Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
07/10/2022 14:35:21


    Επισκέπτες Online: 506


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Νέα παράσταση του ΔΣ της Ε' ΕΛΜΕ για τα προβλήματα των σχολείων του Δήμου Λαγκαδά
18-03-2022
Νέα παράσταση του ΔΣ της Ε' ΕΛΜΕ για τα προβλήματα των σχολείων του Δήμου Λαγκαδά

Συσκέψεις με τους συλλόγους γονέων και από κοινού κοινές δράσεις και κινητοποιήσεις για τα προβλήματα σχολείων του Δήμου Λαγκαδά, προγραμματίζει η Ε ΕΛΜΕ. Σε συνάντηση που έγινε την περασμένη Τετάρτη με τη διευθύντρια εκπαίδευσης, η ΕΛΜΕ έθεσε τα παλιά και νέα προβλήματα των σχολείων, αλλά δεν υπήρξαν δεσμεύσεις για την επίλυση των άμεσων προβλημάτων των σχολείων και πολύ περισσότερο για τη λειτουργία τους την επόμενη χρονιά...

Ολη η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ

Την Τετάρτη, 16/3/2022 πραγματοποιήθηκε παράσταση του Δ.Σ. της Ε΄ ΕΛΜΕ στην κα Κεχαίδου, ώστε να κατατεθεί το υπόμνημα με τα επείγοντα προβλήματα των σχολείων του Δήμου Λαγκαδά. Αρχικά, η Δ/ντρια ανέφερε ότι ενημερώθηκε για τα προβλήματα των σχολείων πρόσφατα μετά από επικοινωνία με το Δήμαρχο. Τα προβλήματα είναι παλιά και νέα και για την προώθηση της λύσης τους η ΕΛΜΕ πραγματοποίησε συσκέψεις με τους συλλόγους γονέων και από κοινού αποφασίστηκαν κοινές δράσεις και κινητοποιήσεις.

Για τα συγκεκριμένα ζητήματα η κα Δ/ντρια απάντησε:

1.Για το 1ο Γυμνάσιο Λαγκαδά: Μας ενημέρωσε ότι ο Δήμαρχος της μετέφερε ότι το κτήριο του 1ου Γυμνασίου είναι χαρακτηρισμένο ως ιστορικό και άρα δεν μπορεί να κατεδαφιστεί. Η λύση που προωθείται είναι η επισκευή του κτηρίου. Για αυτή τη λύση δεν υπάρχει δέσμευση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, ούτε έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητες πιστώσεις. Η πρακτική των αόριστων υποσχέσεων συνεχίζεται καθώς τα ίδια αναφέρθηκαν από το Δήμαρχο και στην παράσταση της ΕΛΜΕ και των συλλόγων Γονέων πριν 40 μέρες, χωρίς από τότε να γίνουν οι ανάλογες ενέργειες για να διασφαλιστούν τα χρήματα που χρειάζονται.

Για τα υπόλοιπα σχετικά με τη στοιχειώδη λειτουργία του σχολείου (τουαλέτες, λιμνάζοντα νερά, αερισμός και κλιματισμός, γραφείο εκπαιδευτικών και Δ/νσης) οι απαντήσεις ήταν ανάλογες με αυτές που είχαν δοθεί από το Δήμαρχο στην παράσταση που κάναμε όπου δεσμεύτηκε ότι θα τα λύσει άμεσα και ακόμα είναι σε εκκρεμότητα.

2. Για το 2ο Γυμνάσιο Λαγκαδά: υπήρξε ενημέρωση ότι η ανάθεση στον εργολάβο για την ανέγερση νέου κτηρίου θα ολοκληρωθεί ως το τέλος Αυγούστου. Επισημαίνουμε ότι η ανέγερση του 2ου Γυμνασίου είναι χρόνιο πρόβλημα, ενώ η ανάθεσή του μέσω ΣΔΙΤ δεν διασφαλίζει την έναρξη των εργασιών του σχολείου και τη λειτουργία του με όρους δημοσίου συμφέροντος. Από την πλευρά της ΔΔΕ αναφέρθηκε ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για συγχώνευση του 2ου με το 3ο Γυμνάσιο Λαγκαδά. Για τα οξυμένα προβλήματα της τρέχουσας κατάστασης (ολοκλήρωση εργασιών στο kibo που προορίζεται για γραφείο εκπαιδευτικών, εξασφάλιση νέου χώρου για αυτό, καθώς είναι ασφυκτικά μικρό) υπήρξε η διαβεβαίωση ότι άμεσα θα επιλυθούν. Τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί από την αρχή της χρονιάς.

3. Γυμνάσιο Σοχού: το Δ.Σ. ενημέρωσε για το συχνό φαινόμενο να πλημμυρίζει το σχολείο κάθε φορά που βρέχει το οποίο αν και είναι γνωστό και στη δημοτική αρχή εδώ και καιρό, δεν έχει επιληφθεί κανενός μέτρου. Η Δ/ντρια δήλωσε άγνοια για το ζήτημα.

4. ΕΠΑΛ Λαγκαδά: το σχολείο υφίσταται χρόνια εγκατάλειψη που είναι εμφανής ακόμη και στην εξωτερική όψη. Σοβαρό είναι το θέμα της μόνωσης, των υποδομών και της στατικότητας του κτηρίου. Η Δ/ντρια ανέφερε ότι δεν γνωρίζει να υπάρχει πρόβλημα στατικότητας. Το Δ.Σ. επέμενε να ελεγχθεί το κτήριο από τεχνικούς του δήμου για να διαπιστωθούν ενδεχόμενα προβλήματα στατικότητας και να λυθούν όλα τα προβλήματα.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ θα συνεχίζει μαζί με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα τις διεκδικήσεις για τη λύση των οξυμένων κτηριακών προβλημάτων των σχολείων του Δήμου Λαγκαδά, καθώς και από την παράσταση στη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης δεν υπήρξαν δεσμεύσεις για την επίλυση των άμεσων προβλημάτων των σχολείων και πολύ περισσότερο για τη λειτουργία τους την επόμενη χρονιά.

alfavita.gr
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium