαμαρτύρονται για το υψηλό κοστος παραγωγής, τις καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις λόγω των φυσικών καταστροφών τις χαμηλές τιμές στα αγροτικά προϊόντα. Οι αγρότες αντιδρούν και στη νέα ΚΑΠ καθώς όπως τονίζουν δεν υπάρχει μέριμνα για τη πρωτογενή παραγωγή.

Σε μπλόκο με τρακτέρ κατέβηκε και ο αγροτικός σύλλογος «Μαρίνος Αντύπας», στη διασταύρωση της Νάουσας. Οι αγρότες ζητούν μείωση του κόστους παραγωγής με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια, αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ για άμεσες αποζημιώσεις κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής.

Όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωσή του ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λαγκαδά, σήμερα Πέμπτη στις 11:00, θα προχωρήσει σε μπλόκο στο χωριό Στίβο.

«Ζούμε την ακρίβεια στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στις ζωοτροφές στα λιπάσματα, στα αγροτικά μέσα και εφόδια, τον υψηλό ΦΠΑ. Ο ΕΛΓΑ καλύπτει, όταν καλύπτει, με ψίχουλα και καθυστερημένα, τις όποιες καταστροφές. Πουλάμε με χαμηλές τιμές και το εισόδημα μας δεν φτάνει ούτε για τα βασικά. Δεν μπορούμε να μείνουμε χωρίς να κάνουμε κάτι. Τώρα βγαίνουμε στους δρόμους και ζητάμε μια καλύτερη ζωή», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

«Τα προβλήματα δεν έρχονται από το πουθενά. Δεν φταίει «η κακή μας η μοίρα». Τα προβλήματα μας ξεκινάν γιατί μεγαλοβιομήχανοι, μεγαλέμποροι και μεγαλοεπιχειρηματίες κερδίζουν στις πλάτες μας. Γιατί οι κυβερνήσεις και η Ευρωπαϊκή Ένωση νομοθετούν για τα συμφέροντα αυτών και όχι τα δικά μας.

Παλεύουμε να μείνουμε στα χωράφια μας, τα μαντριά μας, τα μελισσοκομεία μας, να ζήσουμε τις οικογένειές μας.

Δεν περιμένουμε από άλλους να μας σώσουν. Παλεύουμε για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Βγαίνουμε στους δρόμους και ζητάμε

· Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής

· Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.

· Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ μέχρι τέλη του χρόνου. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή.

· Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή στη γεωργία και με το ζωικό κεφάλαιο στην κτηνοτροφία. Έγκαιρη χορήγηση των ενισχύσεων, σε μία δόση, χωρίς παρακρατήσεις. Να είναι ακατάσχετες.

· Οι δηλώσεις του ΟΣΔΕ να γίνονται δωρεάν και με έλεγχο με την ευθύνη των δομών του υπουργείου. Να αποσυνδεθούν οι ενισχύσεις στην κτηνοτροφία από τα βοσκοτόπια. Να μην έχει αναδρομική ισχύ η σχετική ΚΥΑ.

· Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω των μέτρων της κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

· Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, χωραφιού, στάνης. Κανένα σπίτι και γεώτρηση χωρίς ρεύμα.

· Αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων για τζίρο έως 40.000 ευρώ. Να μην επιβαρυνθούν οι αγρότες στους λογιστές με επιπλέον χρεώσεις για τα ηλεκτρονικά τιμολόγια

· Φτάνει πια με το παραμύθι της «ατομικής ευθύνης» και μόνο. Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού από την πανδημία. Δημιουργία νέων απαραίτητων ΜΕΘ, προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, επίταξη των ιδιωτικών κλινικών για να συμβάλουν στη μάχη ενάντια στην πανδημία. Προσωπικό και μηχανήματα στην πρωτοβάθμια δομή Υγείας, τα Κέντρα Υγείας στην ύπαιθρο.

· Να σταματήσουν η ποινικοποίηση των αγώνων, της συνδικαλιστικής δράσης, ο αυταρχισμός και τα αγροτοδικεία εδώ και τώρα»! καταλήγει η ανακοίνωση. 


makthes.gr 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium