Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/10/2022 16:25:00


    Επισκέπτες Online: 533


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Παρασκευή Σαλαβγιά: Το κορίτσι που νίκησε την αναπηρία επισκέφθηκε τον δήμαρχο Λαγκαδά
05-03-2022
Παρασκευή Σαλαβγιά: Το κορίτσι που νίκησε την αναπηρία επισκέφθηκε τον δήμαρχο Λαγκαδά
 

Η Παρασκευή, με καταγωγή από το Κρυονέρι Λαγκαδά περπήδησε το εμπόδιο της εκ γενετής εγκεφαλικής παράλυσης και αποτελεί παράδειγμα για όλες τις νέες γυναίκες.

Μία νέα, δυναμική και διορατική γυναίκα, που έχει σπάσει προ πολλού τα δεκάδες στερεότυπα που υπάρχουν γύρω από τα Aτομα με Αναπηρία βρέθηκε σήμερα στο γραφείο του δημάρχου Λαγκαδά κ. Ιωάννη Ταχματζίδη.

Η Παρασκευή Σαλαβγιά, με καταγωγή από το Κρυονέρι του δήμου Λαγκαδά, υπερπήδησε εδώ και πολλά χρόνια το εμπόδιο της εκ γενετής εγκεφαλικής παράλυσης και αριστερής ημιπληγίας και σήμερα αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις νέες γυναίκες.

Έχει αποφοιτήσει από το Καλλιτεχνικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης, είναι τελειόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ εργάζεται κανονικά στην οικογενειακή επιχείρηση.

Όραμά της είναι να ασχοληθεί με την ενδυνάμωση, την ενθάρρυνση και την καθοδήγηση ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Η Παρασκευή μοιράστηκε τις σκέψεις της και τις προσδοκίες της για το μέλλον με τον κ. Ταχματζίδη, ενώ αναφέρθηκε και στο βιβλίο και την ταινία που ετοιμάζει με βασικό θέμα τις αναπηρίες.

«Όταν συναντώ ανθρώπους του τόπου μας που κατάφεραν να ξεπεράσουν εμπόδια της ζωής που για όλους εμάς τους υπόλοιπους θεωρούνται δυσθεώρητα, δεν νιώθω τίποτε άλλο πέρα από περηφάνια και θαυμασμό. Η Παρασκευή αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους τους νέους του τόπου μας, ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο και όλα μπορούν να επιτευχθούν με ισχυρή θέληση και επιμονή», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης.

 

  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium