Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/9/2023 16:02:12


 Επισκέπτες Online: 590


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Κυργιάννης: Αυξήθηκε κατά 1.316.000 ευρώ το χρέος της ΔΕΥΑΛ στη ΔΕΗ
29-03-2022
Κυργιάννης: Αυξήθηκε κατά 1.316.000 ευρώ το χρέος της ΔΕΥΑΛ στη ΔΕΗ
 

Στα 5.656.000 ευρώ, πλέον, το σύνολο του χρέους, αφού η Δημοτική Επιχείρηση παραδέχεται ότι την τελευταία διετία δεν πληρώνει τους λογαριασμούς ρεύματος

Μέσα από την απόφαση για την αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΛ, στην οποία γίνονται λεπτομερείς αναφορές στους λόγους για τους οποίους, όπως ισχυρίζεται η Δημοτική Επιχείρηση (διαβάστε εδώ), υποχρεώθηκε να προχωρήσει στην αναπροσαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής της, έρχεται η πλήρης επιβεβαίωση του γεγονότος ότι όχι μόνο δεν μείωσε το χρέος της προς τη ΔΕΗ, αλλά το αύξησε την τελευταία διετία κατά 1,3 εκατ. ευρώ, αφού εκτός από την ρύθμιση στην οποία δεν ανταποκρίθηκε δεν πληρώνει ούτε τους τρέχοντες λογαριασμούς.

Το θέμα αναδεικνύει με ανάρτησή του ο δημοτικός σύμβουλος Λαγκαδά, κ. Μπάμπης Κυργιάννης, ο οποίος είχε αναφερθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα και σε προηγούμενη ανάρτησή του, επισημαίνοντας -τότε- τους κινδύνους για τον Δήμο Λαγκαδά εξαιτίας της απόφασής του να εγγυηθεί για το χρέος της ΔΕΥΑΛ, αφού, παρά την δικαστική απόφαση που τον υποχρέωνε να καταβάλλει 4,5 εκατ. ευρώ, δεν πλήρωσε ούτε μία δόση από την ρύθμιση, ενώ σταμάτησε να πληρώνει και τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΛ στη ΔΕΗ… γενικώς.

Όπως αναφέρει ο κ. Κυργιάννης, το συνολικό χρέος της ΔΕΥΑΛ προς τη ΔΕΗ έχει φτάσει στα 5.656.000 ευρώ και καθημερινά μεγαλώνει λόγω τόκων και προσαυξήσεων!

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση του κ. Κυργιάννη:  

«Σε προηγούμενη ανάρτηση, ως προς την έκδοση της υπ’ αριθ. 9816/2021 Διαταγής Πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία ο Δήμος Λαγκαδά επιτάσσεται να καταβάλει αλληλέγγυα με την ΔΕΥΑΛ το συνολικό ποσό των 4.595.254,00 ευρώ στη Δ.Ε.Η., είχα επισημάνει την αναφορά του κ. Δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών επί του σκεπτικού της εκδοθείσας Διαταγής Πληρωμής περί μη καταβολής εκ μέρους της Διοίκησης στη Δ.Ε.Η. (πέραν των δόσεων του υπογεγραμμένου διακανονισμού της οφειλής) και των τρεχούμενων λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος από τον χρόνο υπογραφής του ιδιωτικού συμφωνητικού ρύθμισης και εφεξής, χωρίς να κάνει αναφορά επί συγκεκριμένου ποσού.

Στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαγκαδά, και αφού προηγουμένως είχα γίνει δέκτης του χαρακτηρισμού περί άσκησης μικροπολιτικής εκ μέρους μου (μία συνηθισμένη πρακτική η οποία συναντάται τελευταία, κάθε φορά που αναδεικνύεις ένα σημαντικό πρόβλημα για τους δημότες του Δήμου Λαγκαδά χωρίς όμως να λαμβάνεις κάποια ουσιαστική απάντηση), ζήτησα να πληροφορηθώ, αφενός μεν, εάν η αναφορά του κου Δικαστή είναι αληθής, αφετέρου δε, για το ύψος της πραγματικής συνολικά οφειλής προς την Δ.Ε.Η.

Έναντι αυτών, δεν έλαβα οποιαδήποτε απάντηση, λογικό μεν, καθώς οι απαντήσεις επί των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου καταγράφονται με την τήρηση πρακτικών.

Πλέον, η αναφορά μου περί μη καταβολής τρεχούμενων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος προς την Δ.Ε.Η., αποδεικνύεται πλήρως βάσιμη, καθώς με την υπ’ αριθ. 258/23-3-2022 απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. αναγνωρίζεται ότι για το έτος 2020 δημιουργήθηκε νέο χρέος ποσού 743.534,85 ευρώ και για το έτος 2021 αντίστοιχα νέο χρέος ποσού 572.410,96 ευρώ και συνολικού ποσού 1.316.000 ευρώ,00. Ως εκ τούτου, στις 31-12-2021 το συνολικό χρέος προς την Δ.Ε.Η. ανήλθε στο ποσό των 5.656.000,00 ευρώ.

Το υφιστάμενο χρέος προς την Δ.Ε.Η. μετά την έκδοση της υπ’ αριθ. 9816/2021 Διαταγής Πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και για όσο χρονικό διάστημα δε θα εξοφλείται, θα επιβαρύνεται με την υποχρέωση καταβολής δικαστικών τόκων υπερημερίας και θα διογκώνεται καθημερινώς»www.lagadasola.com

 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium